Blogs

Must-Watch Legal (Law) K-Drama's

Het kijken naar K-Drama's kan per kijker verschillen, maar het biedt echt troost aan de kijkers die van de show houden, soms zelfs meer dan entertainment. Een van de beroemde thema's is Legal K-Drama, waarin verhalen worden uitgebeeld onder het concept van wet en legaliteit, gerechtelijke procedures en zelfs misdaden.


Juridische drama's zijn niet alleen drama's met prachtige advocaten en soms gefictionaliseerde verhalen over misdaad en recht, maar het is ook doorspekt met andere subthema's, zoals vriendschap, romantiek, politiek en dergelijke. Het wordt veel leuker, en ondertussen leer je over juridische termen en procedures.


Ongeacht je reden om juridische drama's te kijken, we zijn er zeker van dat je deze drama's aan je volglijst moet toevoegen als je ze nog niet hebt gezien. Hier zijn enkele leuke en opwindende juridische drama's die je zeker eens moet proberen!

1. Onthoud: Oorlog van de Zoon / Onthoud

Korte inhoud: Seo Jin Woo heeft een speciale aandoening, hyperthymesie genaamd, waardoor hij zich bijna elke dag tot in detail kan herinneren. Aan de andere kant heeft zijn vader, Seo Jae Hyuk, de ziekte van Alzheimer ontwikkeld, waardoor hij zijn herinneringen verliest. Wanneer zijn vader ten onrechte wordt veroordeeld voor moord, zweert Jin Woo de onschuld van zijn vader te bewijzen door zelf advocaat te worden.

Vorm: Yoo Seungho,Park Sung Woongo,Park Min Young,Nam Goong Min,Jung Hye Sung

2. Edelachtbare!

Korte inhoud: Het vertelt het verhaal van identieke tweelingbroers, Han Soo Ho, een hoogste rechter die erg gehecht is aan persoonlijke bezittingen, en Han Kang Ho, een vijfvoudig veroordeelde crimineel die het werk van zijn tweelingzus overneemt nadat zijn broer of zus op mysterieuze wijze is verdwenen.

Vorm: Yoon Shi Yoon,Lee Yoo Young,Park Byung Eun,Kwon Nara

3. Wetteloze advocaat

Korte inhoud: Een verhaal van twee advocaten en partners, Bong Sang Pil, een voormalige gangster die advocaat is geworden en misbruik maakt van de mazen in de wet en kan bogen op een uitstekend winstpercentage, en Ha Jae Yi, een integere advocaat die tijdelijk wordt geschorst na een verbale aanval een corrupte rechter in de rechtbank, naast zaken die ze aan elkaar rijgen.

Vorm: Lee Joon Gi,Seo Yea Ji,Lee Hye Young,Choi Min Soo

4. Rechtenstudie

Korte inhoud: Tijdens een proefles onder toezicht wordt een professor in de rechtenfaculteit dood aangetroffen op de school, en professor Yang wordt gearresteerd als hoofdverdachte. Kang Sol, Han Joon Hwi en andere studenten van de Hankuk University Law School werken samen om de waarheid achter de dood van professor Seo te onthullen en de onschuld van professor Yang te bewijzen.

Vorm: Kim Myung Min ,Kim Bum,Ryu Hye Young,Lee Jung Eun

5. Pakken

Korte inhoud: Een bewerking van het Amerikaanse tv-programma Suits, het verhaal draait om de bekwame en vooraanstaande advocaat van het advocatenkantoor 'Kang & Ham' Choi Kang Seok, die een jonge man rekruteert genaamd Go Yeon Woo, die een vasthoudend geheugen heeft maar geen wet rang.

Vorm: Jang Dong Gun,Park Hyung Siko

6. Heks aan het hof / Heksenhof

Korte inhoud: Ma Yi Deum, een materialistische vrouwelijke aanklager die niet aarzelt om persoonlijke aanvallen te gebruiken, bewijsmateriaal te fabriceren en aan te zetten tot meineed om haar zaak te winnen, wordt toegewezen aan de speciale taskforce voor seksuele misdrijven. Ze ontmoet Yeo Jin Wook, een beginnende officier van justitie die als beste van zijn klas is afgestudeerd aan de rechtenstudie en zich bij de taskforce zal voegen, en samen lossen ze misdaden op met een onwillige chemie.

