Blogs

Must-Watch griezelige en enge Koreaanse horrorfilms, deel 2

Korea is een van de landen die bekend staat om zijn unieke enge horrorfilms, die zich onderscheiden van andere horrorfilms omdat het afwijkt van het gebruikelijke bloed. Koreaanse horrorfilms bevatten niet alleen geesten en bovennatuurlijke thema's, maar ook angstaanjagende sociale commentaren en beelden.

Deze horrorfilms waren ook zeer invloedrijk bij het blootleggen van de sociale realiteit en het internationaal promoten van de Koreaanse filmindustrie. Het valt niet te ontkennen dat afgezien van het gebruikelijke bloed- en lef-aspect van horrorfilms, de griezeligste scènes en plots de angsten kunnen oproepen waar we als kijkers echt naar hunkeren.

Hier is het tweede deel van de lijst met horrorfilms voor geïnteresseerde en nieuwe kijkers (Deel 1 is hier te vinden) ! Kleine waarschuwing, kijk alsjeblieft op leeftijdsclassificatie en wees voorzichtig met horrorthema's en onderliggende genres die je kunnen triggeren.


1. De gastheer

Korte inhoud: Gang Du is een domme man die werkt in de kleine snackbar van zijn vader in de buurt van de Han-rivier. Op een dag komt de enige echte dochter van Gang Du, Hyun Seo, geïrriteerd terug van school vanwege zijn dronken oom. In een oogwenk openbaart het object zich als een angstaanjagend wezen dat de rivieroever verandert in een gruwelijke zee van bloed. Te midden van de chaos wordt Hyun Seo hulpeloos door het wezen voor de ogen van Gang Du weggerukt. Met niemand om naar toe te gaan, worden Gang-du en zijn familie in een gevecht geworpen met het monster om hun geliefde Hyun Seo te redden.

Vorm: Song Kang Ho,Byun Hee Bong,Park Hae Il,Bae Doo Na,Go Ah Sung

2. Bunshinsaba

Korte inhoud: Lee Yoo Jin, een middelbare scholiere, verhuist met haar moeder van Seoul naar een klein Koreaans dorp. Ze gaat daar naar school, maar hij wordt meteen het doelwit van pesterijen en intimidatie, samen met twee andere studenten. Op een dag gebruiken Yoo Jin en haar twee gepeste vrienden een Ouija-bord om hun pestkoppen te vervloeken door een geest op te roepen om hen te achtervolgen.

Vorm: Kim Gyu Ri,Lee Se Eun,Lee Yoo Ri

3. De stille familie

Korte inhoud: Jeong Soon Rye, samen met haar man, Kang Dae Goo, Dae Goo's broer Kang Chang Goo, en hun kinderen besluiten Kang Young Min, Kang Mi Soo en Kang Mi Na om Seoul te verlaten en hun eigen lodge op het platteland te openen. Hun plannen voor rust en stilte lopen echter snel mis als hun eerste gast zelfmoord pleegt. Bezorgd over de slechte publiciteit die de dood zou kunnen brengen, begraven ze het lichaam en doen alsof er niets is gebeurd. Maar vreemd genoeg krijgen ze een reeks tegenslagen te verwerken wanneer elke volgende gast zelfmoord pleegt en de Kangs de lijken blijven verbergen.

Vorm: Parkeer in Hwan,Na Moon Hee,Choi Min Shiko,Song Kang Ho,Ga Ho Kyung,Lee Yoon Seong

4. Vertel me iets

Korte inhoud: Hieruit volgt rechercheur Jo's terugkeer naar de politie nadat hij ervan werd beschuldigd geld te hebben aangenomen om de terminale ziekte van zijn moeder en begrafenisregelingen af ​​te handelen. Hij keert terug naar zijn dienst en leidt uiteindelijk een onderzoek naar een gruwelijke, spraakmakende seriemoordenaar die de ledematen en hoofden van zijn slachtoffers amputeert en lichaamsdelen vermengt, waarbij een nieuw deel in het lichaam van elk nieuw slachtoffer wordt geruild. Het onderzoek onthult uiteindelijk een connectie die de slachtoffers bij elkaar brengt - ze waren allemaal voormalige geliefden van Chae Soo Yeon.

