Nieuws

Wet op militair uitstel - Waarheid over officiële klacht bij het Ministerie van Nationale Defensie door talrijke Kpop-agentschappen

Met de naderende definitieve datum voor de indiensttreding van de grootste muziekgroep ter wereld, BTS, die binnenkort nadert, zijn er talloze geruchten, verzonnen schandalen en buitensporige leugens rond de kwestie, gecreëerd en opgeroepen door haters, nee-zeggers en mensen die op de de ondergang van de groep en het bedrijf. Hier zijn enkele geverifieerde artikelen van verschillende media die de waarheid aan het licht brengen:


In Zuid-Korea zijn bijna alle weerbare mannen van in de twintig verplicht ongeveer 18 maanden in het leger te dienen. Er is een vrijstellings- en alternatieve servicesysteem waarbij atleten en artiesten waarvan wordt erkend dat ze nationaal prestige hebben gepromoot - door aangewezen internationale prijzen of nationale wedstrijden te winnen - een vrijstelling krijgen. Het voortdurende debat in de Nationale Assemblee van het land komt grotendeels voort uit de vraag waarom atleten en klassiek geschoolde dansers en muzikanten vrijstelling kunnen krijgen van de verplichte versie van het land voor hun internationale successen, maar popsterren en moderne artiesten zijn niet opgenomen in de parameters, die oorspronkelijk zijn ingesteld in 1973. Dit debat werd geïnitieerd door oppositiewetgever Ha Tae-Kyung van de Bareunmirae Righteous Future-feest in juli 2018.

Hier is de verwijzing naar het artikel: https://www.billboard.com/music...

Daarna, toen het Ministerie van Nationale Defensie een herziene wet op militair uitstel voorstelde die op 23 juni 2021 van kracht zou worden, diende de Korea Music Content Association een officiële klacht in namens een aantal K-pop-bedrijven, waaronder de Big Three-agentschappen van Zuid-Korea. : SM, JYP en YG, over de afkeuring van de vastgestelde criteria om te profiteren van deze regelwijziging, zijn zo smal dat het vrijwel alleen van toepassing is op leden van BTS, ondanks dat het aanvankelijk een bredere verandering leek in het voordeel van K- popsterren als geheel.

In haar bezwaar zegt de KMCA dat de wijziging onrealistisch en oneerlijk is, aangezien de nieuwe regel elke artiest die de onderscheiding voor culturele verdienste heeft ontvangen van het Ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme van het land toestaat zijn militaire dienst met twee jaar uit te stellen. De woordvoerder van KMCA vervolgt: We zeggen niet blindelings dat we lagere normen willen. De huidige lat ligt onrealistisch hoog. Hoe moeten muzikanten voldoen aan een criterium dat onmogelijk te bereiken is? Het enige wat we vragen is dat het ministerie met normen komt waaraan muzikanten kunnen voldoen, geen buitengewone maatregelen die niet kunnen worden genomen.

Lees hier de volledige verhalen: https://www.nme.com/en_asia/ne...
https://completemusicupdate.co...

Om een ​​overzicht te geven van het economische effect van binnenlandse concerten van BTS, kondigde het Korea Culture and Tourism Institute op de 20e aan dat als BTS normaal concerten houdt in Korea tijdens de post-coronavirusperiode, het economische rimpeleffect zal oplopen van 677,9 miljard won tot 1.220,7 miljard gewonnen per optreden.

Volledig artikel: https://n.news.naver.com/artic...

Terwijl het grote publiek zich bewust is van en de impact van BTS op de Koreaanse cultuur en economie erkent, is de consensus over hun militaire dienstneming nog steeds dubbelzinnig en nog steeds een zeer gevoelige kwestie. Hoe dan ook, dit is een zaak die alleen Koreaanse burgers en hun land aangaat, en de wereldwijde kpop-gemeenschap en mensen in het buitenland die geen Koreaanse staatsburgers zijn, hebben niet het recht om hun neus in de zaak te steken en hun schijnbaar rechtvaardige en veroordelende meningen te uiten.

Het bedrijf van BTS en de fans in het algemeen vertrouwen erop dat de Koreaanse regering de juiste beslissing en oordeel neemt in het belang van hun land en zullen alle beslissingen die te zijner tijd genomen worden volledig steunen. De Nationale Assemblee heeft ook verklaard dat ze zullen onderzoeken om de zaak voor eind april af te ronden.