Vorm: Jung Ryeo Won,Yoon Hyun Min

7. Mevr. Hammurabi

Korte inhoud: Het drama concentreert zich op een beginnende aanklager, Park Cha Oh Reum, en haar gevechten met het rechtssysteem, samen met andere rechters, Lim Ba Reun, Han Se Sang, Jung Bo Wang en andere rechtbankmedewerkers. De serie vertelt het verhaal van het leven van rechters en de verschillende geschillen die ze moeten beslechten.

Vorm: naar Ara,Kim Myung Soo,Sung Dong Il,Ryu Deok Hwan,Lee Elia

8. Hyena's

Korte inhoud: Hyena heeft bij Song & Kim te maken met advocaten die alleen voor de rijkste 1% van de samenleving werken, terwijl Jung Geum Ja een advocaat is die de grenzen van recht en wetteloosheid, recht en onrecht, ethiek en corruptie overschrijdt. Yoon Hee Jae is haar tegenpool, een elite-advocaat die vertrouwen heeft in zijn capaciteiten en zijn briljante geest die om zijn ego is gewikkeld, maar hij mist de lef van Geum Ja en wordt vaak door haar te slim af.

Vorm: Kim Hye Soo,Ju Ji Hoon

9. Verdachte partner

Korte inhoud: De serie gaat over Noh Ji Wook, een aanklager, en Eun Bong Hee, een beginnende aanklager, en hoe ze samenwerken aan een mysterieuze zaak waarbij een psychopaatmoordenaar betrokken is. Terwijl ze de zaak beginnen te onderzoeken, beginnen ze te beseffen hoe verstrikt hun verleden werkelijk is en krijgen ze te maken met meer problemen als Bong Hee een verdachte wordt in een andere zaak.

Vorm: Ji Chang Wook,Nam Ji Hyun,Choi Tae Joon,Kwon Nara

10. Onschuldige beklaagde

Korte inhoud: Park Jung Woo is een geweldige aanklager die als hoofd van de afdeling geweldsmisdrijven nooit een zaak verliest, maar zijn leven verandert wanneer hij wakker wordt in de gevangenis met geheugenverlies en een terdoodveroordeelde is. Terwijl hij worstelt met zijn gebrek aan herinneringen, moet hij nu zijn naam zuiveren en de waarheid achterhalen.

Vorm: Ji Sung,Um Ki Joon,Kwon Yu Ri,Oh Chang Seok,Uhm Hyun Kyung

11. Dagboek van een aanklager

Korte inhoud: Het drama concentreert zich op het leven en werk van een groep aanklagers in de fictieve stad Jinyoung, die elk alle verschillende zaken aanpakken die door de politie worden behandeld. Lee Sun Woong werkt bij het Openbaar Ministerie in zijn lokale district, terwijl Cha Myung Joo een elite-aanklager is die op de ladder van succes steeg voordat hij naar een bijkantoor werd gestuurd.

Vorm: Lee Sun Kyun,Jung Ryeo Won,Lee Sung Jae,Kim Kwang Kyu,Lee Sang Hee,Jeon Sung Woo

12. Terwijl je sliep

Korte inhoud: De plot draait om het verhaal van drie jonge volwassenen die het vermogen hebben gekregen om de toekomst te zien door hun dromen, veldverslaggever Nam Hong Joo, beginnend officier van justitie Jung Jae Chan en politieagent Han Woo Tak. Met hun onheilspellende dromen werken ze samen om te voorkomen dat deze dromen werkelijkheid worden en om hun aartsvijand, de corrupte advocaat Lee Yoo Beom, neer te halen.

Vorm: Lee Jong Suk,Bae Suzy,Jung Hae In,Lee Sang Yeo

13. Ik kan je stem horen

Korte inhoud: Jang Hye Sung is een pragmatische en zelfbehoudende openbare verdediger wiens leven verandert wanneer ze Park Soo Ha ontmoet, die het bovennatuurlijke vermogen heeft om de gedachten van andere mensen te lezen door in hun ogen te kijken. Terwijl Hye Sung samenwerkt met Soo Ha en een agent die advocaat is geworden, Gwan Woo, laat ze geleidelijk het streven naar glorie los en samen gebruiken ze onconventionele methoden om hun zaken op te lossen.