Vorm: Han Suk Kyu,Shim Eun Ha

5. Doodsklok

Korte inhoud: Aan de vooravond van de gevreesde toelatingsexamens voor de universiteit staat het leven van 24 van de slimste studenten op een middelbare school op het spel, omdat ze allemaal opgesloten zitten in een klaslokaal en nergens kunnen ontsnappen. Een televisiemonitor zendt een doodsbange Hae Yeong uit, de beste student, vastgebonden en zittend op een stoel in een aquarium dat zich langzaam begint te vullen met water. Een stem kondigt aan dat als de 24 het afgenomen examen niet binnen de gestelde tijd kunnen afmaken, Hae Yeong zal sterven, en dat geldt ook voor iedereen die in de klas wordt vastgehouden.

Vorm: Lee Beom Soo,Kim Bum,Yoon Jung Hee,Nam Gyu Ri

6. De poppenmeester

Korte inhoud: 60 jaar geleden werden een poppenmaker en een vrouw in een rode kimono verliefd op het Koreaanse platteland, en de poppenmaker maakte een pop naar haar evenbeeld. Later, toen de rode kimono-vrouw vermoord werd gevonden, werd de schuld bij de poppenmaker gelegd. In de huidige tijd arriveren Hae Mi, Tae Seong, Young Ha, Jung Ki en Sun Young in een geïsoleerd poppenmuseum nadat ze een uitnodiging hebben ontvangen dat poppen naar hun beeld zullen worden gemaakt. Ze worden begroet door broers en zussen Choi Jin Wan, de curator van het museum, en Im Jae Won, de verlamde poppenmaker. De dingen nemen een vervelende wending wanneer iemand Young Ha's pop vernietigt, Young Ha wordt opgehangen gevonden en in het huis worden Sun Young en Jung Ki allebei vermoord.

Vorm: Jeong Yu Mi,Kim Yoo Mi,Shim Hyung Tak,Ik ben Hyung Joon,Chun Hon Jin,Lim Eun Kyung |

7. De toorn

Korte inhoud: In het huishouden van Lee Gyeong Jin, een hoge functionaris van de Joseon-dynastie, sterven drie zonen op hun trouwdag aan een onbekende verschrikking. Een vrouw die zwanger is van een kind van de derde zoon, komt al snel achter de boze geest die door het huis spookt. Dit plaatst uiteindelijk twee Joseon-vrouwen, Lady Shin en Ok Bun, tegen elkaar wanneer de genoemde tragedie de familie overkomt.

Vorm: Seo Young Hee,Zoon Na Eun

8. De ongenode

Korte inhoud: Tijdens een ritje met de metro ziet Jeong Won twee jonge meisjes alleen in de trein slapen, maar hij moet bij zijn halte uitstappen. De volgende dag hoort hij dat de meisjes in de trein zijn vergiftigd. Ze blijven hem achtervolgen, en het maakt hem langzaam gek. Met de hulp van Jeong Yeon, de enige andere persoon die de kinderen kan zien, probeert Jeong Won het mysterie achter de twee spookkinderen op te lossen.

Vorm: Jun Ji Hyun,Park Shin Yang |

9. De eenling

Korte inhoud: Het bespreken van hikikomori, wat totale terugtrekking uit de samenleving en terugtrekking uit het sociale leven door isolement betekende. Jeong Soo Na, een 17-jarige middelbare scholiere, wordt agorafobisch als haar gepeste beste vriend, Lee Han Jeong, wordt onderworpen aan een wrede openbare grap die haar ertoe aanzet zelfmoord te plegen. De pestkop van Han Jeong arriveert om zich te verontschuldigen, maar ze is te laat en neemt uiteindelijk ook haar eigen leven uit schuldgevoel. Soo Na's toestand verslechtert en uiteindelijk proberen ze het mysterie te ontdekken dat haar situatie omringt.

Vorm: Go Eun Ah,Jeong Yoo Seok,Chae Min Seo

10. Metamorfose

Korte inhoud: Gang Goo en Myung Joo zijn getrouwd en hebben drie kinderen: Sun Woo, Hyun Joo en Woo Jong. Ze verhuizen naar een nieuw huis, maar er gebeuren bizarre en angstaanjagende dingen met de familie. De duivel verandert in een van de familieleden, en ze noemen hun oom Joong Soo een katholieke priester, die uitdrijvingen uitvoert.

