Blogs

[ALBUM & MV REVIEW] NCT - 'Universum'

[Deze recensie weerspiegelt de mening van de auteur en niet noodzakelijk die van annemieturtelboom.]

Tracklijst:

1. Nieuwe as

2. Universum (Laten we een balletje spelen)

3. Aardbeving

4. Oké!

5. Verjaardagsfeestje

6. Nu weten

7. Dromen

8. Rond en rond

9. Wonder

10. Vroom

11. Zoete droom

12. Welterusten

13. Mooi

NCT keert terug met hun nieuwste comeback-release van volledige eenheid, UNIVERSUM . Dit volledige album met 13 nummers laat een paar nieuwe kanten van NCT zien met unieke unitcomposities en frisse nieuwe nummers. Kiezen om een ​​' nieuwe as, ' het album opent met een bas-dreunende ouverture die de aandacht opeist en het toneel vormt voor een intrigerend aantal nummers met concepten die variëren van zoet tot intens. ' Nieuwe as ' legt een intense basis neer die nieuwsgierigheid wekt voor de rest van de release.

Plots horen we een intens luid 'let's play ball!' Aan ' Universum (Laten we een balletje spelen) .' Dit nummer is een beetje ruw aan de randen vanwege hoe schokkend agressief het gezang is, maar de compositie is over het algemeen ingewikkeld en het refrein beweegt op een zelfverzekerde manier. Ik zou zeggen dat de 'let's play ball!' kan je ervan weerhouden het nummer af te maken, maar ik smeek je om het in het refrein te horen om een ​​beslissing te nemen, of dat nu negatief of positief is. Dit edgy en enigszins bally concept van agressief vertrouwen wordt een beetje verder uitgerekt met 127's ' Aardbeving .' Ik was geen groot voorstander van dit nummer totdat ik The Link zag en het hoorde in een concertsetting. De opgewekte energie is synergetisch met een opgewonden menigte en wordt het best gevoeld in die setting.

Nu biedt het album een ​​mix van vele concepten, maar moderne hiphop,' OKÉ! ' is zonder twijfel het sterkste nummer van de groep. Na het lezen van enkele recensies van IN NIVERSE , voelde elke netizen hetzelfde dat ' OKÉ! ' is echt het meest bevredigende nummer van het album. Van de unieke en gestroomlijnde instrumentale tot de vakkundig gemaakte rap en harmonieën, dit nummer bestaat uit een eenheid met ongeëvenaard teamwork. De grootste kracht van ' Oké ! ' komt voort uit het vermogen van de leden om elkaars sterke punten te kennen en hierop in te spelen. Taeyong is een uitstekend voorbeeld van dit nummer, aangezien zijn rap op de brug perfect wordt onderbroken door de vocalisten.

' Verjaardagsfeest ' probeert te profiteren van de bas-boomende impact van ' OKÉ! ' maar het houdt niet helemaal stand tegen zijn tracklist-buurman. Intens hectisch, dit nummer herbergt een aantal vreemd gevormde raps en enigszins overstimulerende vocale levering. Hoewel op geen enkele manier onluisterbaar, ' Verjaardagsfeest ' valt een beetje tegen. Vooral omdat het suikerzoete popnummer, ' Weet nu, ' slaagt erin je te laten vergeten ' Verjaardagsfeest ' meteen. ' Weet nu ' heeft een R&B-popgeluid dat net zo goed aanvoelt als het klinkt.

NCT DROOM pre-released ' dromen ' eerder naast' 127 's ' Aardbeving ' en WayV 's ' Wonder, ' en van de drie pre-releases, tropical house en progressive' dromen ' maakte de beste indruk. Het heeft een passend intense drop onderbroken door vakkundig vervaardigde hoge noten en harmonieën. Het zijn een beetje instrumentale muziekdoosjes. In tegenstelling tot, ' Wonder ' kiest voor een veel meer feelgood popgeluid. Iets ingetogener en mid-tempo dan de nummers op de tracklist ervoor,' Wonder ' is veerkrachtig en feel-good.

' Rond en rond ' ligt tussen de nummers van Dream en WayV en biedt een langzamer opfrissingsnummer dat zich richt op stabiele vocalisten in plaats van charismatische rappers. Het nummer is EDM-getint, maar niet overdreven luid en is een goede show van het vermogen van de groep om bepaalde aspecten van hun optreden af ​​te zwakken ten gunste van een meer ongeplugde zang.

De vier nummers waarmee het album eindigt zijn ' Vroom ,'' Mooie droom ,'' Goedenacht ,' en ' Mooi .' Voorbij is de krachtig indrukwekkende intro van het album, aangezien het concept over het algemeen naar een veel zoeter geluid verschuift. ' Vroom ' pronkt met een klassiek K-Pop jongensgroepsgeluid met een schattig en speels deuntje. Bijna een beetje kinderachtig van aard' Vroom ' legt de basis voor het downtempo R&B nummer' Mooie droom ' volgen. NCT koos alle leden met de meest zijdezachte zang voor ' Mooie droom ' om fans een echte auditieve traktatie te geven. Elke songtekst wordt met intentie gezongen en komt over als je ernaar luistert. Uitdagend, maar eenvoudig.

' Mooi zo Nacht ' is een ander natuurlijk nummer dat overgaat in een ballad, waarvan ik vond dat het al lang op de tracklist had moeten staan. Doorspekt met emotie en tot de rand gevuld met vocaal uitdagende zang, SM Ent. faalt nooit om te bewijzen dat als hun idolen iets kunnen doen, het zingen is. ' Mooi ' sluit het album af met zijn inspirerende boodschap en opzwepende sound. Hoewel ' Mooi ' heeft niet het meest unieke concept of nummerarrangement, het nummer beweegt in zijn geest, wat volgens mij een epische, algeheel bemoedigende emotie geeft.

MV BEOORDELING

Voor dit enigszins theaterachtige liedarrangement ' Mooi ' heeft een zoete MV die de energie weerspiegelt die in het nummer wordt opgeroepen. Deze MV is bedoeld om visueel net zo warm aan te voelen als het nummer aanvoelt, en is op geen enkele manier kieskeurig of ingewikkeld, omdat het ervoor kiest om zich te concentreren op eenvoudige en enigszins alledaagse opnamen van NCT. In plaats van het kenmerkende bloeiende charisma en de intensiteit van de groep, vullen glimlachen en harmonieën dat quotum op. ' Mooi ' is zowel gemakkelijk om naar te luisteren als om naar te kijken ondanks het vertrouwde gevoelsconcept.

MV-SCORE:

MV-relevantie…..8

MV-productie…..8

MV-concept……..8

MV-score: 8.0

ALBUMSCORE:

Albumproductie…...9

Albumconcept……...9

Tracklisting…………...9

Albumscore: 9.0

Totaal: 8.5