Blogs

De meidengroephits van K-pop in 2010

Welkom terug bij de laatste week van de tijdmachine terug naar 2010! We bespraken derookie groepen, jongensgroepen , enalleen hitsvan 2010, en jongen -- het was een fantastisch jaar. Maar we hebben nog steeds de belangrijkste meidengroephits die het begin van het decennium domineerden. Laten we eens kijken welke nummers van de meidengroep het populairst waren in 2010!

Girls' Generation - Oh!, Run Devil Run, Hoot!

Girls' Generation had een absoluut hoogtepunt in 2010 door met elke single die ze uitbrachten #1's te scoren. 'Oh' werd uitgebracht in januari 2010 als onderdeel van hun tweede volledige album, terwijl 'Run Devil Run' deel uitmaakte van de herverpakking. De negen dames konden ook voor het eerst hun donkere en sexy kant laten zien.

Later keerden ze terug in oktober 2010 met hun derde mini-album 'Hoot!' Dacht je dat 2009 het jaar was voor GG? 2010 was beter, en 2011 was nog grootser.

Wonder Girls - 2DT

Wonder Girls maakten hun eerste binnenlandse comeback in bijna twee jaar na een relatief lauw Amerikaans debuut. Hoewel het nummer zijn hype niet waarmaakte (en het werd slechts twee weken gepromoot), eindigde het nummer op de 7e plaats in de jaargrafiek!

T-ara - Ik word gek door jou

Na de natie te hebben geschokt met Bo Peep Bo Peep, keerde T-ara terug met een sexy concept, en het was behoorlijk fascinerend om te zien. Zowel visueel als muzikaal heeft T-ara het absoluut vermoord, en het blijft nog steeds een van hun meest populaire nummers. Iedereen herinnert zich Hyomin's gekke sexy rapgedeelte, toch?

Kara - Lupin

Als T-ara een rivaal had, zou het Kara zijn. Beide kwamen op dezelfde tijd terug, Kara had ook een krachtig vrouwenconcept in plaats van hun schattige buurman-concept. Gelukkig is het gelukt, en iedereen riep: 'Hallo, hallo, hallo hallo hallo.'

2NE1 - Ga weg, kan niemand, klap in je handen


De enige andere groep die een triomf wist te bereiken met hun nummer -- hebben we al gezegd dat al deze nummers van hetzelfde album komen? De kwaliteit van hun album was zo goed dat er voor elke muziekshow een titelnummer was. Ze zouden 'Go Away' op Music Bank uitvoeren, 'Clap Your Hands' op Show! Music Core en maak het af met 'Can't Nobody' op Inkigayo. Dit was alleen mogelijk omdat het 2NE1 was.

4Minute - Huh


4Minute maakte ook deel uit van de rage van 2010, toen ze terugkwamen met een leuk en sexy nummer genaamd 'Huh.' Om helemaal eerlijk te zijn, dit is een van de meest onderschatte nummers van 4Minute, maar zonder twijfel -- het is een geweldig nummer om naar te luisteren.

Geheim - Magie, Madonna

2010 was absoluut het jaar van Secret, omdat ze met hun hitsingle 'Magic' onmiddellijk de hoogste status bereikten. Ze stopten niet en kwamen in de tweede helft van het jaar terug met 'Madonna'. Hoewel 'Madonna' wel wat kritiek kreeg omdat het vergelijkbaar was met het vorige nummer, was het een erg leuk nummer om op te jammen.


Regenboog - A

Als mensen Regenboog zeggen, herinneren ze zich meestal altijd de naveldans van 'A'. Beschouwd als Rainbow's meest populaire hit, moest dit nummer halverwege de promoties een choreografische verandering ondergaan voor een zogenaamd provocerende dans; maar die oproep zelf bracht nog meer aandacht! Ik bedoel, het was zeker een BOP.


f (x) - Nu ABO

f(x) demonstreerde ook hun specialiteit met hun eigen muziekstijl. Nieuw en uniek was in dit geval de juiste omschrijving. Het nummer was absoluut iets dat we nog nooit eerder hadden gehoord, maar het was raar omdat mensen op de een of andere manier begonnen mee te neuri├źn met het nummer. Na na na na na na~

Na school - Bang


Als we dachten dat we genoeg optredens van After School hadden gezien, hadden we het mis want deze dames voerden een MARCHING BAND-optreden uit. Met de toevoeging van nieuw lid Lizzy leerden ze tapdansen en bereidden ze een drumline-optreden voor op hun comeback. Dit nummer is nog steeds alom geliefd dat het op MMTG verscheen.

Orange Caramel - Magic Girl

After School's eerste (en enige) unitgroep debuteerde in 2010, met een concept dat vrij uniek was. Het Koreaanse publiek was zeker geschokt, maar ze hadden geen hekel aan wat ze zagen. Het concept was zelfs populair en was uiteindelijk wat Orange Caramel zo populair en uniek maakte. Op een gegeven moment waren ze populairder dan After School zelf.
Naarmate het jaar vordert, kunnen we zeker de aanwezigheid van meisjesgroepen die dominanter worden, onderzoeken. In 2010 was het het begin van de meidengroeprevolutie, waarbij meidengroepen het belangrijkste product waren van de k-popscene. Welke meidengroepshit was jouw favoriet in 2010? Was er een nummer dat niet op de lijst stond? Laat het ons weten in de reacties hieronder!