Blogs

Must-Watch afleveringen van 'The Great Escape'

Tussen de verschillende genres van variétéshows in Zuid-Korea is er altijd wel een die je leuk vindt. Van de vele comedy-realityshows is The Great Escape echter een van de weinige die het concept van een escape room toepast, zo niet de enige echte. De variété wordt gespeeld door de leden Kang Ho Dong, Kim Jong Min, Kim Dong Hyun, Yoo Byung Jae, Shindong en P.O.

The Great Escape is een grootschalige gevarieerde show met een escape room-thema waarbij de leden de aanwijzingen in de kamer moeten gebruiken om geleidelijk de grote geheime kamer te verkennen totdat alle leden van de locatie ontsnappen. Tijdens het eerste seizoen is er geen tijdslimiet voor elke ontsnappingsuitdaging; het eindigt alleen wanneer alle leden en niet-speler verhaalpersonages (indien aanwezig) met succes zijn ontsnapt.


Vanaf het tweede seizoen tot het meest recente vierde seizoen is er een mogelijkheid om niet te ontsnappen, en de opname van de uitdaging stopt zodra het gebeurt. Een andere toegevoegde verandering is dat er een mogelijkheid is dat castlid (leden) worden geëlimineerd tijdens het ontsnappen, op basis van situaties zoals 'dood' of 'vermist' tijdens de poging.

De variétéshow omvat ook het concept van een filmisch universum in de show, de eerste in zijn soort in de industrie. De show, genaamd het Daetalchul-universum of DTCU, had vier terugkerende thema's: Zombie, Ghost, Secret Security Association en Time Machine. Er zijn echter verschillende afleveringen die afwijken van de universums die even uitdagend en soms zelfs interessant zijn, ondanks dat het op zichzelf staande afleveringen zijn. Hier zijn enkele van deze op zichzelf staande afleveringen die je moet zien!

1. Private Gambling Hall (Seizoen 1, Aflevering 1-2)

Dit is de allereerste aflevering en je kunt duidelijk hun naïviteit zien met betrekking tot escape rooms op grote schaal en ingesteld voor variétéshows. Ze ontdekken de verschillende gebieden die verborgen zijn in de kleine kamer waarin ze waren opgesloten en bereiken de speelkamer, waar ze met alle mogelijke middelen moeten ontsnappen. Ondanks kleine fouten en duidelijke rookie-ervaring met variétéshows in dit formaat, tonen de leden momenten van helderheid en een kans om meer te groeien.

2. Korea Genome Bank (Seizoen 1, Aflevering 5-6)

De leden ondergaan een onderzoek waarbij ze verwachten dat de genoombank verschillende informatie van hen krijgt, waaronder hun DNA. Terwijl hun verschillende eigenschappen worden geobserveerd en geanalyseerd, ontdekken ze meer over de genoombank die zich heeft verborgen. Ze ontdekken ook een verrassende mix van al hun eigenschappen die ze moeten redden terwijl ze proberen te ontsnappen.

3. Bunker (Seizoen 1, Aflevering 9-10)

De leden moeten het verhaalpersonage vindenJang Dong Min, die aanwijzingen op zijn lichaam heeft getatoeëerd, maar zonder enige herinnering over hoe hij uit de bunker kan komen. Nadat ze meerdere rekenkundige wachtwoorden hebben doorlopen en spelletjes hebben gespeeld in de speelhal om de belangrijke kamer te bereiken, ontdekken ze het verhaal achter Jang Dong Min en de bunker. Na hun doorgaans competitieve ontsnapping, vinden de leden eindelijk hun plaats en bouwen ze samen teamwerk op.

4. Buamdong Residence (Seizoen 2, Aflevering 3-4)

Dit is de eerste aflevering waar de leden in verschillende ruimtes zijn afgeleverd, een enorme escape set in plaats van een escape room. Twee van hun leden, P.O. en Kim Jong Min, zijn ontvoerd, en de rest van de leden moeten ze redden terwijl ze de geheimen van de Buamdong Residence ontdekken. De leden begonnen aan een veel uitdagendere reis terwijl ze meer leerden over het rode-ogensyndroom dat het verhaal in de aflevering omringde.

5. Mugan-gevangenis (Seizoen 2, Aflevering 5-6)

Verbonden met de Buamdong Residence-aflevering worden de leden nu beschuldigd van diefstal en zitten de leden allemaal gevangen voor het plegen van de misdaad. Als ze de gevangenis binnenkomen, ontdekken ze dat de enige manier om te ontsnappen is door de verblijfplaats van Jang Jang Bal te achterhalen. Terwijl ze op zoek gaan naar Jang Jang Bal, realiseren ze zich meer over de gevangenis en of het inderdaad mogelijk is om uit een gevangenis te ontsnappen ondanks de extreme beveiliging.

6. Moordgevangenis (Seizoen 2, Aflevering 11-12)

In een van de meest legendarische afleveringen van de hele The Great Escape-show door de seizoenen heen, worden de leden vergezeld door de leden van Problematic Men. Geïnspireerd door het concept van een parallel universum en de dramaserie Signal, waar de leden van The Great Escape zich in het verleden afspelen, waar de leden van Problematic Men zich in de toekomst bevinden, alleen verbonden door de walkie-talkie. Ze leren over de seriemoord en proberen te ontsnappen aan hun gevaarlijkste ontsnapping tot nu toe, met een moordenaar op de hielen.

7. Achaland (Seizoen 3, Aflevering 7-8)

De leden worden naar een enorm themapark gestuurd waar ze een reeks moorden ontdekken zonder te weten wat het mysterie erachter is of de reden ervoor. Ze gaan op reis door het hele themapark om meer te weten te komen over de moorden en volgen de paden om meer bewijsstukken en aanwijzingen voor de moorden en over de moordenaar te ontdekken. Ze worden ook geconfronteerd met de strijd om het gebied te moeten ontvluchten terwijl ze de moordenaar pakken en het gebied ongedeerd achterlaten naast het slachtoffer.

8. Luckyland (Seizoen 4, Aflevering 3-4)

De leden worden naar een gokgebied gestuurd waar alle illegale procedures plaatsvinden en ontdekken dat het gokgebied niet is wat ze oorspronkelijk dachten dat het was. Ze ontdekken de verhalen achter Luckyland en ontmoeten een robot met kunstmatige intelligentie die onthult dat iedereen in het gebied een robot is, ook zij. Het is aan de leden om de waarheid hierover te leren kennen en de smalste ontsnapping van hun leven te ervaren terwijl de tijd blijft tikken.

9. Crazy House (Seizoen 4, Aflevering 7-8)

In de laatste aflevering, die op zichzelf kan staan ​​zonder een volledig begrip van het Daetalchul-universum, worden de leden naar het onderbewustzijn van een psychopaat gestuurd. Ze kregen de opdracht van de artsen en wetenschappers om op hun hoede te zijn wanneer ze het onderbewustzijn binnendringen, omdat het elk moment kan instorten. In het onderbewustzijn van de psychopaat spelen ze een gevaarlijk bordspel genaamd Crazy House, met als doel weg te rennen van de zogenaamde Dood. Zet je schrap terwijl ze met het spel spelen en ontdek de realiteit in het onderbewustzijn en probeer eraan te ontsnappen voordat het uiteindelijk instort.

Aan enthousiaste kijkers, welke van de afleveringen zou je aanraden aan een nieuwe kijker, en welke van deze afleveringen is je favoriet?