Nieuws

Mexicaanse man verdacht van moord op vader Kim Samuel gearresteerd

m.koreatimes.co.kr


Samuel Kim staat naast de kist van zijn vader Jose Arrendondo. Vastleggen van de Instagram van Samuel


Door Dong Sun-hwa

Een man die ervan wordt verdacht de vader van K-popzanger Samuel Kim te hebben vermoord, is gearresteerd in Mexico, meldt een Mexicaanse media dinsdag (lokale tijd).Volgens SinEmbargo heeft de politie de Mexicaanse man gearresteerd alleen geïdentificeerd als 'Roberto 'N'' 50, ― en hebben ze een onderzoek ingesteld naar de vermeende moord.

Hij wordt verdacht van het doodslaan van Samuels vader Jose Arrendondo, 58, op 15 juli in het huis van het slachtoffer in Surf Baja California Sur, in het zuiden van Mexico. Arrendondo werd gevonden met 'tekenen van stomp trauma', zeiden de autoriteiten.Zijn zus Laura vertelde de Amerikaanse media-outlet KGET dat de verdachte 20 jaar een vriend van Arrendondo was. Maar volgens de politie en de familie was hij niet de enige die bij het misdrijf betrokken was.

Arrendondo, geboren in Mexico, verhuisde in 1977 naar de VS en werd autodealer in Los Angeles. Hij trouwde met een Koreaanse vrouw en ze kregen Samuel in 2002.

Op 30 juli uploadde de 17-jarige Samuel foto's naar Instagram waarop hij naast de kist van zijn vader staat.

'Gelukkige verjaardag papa. Altijd in mijn hart. Je bent een legende voor mij. Ik zal jou zijn in de toekomst. Ik mis je heel erg. Hou zoveel van je papa. En aan alle mensen en fans, heel erg bedankt', schreef hij.

Samuel verscheen in 2017 in het idoolauditieprogramma 'Produce 101 season 2' van Mnet. Na de show begon hij een carrière als solist en bracht hij nummers uit waaronder 'One' (2018). Hij is momenteel in een juridisch geschil met zijn bureau Brave Entertainment.