Vorm: Lee Bo Young,Lee Jong Suk,Yoon Sang Hyun,Lee Da Hee

14. De goede vrouw

Korte inhoud: In navolging van de gelijknamige Amerikaanse serie hervat Kim Hye Kyung, een advocaat die voor haar huwelijk dertien jaar een onderbreking had, haar juridische werk nadat haar echtgenoot, Lee Tae Joon, een officier van justitie, is gearresteerd wegens corruptie in een politiek schandaal.

Vorm: Jeon Do Yeon,Yoo Ji Tae,Yoon Kye Sango

15. Fluister

Korte inhoud: Shin Young Joo is een charismatische vrouwelijke hoofdpolitieagent, terwijl Lee Dong Joon een deugdzame eliterechter is, die hun meningsverschillen beslecht wanneer ze beiden allianties aangaan om het grootste schandaal ooit te ontdekken: een corruptie in de defensie-industrie bij Taebaek, de grootste van het land. advocatenkantoor.

Vorm:Lee Bo Young,Lee Sang Yoon,Kwon Yuli,Park Se Young

16. De duivelse rechter

Korte inhoud: The Devil Judge speelt zich af in een dystopische versie van Zuid-Korea waar mensen haat koesteren jegens hun leiders en in chaos leven. en vrede

Vorm: Ji Sung,Kim Min Young,Park Jin Young,Park Gyu Young

17. Vincenzo

Korte inhoud: Vincenzo Cassano is een advocaat en een maffia-consigliere die naar Seoel vloog om het goud terug te halen dat verborgen was in de kelder van Geumga Plaza, dat illegaal eigendom is van een dochteronderneming van de Babel Group. Hij wordt de Foreign Legal Counsel van Jipuragi Law Firm en werkt samen met Hong Cha Young om de Babel Group te vernietigen en het goud terug te winnen dat verborgen is in Geumga Plaza.

Vorm: Song Joong Ki,Jeon Yeo Been,Ok Taecyeon,Kim Yeo Jin,Kwak Dong Yeon

18. Raak je hart aan

Korte inhoud: Oh Jin Shim is vroeger een topactrice die verwikkeld raakte in een drugsschandaal met een derde generatie chaebol en probeert haar naam te zuiveren en succes te behalen. Maar eerst moet ze een baan aannemen als secretaresse van een advocaat genaamd Kwon Jung Rok, een workaholic elite-advocaat die altijd zijn zaken wint en veel geeft om de reputatie van zijn kantoor.

Vorm: Yoo In Na,Lee Dong Wook,Lee Sang Woo,Son Seong-yoon

19. Vertraagde gerechtigheid

Korte inhoud: Geïnspireerd door waargebeurde verhalen van echte advocaat Park Joon Young en journalist Park Sang Kyu, die erin slaagden een nieuw proces te krijgen voor mensen die ten onrechte waren veroordeeld, vertelt Delayed Justice het verhaal van een openbare verdediger die het balie-examen wist te halen zonder naar de universiteit te gaan en een empathische verslaggever die samen strijdt voor gerechtelijke slachtoffers.

Vorm: Kwon Sang Woo ,Bae Seong Woo,Jung Woo Sung,Kim Ju Hyeon,Jung Woong In

20. De meineed van Salomo

Korte inhoud: Een leerling van een elite middelbare school viel op eerste kerstdag om het leven, en de politie en de school stonden klaar om het af te wikkelen als zelfmoord. Een student beweerde echter getuige te zijn geweest van de moord, maar kreeg kort daarna een auto-ongeluk. Opgejaagd door de media en gefrustreerd door de volwassenen die hun smeekbeden en vragen negeerden, besloten ze hun eigen schoolproces te houden.

Vorm: Kim Hyeon Soo ,Jang Dong Yoon,Seo Ji Hoon

Er zijn absoluut geen bezwaren tegen onze fascinatie voor deze juridische drama's! Nu, laten we onze zaak rusten. Van welke van de vele juridische drama's heb je genoten en welke raad je andere kijkers aan?