Vorm: Sung Dong Il,Jang Young Nam,Cho Yi Hyun,Kim Kang Hoon,Bae Sung Woo

11. Assepoester

Korte inhoud: Hyun Soo heeft zich nooit verdrietig gevoeld ondanks een afwezige vader, want er is een perfecte moeder die van haar houdt en een gerenommeerd plastisch chirurg is. Ze wordt ook omringd door haar vrienden, maar realiseert zich uiteindelijk dat al haar vrienden die een gezichtsoperatie van haar moeder hebben ondergaan, mysterieuze zelfmoorden begonnen te plegen door hun gezicht eruit te snijden. Ze komt achter een geheim uit haar verleden, dat voor grote beroering zal zorgen bij moeder en dochter.

Vorm: Doe Ji Won,Shin Se Kyung

12. In de spiegel

Korte inhoud: Na per ongeluk de dood van zijn partner te hebben veroorzaakt tijdens een gijzeling, verlaat Wu Young Min de politie om voor zijn oom te werken als hoofd beveiliging van Dreampia, een immens winkelcentrum. Vóór de heropening begonnen er enkele vreemde moorden plaats te vinden in het gebouw en werden ze op zeer gruwelijke en onconventionele manieren als zelfmoord bestempeld. Hij staat zeer wantrouwend tegenover de politieverklaring en begint zijn eigen onderzoek, maar helaas voor hem leidt een oude bekende, Ha Hyun Su, het politieonderzoek en geeft Young-min nog steeds de schuld van de dood van hun vriend.

Vorm: Yoo Ji Tae,Kim Hye Na,Kim Myung Min

13. Gonjiam: spookachtig asiel

Korte inhoud: In 1979 pleegden patiënten in het Gonjiam Psychiatric Hospital zelfmoord en werd de directeur van het ziekenhuis vermist. Hierdoor verspreidden geruchten en vreemde verhalen over het nu verlaten Gonjiam Mental Hospital zich als een lopend vuurtje. Een internetzender rekruteert een handvol mensen voor hun show in het Gonjiam Psychiatric Hospital en streamt deze live op de show. Om meer kijkers te trekken, spelen de presentatoren trucjes met de gasten, maar het begint uit de hand te lopen als ze in het gesticht zijn.

Vorm: Wi Ha Joon,Park Ji Hyun,Oh Ah Yeon,Moon Ye Won,Park Sung Hoon,Yoo Je Yoon

14. Antarctisch dagboek

Korte inhoud: Op hun reis naar de pool van ontoegankelijkheid (POI), het meest afgelegen punt van Antarctica, onder leiding van kapitein Choi Do Hyung, ontdekken ze een dagboek dat 80 jaar eerder door een Britse expeditie is achtergelaten. Het dagboek is ondanks de sneeuw bewaard gebleven en Kim Min Jae, een ander lid van de expeditie, krijgt de taak om het te onderzoeken. Ze ontdekken dat de twee expedities hetzelfde doel hadden en al snel verschijnen er andere vreemde overeenkomsten tussen hen.

Vorm: Song Kang Ho,Yoo Ji Tae

vijftien. Telefoon

Korte inhoud: Onderzoeksjournalist en tijdschriftjournalist Ji Won krijgt een dreigend telefoontje van een onbekende persoon vanwege onthullingen over daten. Om aan het meedogenloze gerinkel van de telefoon te ontsnappen, verandert ze haar nummer en gaat ze weg, maar het telefoongesprek gaat door. Er gebeuren vreemdere dingen, en Ji Won geleidelijk aan denkt dat er iets met de telefoon te maken heeft en gaat op onderzoek uit om dit verborgen feit op te graven. Tijdens het proces ontdekte Ji Won dat twee van de vorige eigenaren op mysterieuze wijze waren vermoord en dat het andere middelbare schoolmeisje vermist was.

Vorm: Ha Ji Won,Kim Yoo Mi

Hier zijn slechts enkele van de vele horrorfilms die je kunt bekijken nog voordat Halloween komt! Welke van deze is je totale favoriet, en welke maakte je het meest bang?