Muziek Releases

[MV & Album Review] Minzy - 'Minzy Work 01 Uno / Ninano'

Minzy

MINZY -- MINZY WERK 01. 'UNO'


Tracklijst:
1. Ninano (feat. Flowsik )
2. Supervrouw
3. ING
4. Zaklamp (Feat. Jay Park )
5. Mooie leugen
6. Ninano (Engelse Rap Ver.) (Feat. Flowsik )Na vertrek� 2NE1 / YG en meedoen Muziek werkt , Minzy heeft hard gewerkt aan haar solo-album 'UNO.' Hier werkt ze samen met rapper Flowsik en zanger/acteur/producer Jay Park om je 6 nummers te brengen op haar allereerste solo-uitje. Om haar talent verder te laten zien, schreef ze de teksten voor al deze zelf (hoewel Jay Park en Flowsik een hand hadden in de nummers waarop ze voorkomen).' Ninano ' is het titelnummer. En gelukkig kozen ze iets redelijk vrolijks. Het heeft bijna een reggae-beat, wat ik leuk vind, maar de teksten zijn niet om over naar huis te schrijven, nogal standaard en cliché. Terwijl ik luisterde, moest ik denken dat ik deze eerder had gehoord. Maar dat is slechts de tekst -- de melodie is echter knap - een bom en Flowsik is altijd ziek van zijn raps.

Nutsvoorzieningen ' Supervrouw ' is een veel sterker nummer dan het titelnummer. Het heeft een zware R&B-invloed en is veel moderner dan retro, heeft een geweldig refrein en een aantal handige EDM-effecten om het uit te pluizen. De melodie gebruikt Minzy 's zang met groot effect, omdat ze er wat lef achter moet zetten, en dat heb ik veel liever dan de slinkende viooltjes met een hoog octaaf. 2NE1 heeft altijd een harder geluid gehad en dit nummer kanaliseert dat mooi.


' BIJ ' begint veelbelovend, met een repetitieve synth riff. Dit is een soort hiphop/EDM-fusie, waardoor de lijnen tussen de twee nog verder vervagen. Ze bevat een deel van dat staccato-geluid waar ik zo van hou en brengt de beat naar huis. Ze heeft ook die felle toon in haar stem, alsof ze boos is en het niet meer aankan, die precies bij het nummer zelf past. Er zijn hier een aantal geweldige haken die het gewoon een tandje hoger zetten in mijn boek.

' Zaklamp ' is het nummer waar ik een probleem mee heb. Hoe graag ik het ook wil Jay Park (hij is bij mij in de buurt opgegroeid in Seattle), persoonlijk ben ik nooit een fan geweest van zijn raps. Hier is zijn stem sliertig en alsof een verdwaalde windvlaag hem elk moment kan wegblazen. Minzy is hier echter op de top van haar spel, en knalt een behoorlijk langzame R&B-track, met een aantal glorieuze backmasked instrumentatie.�

De laatste is ' Prachtige leugen ,' en het hield me voor de gek. Ik dacht dat het een traditionele ballad zou worden, maar het nummer trekt de ole' switcheroo en het wordt een zacht pop deuntje met een beukende beat en iets hoger tempo. Haar zang hierop maakt echt indruk. Niet alleen kan ze haar stem lager zetten als dat nodig is, ze worden helder als een bel en hoger in het refrein.Dus over het algemeen is het een beetje ongelijk. Er zijn delen die ik leuk vind en delen waar ik dat niet deed. Toch staat het als een behoorlijk goed debuut en laat het zien wat ze kan als zangeres en songwriter. Het enige wat ik zou kunnen vragen is Minzy is aan het rappen. Daar hoorden we hier weinig van en ik zou haar graag weer horen stromen. En ik hou van het grootste deel van deze EP. Dit album is niet alleen solide, maar het maakt me ook enthousiast over de toekomst van deze getalenteerde jonge vrouw.

MV BEOORDELING
Minzy en haar entourage arriveert, niet om te rommelen, maar om te doden. En Minzy doodt, terwijl ze danst voor spiegels, voor een winkel, in een doos, op televisie en in een mini-arena buitenshuis. Al deze scènes zijn verlicht in glorieus veelkleurig neon. �

Het dansen in de MV is het echte hoogtepunt. Ondanks de veranderingen in setting, belichting, kostuums, is de choreo absoluut on point. Meer dan een paar dansbewegingen zorgen ervoor dat de artiesten naar de camera toe bewegen, een effect dat je centraal plaatst en je aandacht opeist. Minzy is altijd bekend geweest om haar vaardigheid op de dansvloer - deze MV trekt daar nooit twijfel over.De kostuums zijn oké, maar niets wereldschokkends. Er is daar niets dat je waarschijnlijk niet zou zien op straat of in de winkelcentra, dus er valt niets te muggenziften of te benadrukken. Het bedrijf lijkt de kleerkast voor zowel de dansers als de Minzy haarzelf.

Ik ben niet zo'n grote fan van blonde kapsels bij Koreanen, maar als ze werken, doen ze dat glorieus. Minzy 's zandblond werkt ongelooflijk goed. Ze heeft er nog nooit zo goed uitgezien, zelfs niet in haar oude band, en de nieuwe look staat haar echt goed!Dus voor het geval je het nog niet had geraden, ik vind de video leuk. Is het meest verbazingwekkende dat ze had kunnen doen? Nee. Maar ik vind het leuk wat ze hier deden. De verschillende locaties geven je een gevoel van beweging en de camera schakelt razendsnel tussen scènes, zodat je ogen nooit te lang op één item blijven hangen. Maar toch, de verlichting, het dansen, en Minzy 's unieke charme zijn slechts enkele van de details waardoor ik mijn duimen naar de hemel richt voor deze MV.

Scoren


MV-relevantie ..........8
MV-productie ..........8
MV-concept ..............8 MV-score: 8
Albumproductie ....8
Albumconcept ........9
Tracklisting ...............9 Albumscore: 8.7

ALGEMEEN ..............8.3