Nieuws

Een man vindt 110 miljoen KRW (~ 95.897 USD) in een Kimchi-koelkast die hij online heeft gekocht

AKPOPHEF nieuws.v.daum.net

De politie is een onderzoek gestart nadat meer dan 100 miljoen KRW in contanten werd ontdekt, vastgebonden onder een online gekochte Kimchi-koelkast.

De honderden biljetten van 50.000 KRW waren in plastic gewikkeld en onder de koelkast geplakt. De politie is niet op zoek naar de oorspronkelijke eigenaar van het geld. De biljetten leken gebruikt te zijn en zijn niet nieuw, en er waren in totaal 2.200 biljetten voor een totaalbedrag van 110 miljoen KRW (~ 95.897 USD).

Op 6 augustus om 15:45 uur belde een inwoner van Jeju de politie nadat hij het geld had ontdekt onder een gebruikte Kimchi-koelkast die hij online had gekocht. De politie doet momenteel onderzoek naar de verkopers en vrachtvervoerders om de exacte bron van het geld te achterhalen. De politie heeft het geld tijdelijk verzameld en controleert verschillende bewakingscamera's om de eigenaar te vinden.


Volgens de Lost and Found Act gaat het geld naar de persoon die het heeft gevonden als de eigenaar niet binnen zes maanden verschijnt. De overgenomen partij moet 22% belasting betalen. Als de eigenaar wordt gevonden, wordt een vergoeding van 5% tot 20% betaald aan de overgenomen partij. Het geld zal echter worden toegeschreven aan de staat als blijkt dat het geld verband houdt met een misdrijf.