Blogs

'LIE' van Jimin van BTS blijft zijn immense impact tonen en trekt de aandacht van het publiek, omdat het een nieuwe mijlpaal bereikt

LEUGEN is een solonummer van Jimin onder de BTS discografie, uitgebracht in oktober 2016 in het tweede volledige studioalbum van BTS, ' VLEUGELS. ' Het nummer heeft een prachtig klassiek geluid, diepe teksten en verbazingwekkend expressieve zang, waardoor het pakkend is voor luisteraars. Jimin had volledige deelname aan het schrijven en componeren van dit meesterwerk.

Onlangs ging LIE viraal op TikTok onder nieuwe fans en niet-fans, nadat een nieuwe fan een video plaatste waarin ze vertelt over haar reactie op het nummer toen ze het voor het eerst hoorde. Opvallend is dat de BTS-fandom enorm is gegroeid na de releases van 'Dynamite' en 'Butter', en de meeste nieuwe fans ontdekken nog steeds nummers van de oude discografie van BTS. LIE heeft altijd de aandacht getrokken van nieuwe luisteraars en het nummer heeft opnieuw zijn impact laten zien, zelfs nadat het al bijna vijf jaar uit is.

Op 23 juli plaatste een nieuwe fan een TikTok waarin ze vertelt over haar reactie toen ze het nummer voor het eerst hoorde. In het bijzonder zegt ze dat ze het gevoel had dat ze zweefde, en dat ze nooit een ander nummer als dat heeft gehoord en nooit zal horen, omdat het het enige nummer in zijn soort is. Veel andere nieuwe fans en niet-fans vulden de commentaarsectie met lof voor het nummer, alleen op basis van de korte geluidsvoorbeeld. De meesten vroegen naar de naam van het nummer om het op te zoeken en de volledige ervaring te hebben om ernaar te luisteren. Sommige nieuwe en oude fans gaven zelfs toe dat ze lid waren geworden van de BTS-fandom en in K-pop in het algemeen zijn geraakt vanwege LIE, een enorm teken van de impact van het nummer. Inmiddels heeft de video meer dan 171.000 likes verzameld.

De impact van het nummer is niet alleen beperkt tot zijn geluid en aantrekkelijke en sensuele zang, maar ook in zijn zeer artistieke uitvoering. Velen zijn gefascineerd door Jimin's soepele, delicate en elegante danslijnen die hem in staat stellen emoties uit te beelden door middel van zijn bewegingen. Zo werd LIE door de Indonesische media IND Times geselecteerd als een van de 9 uitmuntende optredens van Jimin en noemde hem een ​​idool met verbluffende optredens. Rolling Stone India selecteerde LIE ook als een 'Onvergetelijke Hedendaagse Dansvoorstelling in K-pop'

Bovendien hebben de meeste hoofddansers in rookie-idoolgroepen Jimin's uitvoering van LIE gecoverd. Met name zullen professionals meestal uitdagingen aangaan die als benchmarkstandaarden worden beschouwd als een manier om hun capaciteiten volgens de ingestelde standaard te bewijzen. Daarom coveren rookies LIE als een show van hun vocale en danscapaciteiten, aangezien het nummer in beide aspecten als zeer technisch wordt beschouwd.

Tot nu toe zijn enkele van de idolen die het nummer hebben gecoverd, MUZIN van BAE173, Yongha van WEi, NI-KI van ENHYPHEN, Milo van ROMEO, Taeyoung van Seven O'clock, Boun of Target, Hyunmin van Rainz, Dongheon van Verivery, Huijun bij Produce 101, J-kid van ENOi, Doyum van 1THE9, Byeongkwan van A.C.E., Choi van EBOYZ, Bach van D1verse, Yoojung van OnlyOneOf, Kookheoy van B.O.Y., Woochul van Newkidd, Yuri van JXR, Yong Ha van WEi en meer .

Afbeelding tegoed: @pjm_jm13

Lie is door de jaren heen populair geweest en is tot nu toe het meest gestreamde solonummer van het WINGS-album. Vanaf vandaag heeft het nummer 143 miljoen streams op Spotify bereikt, waarmee het zijn record behoudt als het meest gestreamde solonummer van het WINGS-album en het op één na meest gestreamde nummer in het algemeen, alleen achter het titelnummer 'Blood, Sweat, and Tears'. ' Het is ook het enige solonummer met meer dan 100 miljoen streams op het album, een mijlpaal die het in april 2020 bereikte. Bovendien was Lie van de 7 korte films van het WINGS-album op YouTube de eerste die de 1 miljoen likes overschreed, en het heeft ook het hoogste aantal views op 16 miljoen.

Fans zijn trots op Jimin's prestaties met LIE, en op de impact die het nummer heeft gezien, zowel bij de idolen als bij het grote publiek. Het lijdt geen twijfel dat het nummer een meesterwerk is waarvan de impact tijdloos is en ook in de toekomst zulke golven zal blijven maken.