Blogs

Netflix K-drama's om te kijken tijdens je pauze van 30 minuten

Iedereen die is meegezogen in het zwarte gat dat Koreaans entertainment is, weet dat er geen weg terug is. Maar laten we wel wezen: er komt een fase waarin we het ons niet kunnen veroorloven om zoveel tijd te sparen als vroeger vanwege onvermijdelijke verantwoordelijkheden en nieuwe verplichtingen.

Hoewel volwassenen of academici prioriteit verdienen, kan het geen kwaad om kleine geneugten van het leven in te voegen in onze door stress geteisterde omgeving. Als je niet de luxe hebt om minstens een uur per aflevering te besteden, bekijk dan deze verborgen juweeltjes op Netflix je kunt in ongeveer 30 minuten of minder kijken.

Dus niet de moeite waard (2021)

Als je zin hebt in iets fris en gemakkelijks, dan is dit de beste keuze. Het draait om het studentenhuis van een multiculturele groep studenten, het is een sitcom die je zeker verslaafd zal maken aan de diverse achtergrondverhalen en hilarische alledaagse interacties van elk personage. Voor K-pop-fans is er nog een reden om op die afspeelknop te drukken: de hoofdcast bestaat uit GOT7's Youngjae en (G)I-DLE's Minnie!

Gek op elkaar (2021)

Deze romcom zoomt in op Noh Hwi-oh (Jung Woo) en Lee Min-Kyung (Oh Yeon Seo), die allebei therapie krijgen in dezelfde kliniek en in hetzelfde gebouw wonen, maar elkaar gewoonweg haten. de kracht van Gek op elkaar is het vermogen om onderwerpen te weven die door sommigen nog steeds als taboe worden beschouwd, zoals geestelijke gezondheid, geweld tegen vrouwen en seksuele geaardheid en genderidentiteit.

Een liefde zo mooi (2020)

Het is onmogelijk om de charme van te weerstaan Een liefde zo mooi als je een fan bent van coming-of-age-thema's. Deze remake van een Chinees drama uit 2017 volgt een domino van eenzijdige gevoelens van Woo Dae-sung (Yeo Hoe-Hyeon) voor Shin Sol-i (So Ju-Yeon) en Sol-i voor Cha Heon (Kim Yo-han ). De effectieve mix van romantiek en gekkigheid biedt de gelukkige hormonen die je midden op de dag nodig hebt.

Mijn enige liefdeslied (2017)

Song Soo Jung (Gong Seung Yeon) is een hooghartige beroemdheid van de huidige generatie; On Dal (Lee Jong Hyun) is een man uit Goryeo die op geld jaagt. Magic grijpt in en ze glijdt terug in de tijd op een bizar retro busje, wat leidt tot hun noodlottige ontmoeting. Het is een gek avontuur dat je zou willen meemaken voor een snelle ontsnapping tijdens de pauze.

Het geluid van je hart (2016)

Aankomend digitale cartoonist Jo Seok (Lee Kwang Soo) is bijna 30, nog steeds vrijgezel en woont bij zijn familie, een stel buitenbeentjes. Hoewel hun dagelijks leven zich afspeelt in wat aanvoelt als een typische buurt en gewone buitenlocaties, is er niets normaals aan. Hoe een simpele situatie uit de hand loopt door de minste verwarring, zal je enorm opbreken. Deze op webtoon gebaseerde serie is de perfecte stressverlichter die je zelfs op een slechte dag ROTFL zal verlaten.

Het wonder (2016)

Gebruik makend van het body switch concept, Het wonder vertelt het verhaal van de outcast Kwon Si-Yeon (Hong Yoon Hwa) en K-popidool Si-ah (Nahyun), tweelingzussen die aan de andere kant van het spectrum zitten. De rollen worden omgedraaid nadat een van hen een eigenaardige vrouw heeft gered die een waarzegster blijkt te zijn.

Nog een keer (2016)

Tranen vergieten in korte pauzes is niet zo triest als het over een romantisch K-drama is! Nog een keer draait om muzikant Yoo Tan (Kim Myung-soo), wiens carrière een neerwaartse wending krijgt na jaren in de industrie, en zijn altijd ondersteunende maar vanzelfsprekende vriendin Da In (Yoon So-hee), die zijn optredens altijd bijwoonde. Hij brengt zijn leven door met het doorlopen van dezelfde dag, steeds weer opnieuw om orde op zaken te stellen.