Nieuws

Mnet onder vuur voor het niet respecteren van de islam in de straat Woman Fighter-introductie en gebruik van Azan, een oproep tot gebed in de islam

Mnet , de Zuid-Koreaanse muziekzender die de wedstrijdshow organiseert Straatvrouwenvechter , wordt door kijkers aangespoord om zich te verontschuldigen voor hun vermeende gebruik van islamitische praktijken in de soundtrack van de show.


Moslimkijkers merkten op dat een geremixte versie van een advertentie zij hebben (ook geschreven als azan en oproep tot gebed ) werd gebruikt in een introductiereeks op de show. Een a allemaal is een islamitische oproep tot gebed die op voorgeschreven tijden van de dag wordt gereciteerd.


Talloze moslimnetizens uitten hun frustratie over het feit dat hun religieuze praktijk wordt gebruikt voor: esthetische doeleinden en roepen Mnet op om de soundtrack te veranderen en zich te verontschuldigen voor hun acties. Velen zijn boos op Mnet vanwege culturele toe-eigening: het overnemen van een andere cultuur met weinig tot geen aandacht voor culturele context.Fans spraken hun afkeuring uit jegens de redactie voor remixen en glitchen adhan . Een video van TikTok-gebruiker @yourbestieotd vergelijkt de Straatvrouwenvechter muziek naar een voorbeeld van adhan .

@yourbestieotd

Reply to @kaisya_izz_lili dengar elok dekat part sangkut² tu

♬ origineel geluid - jhopeyeaaNetizens ontdekte al snel dat het nummer dat in de introductiereeks werd gebruikt, oorspronkelijk niet door Mnet was gemaakt; het is een nummer getiteld Azan van de Engelse band VERLIEZERS . Azan werd uitgebracht in 2010 in hun album Mooie verliezers . Er zijn nieuwe reacties geplaatst onder video's van het nummer op YouTube, met mensen die hun frustratie jegens de band uiten.Ongeacht de oorsprong van het nummer, eist het moslimpubliek dat Mnet een verklaring aflegt over hun daden. Dit is niet de eerste keer dat Mnet of ander K-Pop-bedrijven zijn geweest riep voor hun toe-eigening. En hoewel beroemdheden persoonlijk hebben verontschuldigde zich vanwege hun respectloze gedrag in het verleden, leidt het feit dat het blijft gebeuren verder tot publieke frustratie.