Nieuws

Moslim K-popfans boos op de songtekst van Blackpink's Ice Cream


Blackpinks recente nummer 'Ice Cream' is al dagen wereldwijd trending. Hoewel het gemengde reacties kreeg van sommige fans, doet het het redelijk goed.

Maar sommige moslim- en christelijke K-popfans uiten hun teleurstelling over de teksten.

Een van de regels van Lisa's songtekst in het lied zegt ' Speel de rol zoals Mozes ( vrede zij met hem) , houd het vers als rozen.'

Mozes, ook bekend als Moshe Rabbenu, is de belangrijkste profeet in het jodendom en een belangrijke profeet in het christendom, de islam, het bahá'í-geloof en een aantal andere Abrahamitische religies.

De teksten hebben de profeet Mozes op een seksuele manier gebracht die de religie verontrustend lijkt.

Fans op Twitter zijn boos over de tekst:

Veel moslimfans (voornamelijk uit Indonesië) maakten andere moslims boos omdat ze zeiden dat ze niet beledigd waren, ook al was het een onderdeel van hun religie. Andere moslims zeiden in reactie hierop:

' Wtf!! Houden jullie meer van je idolen dan van je religie?'

'Dit is niet de eerste keer dat YG dit doet. En jullie staan ​​nog steeds aan hun kant?'

'Ik haat het dat zovelen van jullie nu stil zijn, want het is onze religie. Dit is geen culturele toe-eigening, dit is AFSCHRIJVING!! Als het weer Black Cultural Appropriation was, zouden jullie boos zijn!'

Bekuh Boom, een van de tekstschrijvers van het nummer, plaatste dit in haar verhaal en reageerde op iedereen, hoewel fans nog steeds teleurgesteld zijn en willen dat YG zich verontschuldigt:

Wat vind je van deze situatie?