Blogs

Menu-items die je alleen kunt vinden in de Koreaanse McDonald's

AKPOPHEF

McDonald's is zonder twijfel de populairste fastfoodketen ter wereld. Het is zelfs erg geliefd in het land Zuid-Korea. Het was absoluut een trots moment voor ARMY's en Zuid-Korea in het algemeen toen: De BTS-maaltijd wereldwijd gelanceerd in mei.

En natuurlijk voegt Korea zijn eigen draai aan het merk toe door een aantal menu-items aan te bieden die alleen exclusief verkrijgbaar zijn in Zuid-Korea. Laten we eens kijken welke unieke en best interessante menu-items alleen Koreaanse McDonald's biedt.

1) Bulgogi Burger

Dit is een klassieker, maar veel mensen kiezen deze burger als hun go-to's. Een bulgogi-burger kan worden beschouwd als de burger van het land, aangezien de originele hamburger niet uit Zuid-Korea komt. Bulgogi gearomatiseerde rundvleespasteitje met groenten in een broodje maakt de burger compleet, en het is een must om te proberen. Je kunt ook de Egg bulgogi burger bestellen als je dat extra eiwit wilt.


2) Garnalenburger

Stel je een filet-o-fish voor, alleen is hij gevuld met een sappige patty! Een heerlijke garnalenpasteitje in een broodje -- deze garnalenburger is alom geliefd en het is het perfecte alternatief als je probeert weg te blijven van vlees.

3) 1955 Burger

Dit is een burger in beperkte oplage gemaakt met een runderpasteitje, de kenmerkende saus uit 1955 en gegrilde uien. Blijkbaar was deze burger een echte burger die in 1955 in McDonald's werd verkocht.

4) Churros

Wist je dat Mickey D's in Korea nu churros verkoopt als snack?! Stel je voor dat dat in de VS bestond.


5) McSpicy Shanghai-burger

Dit kan worden beschouwd als gelijkwaardig aan een pittig broodje kip in de VS, maar de naam maakt het zoveel trendyer.

6) Gouden Mozzarella Kaas Sticks

Een ander zijmenu-item waarvan we allemaal zouden willen dat het hier in de VS bestond - mozzarella-sticks zijn altijd welkom.

7) Jeju Hallabong-koelmachine

Ik heb het gevoel dat dit het dichtst in de buurt komt van de Minute Maid-slushies; ze gebruiken echter echte hallabongs van het Jeju-eiland, dus dat is al een duim omhoog.

Natuurlijk zijn er meer, maar hierboven vermeld waren enkele van de menu-items die je alleen in een McDonald's in Zuid-Korea kunt vinden. Waren er menu-items die niet op deze lijst stonden toen je een Zuid-Koreaanse McDonald's bezocht? Als je nog niet bent geweest, welke lijkt je het interessantst? Laat het ons weten in de reacties hieronder!