Nieuws

M Countdown pre-voting resultaten laten zien dat het misschien onmogelijk is om te winnen tegen BTS, maar...

STER BIJDRAGER

Dat wisten we allemaal BTS comeback zal de hele K-pop-industrie opnieuw door elkaar schudden. Maar ik denk niet dat iemand van ons verwachtte dat de online pre-voting resultaten de monsterlijke kloof tussen de huidige nummer één en andere groepen zouden laten zien. Natuurlijk is dit alleen online stemmen open voor fans over de hele wereld en het stemmen voor de volgende aflevering is vandaag geopend, maar... het laat al zien dat het misschien onmogelijk is om te winnen tegen BTS.

Dus hier begint het plezier. Laten we eens kijken naar VAN * EEN score van de laatste aflevering.

IZ*ONE behaalde een verbluffend resultaat - 10914 wat bijna bovenaan de ladder staat omdat de officiële maximale score die groepen kunnen behalen 11000 is. Dus voor degenen die nu hun hoofd krabben en bedenken hoe en waarom het zo is dat hier kleine informatie is wat telt voor de totale score in M ​​Countdown:

45% - Digitaal - het laat zien hoe elke groep het doet op Mnet, Melon, Genie en Bugs.
Maximaal resultaat = 4500 punten

15% - Fysieke albumverkoop - dit is gebaseerd op de huidige Hanteo-hitlijst
Maximaal = 1500 punten

20% - Sociale media - gebaseerd op YouTube-muziekvideoweergaven en videoclips van M Countdown-uitvoeringen.
Maximaal = 2000 punten

10% - Pre-vote - gebaseerd op online stemmen van internationale fans.
Maximum = 1000 punten - en dat is de 'sleutel' van dit artikel dat ons laat zien dat fans alleen een beslissende impact kunnen hebben als twee groepen een vergelijkbaar aantal albumverkopen hebben en hetzelfde doen op meerdere hitlijsten.

10% - Uitzendscore - gebaseerd op hoe vaak het nummer werd afgespeeld op MNet-programma's.
Maximaal = 1000 punten

+10% - Live stemmen - het begint wanneer de M Countdown-aflevering wordt uitgezonden. Fans kunnen stemmen via de website of sms.
Maximum = 1000 punten - soortgelijke situatie als punt 'pre-vote'. Maar het is nog moeilijker om hier te stemmen, omdat de meeste stemmen worden verzonden via sms door mensen die in Korea en Japan wonen.
Dus snelle conclusie - BTS zal waarschijnlijk wekelijks drie opeenvolgende overwinningen behalen. Na driedubbele kroning worden ze niet meer vermeld, tenminste niet met hetzelfde nummer. Onthoud echter dat de totale stemresultaten niet flexibel zijn, het beste resultaat dat BTS kan krijgen is nog steeds 11000 punten. BTS kan IZ*ONE alleen overtreffen met 86 extra punten en het zal niet veranderen.

Nou ja, het zal nu in ieder geval niet veranderen, maar misschien geeft het M Countdown-producenten een idee van hoe ze het scoresysteem kunnen upgraden/uitbreiden om exacte verschillen tussen groepen te laten zien, zelfs als het deze zichtbare marge groter maakt.