Nieuws

Netizens debatteren of de Japanse groep van JYP en de Chinese groep van SM kunnen worden beschouwd als een onderdeel van de Koreaanse golf, 'Hallyu'

nieuws.naver.com

Een Japanse meidengroep geproduceerd door JYP-entertainment , Amerikaanse drama's geproduceerd door Studio Draak , en tekenfilmseries van Amerikaanse artiesten verspreid via Naver Webtoon en Cacao Webtoon , is de toekomst van de evolutie van K-cultuur oogverblindend.

In plaats van artiesten uit Korea te ontdekken en te introduceren, werken bedrijven nu samen met mensen in het buitenland om content te creëren en te produceren. In dit proces geloven velen dat de 'Hallyu'-aspecten op natuurlijke wijze zullen worden getransplanteerd in de internationale culturele industrieën.

Beginnend met K-pop, heeft JYP Entertainment een Japanse meidengroep opgericht genaamd NiziU dat is een sensatie in Japan. SM Entertainment en HYBE zullen ook idoolgroepen lanceren op de overzeese markten. De verwachting is dat de lokalisatie van de 'Hallyu'-golf zich verder zal verspreiden nu HYBE Ithaca Holdings overneemt, een Amerikaans label waar Justin Bieber is gevestigd.

NiziU was in de eerste helft van dit jaar de populairste groep op de Japanse muziekmarkt. Voor de eerste keer ooit registreerde de meidengroep tweemaal 100 miljoen streams op de Japanse Oricon-hitlijst. De meidengroep brak het record van 100 miljoen streams met haar pre-debuutnummer in juni vorig jaar en overtrof die 100 miljoen streams met haar officiële debuutsingle vorige maand.


NiziU is een meidengroep bestaande uit alle Japanse leden en zingt ook in het Japans. Het is echter een Koreaans bureau achter de productie van de meidengroep. JYP Entertainment werkte samen met Sony Music, het grootste platenlabel van Japan, om NiziU te lanceren. Nu zijn de twee bureaus van plan een Japanse jongensgroep te lanceren met JY Park als uitvoerend producent. Hij beweerde, ' We willen een wereldwijde groep creëren die wereldwijd actief kan zijn, niet alleen in Japan.'

Andere bureaus werken ook aan het creëren van groepen en het lokaliseren van K-pop. SM Entertainment introduceerde WayV, een jongensgroep bestaande uit alle Chinese leden. Hun debuut mini-album stond bovenaan de iTunes-albumlijsten in 30 verschillende regio's, wat het hoogste record is van alle Chinese jongensgroepen. Nu is SM Entertainment van plan om uit te breiden naar de Verenigde Staten, aangezien het bedrijf dit jaar aankondigde dat het van plan was een Amerikaanse eenheid van de idolgroep NCT te lanceren. SM Entertainment is van plan om dit jaar wereldwijde audities te houden om hun volgende wereldwijde groep te lanceren in samenwerking met MGM, een Hollywood-productiebedrijf.

Netizens vragen zich echter af of deze idoolgroepen bestaande uit niet-Koreaanse leden kunnen worden beschouwd als K-pop of als onderdeel van 'Hallyu', de Korean Wave. Desalniettemin beweren de bureaus achter deze projecten dat deze groepen als 'Hallyu' kunnen worden beschouwd omdat het het 'Hallyu-systeem' omvat. NiziU, gecreëerd door JYP Entertainment, wordt sinds het debuut de K-pop meidengroep genoemd.

Toch zijn er veel Koreaanse netizens die er tegen zijn om deze idoolgroepen K-popgroepen te noemen. Netizens hebben commentaar gegeven , ' Het produceren van een Japanse meidengroep heeft niets met K-pop te maken. Je geeft gewoon onze inside-geheimen, heb ik het gevoel.' 'Waarom zouden ze als Koreaanse pop worden beschouwd als de leden allemaal Japans zijn en in het Japans zingen. Ze promoten ook alleen in Japan, dus waarom is het K-pop? Ik voel J.Y. Park en Lee Soo Man verpesten de definitie van K-pop,' 'Ik denk dat ze het J-pop of C-pop moeten noemen als de groepsleden allemaal Japans of Chinees zijn en ze in die taal zingen', 'Het is Koreaans- Pap, ze moeten werken aan het vinden van meer getalenteerde Koreanen en ze opvoeden,' en 'Ik heb het gevoel dat ze gewoon het systeem en de knowhow van K-pop weggeven.'


Wat vindt u van deze zaak?