Nieuws

Netizens vragen zich af waarom Koreaanse Hanboks uit de Joseon-dynastie in Chinese shows zitten

nieuws.naver.com

Sinds vorige maand hebben veel internetgebruikers verschillende posts gemaakt waarin soortgelijke vragen worden gesteld over online communities. Deze berichten vragen zich allemaal af waarom de Koreaanse Hanbok vaak wordt gezien in Chinese shows en drama's.

Dansers die achter de kandidaten dansten, droegen kleding vergelijkbaar met Hanbok tijdens de '2020 Miss Hong Kong Contest' die op 30 augustus werd gehouden. Netizens wees erop dat de kleding van de achterste dansers erg lijkt op Hanbok en vroeg zich af waarom ze die droegen. Netizens vroegen, ' Is de Chinese klederdracht niet de Qipao?' Sommigen merkten zelfs op: ' Ik hoop dat ze niet proberen de Koreaanse cultuur te stelen.'


De Koreaanse netizens ontdekten ook dat de kleding in Hanbok-stijl ook in Chinese drama's werd gezien als de kleding die door dienstmeisjes werd gedragen. Koreaanse netizens bekritiseerden dat het leek alsof Hanbok in deze drama's wordt afgeschilderd als een laagwaardige kleding.


Onlangs hebben verschillende Koreaanse online communities en sociale netwerksites voortdurend de vraag gesteld: ' Probeert China de Koreaanse hanbok te stelen? ' Het optreden van de Hanbok in Chinese shows zoals schoonheidswedstrijden, drama's en zelfs modeshows is de laatste tijd toegenomen. Veel Koreaanse internetters zijn bang dat dit het proces is waarin China zal gaan beweren dat Hanbok hun traditionele kleding is.

Bijvoorbeeld in het Chinese drama ' De speurder van de Ming-dynastie ' die dit jaar werd uitgezonden, wordt de hoofdpersoon gezien met een hoed en Wangjin die sterk lijkt op de ' Gat ' en traditionele hoofdband gezien in de Joseon-dynastie. Een paar Chinese netizens verklaarden: ' Ik dacht dat dit een Koreaans drama was omdat hun kostuum leek op de Koreaanse kleding uit de Joseon-dynastie en de Goryeo-dynastie.'

Ook in een ander Chinees drama' Ik ben voor je gevallen ,'De dienstmeisjes werden gezien met jurken die heel dicht bij de Hanbok staan, wat de verdenking vergroot dat Hanboks wordt afgeschilderd als culturele kleding van lage klasse voor China.
Naarmate meer en meer Koreaanse netizens hiervoor op hun hoede worden, hebben experts hun mening over deze kwestie toegevoegd.

Ten eerste bevestigden ze of de kleding en accessoires die te zien zijn op de controversiële foto's inderdaad uniek zijn voor Korea. Er was geen onenigheid onder experts dat de hoofdband die onlangs te zien was in de Chinese drama's en modeshows, de stijl van de Joseon-dynastie was. De Wangjin, bekend als de Mang-geon in het Koreaans, werd door mannen op het voorhoofd gedragen om te voorkomen dat het haar uitviel als ze hun hoed over hun topknopen zetten.

Hoewel China de Wangjins had tijdens de Ming-dynastie, hadden ze een heel andere stijl. De Ming-dynastie Wanjins zou een groter net zijn dat meer op een hoed lijkt dan op de hoofdband die te zien is in de Koreaanse Joseon-dynastie.

Kim So Hyun , een professor in traditionele kledingstudies aan de Baehwa Women's University, legt uit: ' Onze mang-geon was gestileerd op een manier om op het voorhoofd van mannen te komen, terwijl de Chinezen vergelijkbaar waren met een geperforeerde hoed .'

In het geval van de hoed is het moeilijk om te concluderen dat deze uniek is voor Korea en dat er in China geen hoeden waren die vergelijkbaar waren met de Koreaanse GAt. Er wordt echter algemeen aangenomen dat de typische Gat werd gezien in de late Joseon-dynastie. Er zijn tekeningen uit de Song-dynastie waarin hoeden worden afgebeeld die vergelijkbaar zijn met de Gat. De hoed wordt echter in een andere stijl gezien dan de recente controversiële hoeden die te zien zijn in de Chinese drama's. Een professor verklaarde dat ' de hoed in Gat-stijl wordt niet gezien in China. '

Deskundigen zijn het er echter allemaal over eens dat de jurken die dit jaar te zien waren in de Miss Hong Kong-wedstrijd en het Chinese drama 'I've Fallen For You' heel dicht bij de traditionele Hanboks uit de Joseon-dynastie liggen. De stijl van het dragen van de jurk onder het shirt, de Jeogori , verscheen voor het eerst in de Joseon-dynastie in de 18e eeuw. Experts beweren ook dat de halsband die op de Jeogori te zien is, uniek is voor Korea en nauwelijks werd gezien in China.

Koreaanse internetters speculeren dat de Hanbok steeds vaker wordt gezien in Chinese shows als Koreaanse historische shows, en dat de Koreaanse traditionele kleding wereldwijd populairder wordt. Aangezien Hanbok algemeen wordt erkend als de traditionele Koreaanse kleding, lijkt het erop dat er een verborgen motief is achter het verschijnen van kleding in hanbok-stijl in Chinese shows. Er zijn nog steeds velen die zich zorgen maken dat de Koreaanse traditionele kleding later in de toekomst zal worden geclaimd als de traditionele kleding van China.

Wat is uw mening over deze kwestie?