Nieuws

MAMAMOO's bureau RBW neemt DSP Media over, de thuisbasis van KARD, MIRAE en meer

MAMAMOO's agentschap RBW geselecteerd DSP-media als hun eerste M&A-investeringsbestemming sinds de beursgang. Te beginnen met de overname van DSP Media, zal RBW beginnen met hun volwaardige muziek-intellectuele eigendom (IP) en niet-fungible token (NFT)-activiteiten.

Volgens de sector van investeringsbankieren (IB) zal RBW op 26 januari KST meer dan 51% van de aandelen van DSP Media verwerven en het opnemen als een dochteronderneming. Verder is RBW van plan binnenkort een aandelenkoopovereenkomst (SPA) te ondertekenen met de grootste aandeelhouder van DSP Media. DSP Media is de opvolger van Daesung Enterprise , die in 1991 werd opgericht door wijlen CEO Lee Ho Yeon . DSP Media groeide uit tot een van de toonaangevende entertainmentbedrijven en creƫerde topartiesten zoals: Zes grind , Fin.K.L , Klik op B , en STANG . In het bijzonder heeft RBW nu een nog sterkere artiestenopstelling gekregen met hun acquisitie van DSP Media, waaronder: KAART , GEWELDIG , en meer. Vorig jaar, RBWook verworven WM Entertainment , die beheert Oh mijn meid en NFB .

Met betrekking tot de overname van DSP Media, CEO van RBW Kim Jin Woo verklaarde, 'Met deze overname kunnen we ons voorbereiden op nieuwe bedrijven die verband houden met de metaverse, zoals NFT, dat gebruikmaakt van muziek-IP, terwijl we rekening houden met zowel omvang als snelheid. Samen met DSP Media, [een bureau] met een geschiedenis van 30 jaar, vormt dit een belangrijke kans voor de next-generation branding van RBW.'