Blogs

[Album en MV Review] NCT 127 – 'Neo Zone'

NCT 127 – 'NEO-ZONE'


Tracklijst:


1. Lift (127F)

2. Schop het *Titel

3. Boem

4. Doos van Pandora

5. Dagdroom

6. Intermezzo: Neo Zone

7. MAD HOND

8. Ga zitten!

9. Hou nu van me

10. Liefdeslied

11. Witte nacht

12. Niet alleen

13. Dromen komen uit

Jungwoo is terug van pauze, en om de gelegenheid te markeren NCT 127 heeft hun tweede volledige album gedropt' Neo-zone .' De LP heeft 13 nummers, meer dan genoeg om de honger naar hun muziek te wekken. Het bevat het titelnummer ' Schop het ,' evenals het speciale lied ' Dromen komen uit .'

' Lift (127F )' is vrolijke R&B. Tenminste, dat is het in een notendop. Maar zoals bij elk verhaal komt er iets meer bij kijken. Ze gebruiken verrassend squeezy synths als de belangrijkste aanjager van de melodie. Dat maakt het op zich al interessant, omdat ze de traditionele instrumentatie mijden. Het titelnummer is ' Schop het ,' en is een van de betere titelnummers die ik dit jaar heb gehoord. Het heeft een trap/hiphop-vibe en ik hou van het contrast met de zachtere, boterzachte bruggen. Ik hou van hoe fel ze klinken als ze in koor op het refrein rappen. Dit zou een van mijn nieuwe favoriete nummers kunnen zijn totdat de volgende langskomt. ' Boom ’ heeft een tropische house beat erdoorheen. Het is een muziekstijl die niet zal uitsterven, en K-pop heeft hem al geruime tijd in leven gehouden. Toch is het niet de primaire melodie, en ze schakelen ervan af naarmate het nummer vordert. Ze hebben alles, zoals gitaren en traditionele dansbeats. Het vormt allemaal een redelijk effectieve popsong.

Sommige dingen gemeen hebben met R&B, ' Pandora 's Doos ' is een beetje licht en poppy. Het is zachter en gemakkelijker in de omgang dan sommige van de andere nummers hier, en de rap is snel maar soms zingend. Het is niet slecht, maar het was niet het meest indrukwekkende nummer op de LP. ' dag droom ' is de eerste ballad hier. Het is een dromerige aangelegenheid met smachtende synths en losse snaren. Het krijgt uiteindelijk een sneller tempo dat het meer naar zachte pop dan naar een ballad drijft. Het is over het algemeen nog steeds niet slecht en heeft een kronkelige urgentie in de hoofdverzen. ' Intermezzo : Neo-zone ' is zeker een werkstuk. Het begint ontspannend en rustgevend genoeg en lijkt op een klassiek stuk met een orkest en al die jazz (geen echte jazz echter). Ongeveer halverwege schakelen ze over op een meer EDM-formaat, met een kloppende bas en beslist dissonante tonen.

' BOZE HOND ' is een van die nummers die letterlijk meer mijn snelheid is. Het is grotendeels hiphop met alles wat daarbij komt kijken. Het is waarschijnlijk een van de agressievere nummers op het album en het is een welkome afwisseling als je van hardere nummers houdt zoals ik. ' Ga zitten! 'De keuze om hier nog een hiphopnummer op te zetten volgt' Boze hond ' was geweldig. Ik reed nog steeds het hoge van de vorige en wilde meer - en ze leverden. Kunnen we al zeggen van wat voor soort muziek ik hou? Om de rand eraf te halen, mag ik presenteren ' Hou van mij, nu ' Het nummer is zachte pop met balladische stijlen, golvend en ademend en verfrissend. En misschien ben ik bevooroordeeld, maar hun keuze om bepaalde zangers die het zachter maken uit te lichten was een goede. Maar het is minder mijn stijl dan de laatste twee nummers.

Als je club-bangers miste, ' Liefdeslied ' is het deuntje voor jou. Het is een soort low-key dansnummer. Maar de lange noten, falsetto en hese zang markeren het als 100% NCT 127 . Het klinkt bijna alsof ze hier voor het vocale team gingen. ' witte Nacht ' is een andere ballad. Er is niets verbazingwekkends aan deze, behalve dat de beslissing om elk lid in het refrein op te nemen het een beetje krachtiger maakt dan het anders zou kunnen zijn. ' Niet alleen ' is soft pop (zoals veel nummers op dit album). Een van de dingen die ik leuk vind, is dat ze elk lid uitgelicht hebben. Hun zang komt glashelder door op dit nummer. Verder is het een vlot geproduceerd popnummer. ' Dromen komen uit ' is een cadeautje voor de fans. Het is opgedragen aan de mensen die hun albums kochten en hen bijstonden en hun dromen lieten uitkomen. Sonisch vond ik het niet zo geweldig, maar het is altijd goed als de artiest waardering uitspreekt voor de mensen die ze bovenaan hebben gezet.

Een ding vind ik leuk aan NCT 127 is hun vermogen om in een handomdraai over te schakelen van hard naar zacht. Ze gaan van agressieve raps tot zijdezachte harmonieën, en gaan met beide bedreven om. Dus als je een NCT 127 fan, je zult genieten van wat ze hier deden. En wat nog beter is, is dat als je naar YouTube kunt, je het hele album kunt beluisteren. De afspeellijst is te vinden hier .


MV BEOORDELING

de jongens van NCT 127 doen hun beste martial arts impressies in de MV voor ' Schop het! '

En ja, het was waarschijnlijk onvermijdelijk. Het nummer is doordrenkt met verwijzingen naar vechtsporten. De regisseur pakte het en rende ermee weg, en ze dansen in wat bijna lijkt op een vechtsportacademie. Samen met de wapenrekken voor vechtsporten, kunnen we af en toe een gevecht zien, afgetekend door de ramen van rijstpapier. Ze crashen zelfs door de bovengenoemde vensters.

En hoewel dit heel campy had kunnen zijn en voor de lol had kunnen worden gespeeld, is deze video verre van dat. Het is eigenlijk best gaaf, ook al zijn het grotendeels zij die dansen. En waarom niet? Het is hun feest, toch? Rechts.

De mode varieert van cool tot cringy. Vechtsporten chic, cool. Het nogal voor de hand liggende glanzende vinyl? Griezelig. Het goede nieuws voor de geïnteresseerden is dat er behoorlijk wat fanservice is. Niet mijn ding, maar ik ben niet iedereen.

De dansbewegingen zijn gedurfd en doelgericht. Aan energie geen gebrek daar. Wat interessant is, is dat ze daar niet al te veel vechtsportmanoeuvres deden en zich in plaats daarvan concentreerden op meer brede hiphopdansbewegingen. Hoe dan ook, ik hou van de choreo.

Dus je vraagt ​​je waarschijnlijk af of ik de video leuk vond. Dat deed ik - niet alleen vanwege de verwijzingen naar vechtsporten, maar het was ook goed gefilmd. Een duidelijke duim omhoog.

Scoren


MV-relevantie ...........9

MV-productie ..........9

MV-concept ..............8

MV-SCORE: 8.6

Albumproductie .....9

Albumconcept .........8

Tracklisting ...............8

ALBUMSCORE : 8.3

ALGEMEEN................8.5