Blogs

Liedjes om niet naar te luisteren als je probeert te studeren

Wist je dat er een afspeellijst is in Zuid-Korea die erop is gericht NIET naar te luisteren tijdens het examenseizoen? Algemeen bekend als 'Soo-neung Geum Ji Song', betekent de term liedjes waar je niet naar moet luisteren tijdens het studeren voor je soo-neung-examens (een Koreaans equivalent van de SAT).

Het is eigenlijk ironisch omdat deze nummers deze titel als super pakkend of verslavend beschouwden. Studenten zouden vaak studeren en dan op een zijspoor worden gebracht terwijl ze naar deze bops neuriën - een gemakkelijke afleiding. Hierdoor verschijnen er tijdens elk soo-neung seizoen links en rechts memes en afspeellijsten onder Koreaanse studenten. Dus laten we eens kijken naar welke liedjes deze studenten eigenlijk treiteren tijdens het drukke studieseizoen!

SHINee - Ring Ding Dong

Dit nummer staat al meer dan een decennium op de afspeellijst, want de melodie van 'Ring Ding Dong' ontsnapt maar niet aan je hoofd. Het is meer dan twaalf jaar geleden dat dit nummer uitkwam, en het is nog steeds relevant als een nummer om niet naar te luisteren.

SS501 - U R Man

Bovenaan die lijst met SHINee staat SS501, omdat het refrein van dit nummer ongelooflijk pakkend is. Dit nummer werd ook in 2008 uitgebracht, maar het is nog steeds actueel en geeft de ware impact weer.

Kan Mi Yeon - Paparazzi

Een van de grootste solohits van Kan Mi Yeon, Paparazzi (ook een favoriet van Yoo Jaesuk), blijft in je hoofd hangen als je er eenmaal naar hebt geluisterd, en het nummer duurt maar een paar keer voordat het in je hoofd blijft - je bent gewaarschuwd!

Rood fluweel - dom dom

Laten we het toegeven - we hebben allemaal 'dom dom dom dom dom dom dom' neuriën, vooral toen het nummer zes jaar geleden uitkwam. Zelfs nu, als we dat intro horen, kunnen we allemaal samen de hook zingen en zijn ware aanstekelijke kracht laten zien.

Super Junior - Sorry, sorry

Een ENORME hit van Super Junior werd ongeveer 12 jaar geleden uitgebracht. Dit nummer definieerde Super Junior en hielp de groep om die top-elitestatus onder de idolen te bereiken. Letterlijk, het hele land deed de Sorry, Sorry dans. Zelfs vandaag de dag is het moeilijk om te vergeten als je het maar één keer hoort vanwege de zeer pakkende melodie.

Produceer 101 - KIES MIJ

Herinnert iemand zich de hype van het nummer nog? Veel mensen waren aanvankelijk perplex en eigenlijk ontevreden over het nummer. Maar geef het misschien nog drie luisterbeurten -- bam, het verscheen op de een of andere manier in de afspeellijst. Het nummer was buitengewoon aanstekelijk en gemakkelijk te volgen, wat de immense populariteit verklaart.


Oh My Girl - Dolfijn

Dit lied nam vorig jaar het land over en we hoorden praktisch iedereen 'Da da da da da da da la da da da' zingen -- zelfs legende IU hield van het lied. Het nummer klom gestaag in de hitlijsten, ondanks dat het geen titelnummer was. Het was een van de meest geliefde nummers van 2020! Bekijk ze eens!

Ben je het ermee eens dat deze nummers in deze playlist thuishoren? Zorg ervoor dat je er 'NIET' naar luistert terwijl je studeert, maar eerlijk gezegd wil je dat waarschijnlijk meteen aanzetten. En vanaf daar gaat het allemaal naar beneden. Kijk volgende week zeker naar deel 2 van deze lijst!