Nieuws

Netizens zeggen dat Melon misschien niet meer de keuze van het grote publiek vertegenwoordigt + Meest gestreamde mannelijke idolen en liedjes aller tijden

Meloen is een van de grootste muziekplatforms in Korea en de nummers die hoog scoren, worden beschouwd als de meest populaire nummers in Korea. Het lijkt er echter op dat Melon's constante grafiekhervormingen, de streamcultuur en de toegang van buitenlandse fans tot de app de afgelopen jaren het perspectief van de Koreanen op Melon hebben veranderd. Sommigen van hen zeiden ook dat het zinloos is om verschillende generaties te vergelijken.

Op 26 december werd een draad met de titel 'Mannenidolen met de meest unieke luisteraars en streams aller tijden in Melon top 30' op Pann geplaatst. Hier is de vertaling:

(bron: Wacht even )

Rang/Mannelijk idool/Totaal aantal unieke luisteraars/Totaal streams/Meest gestreamde nummer/Het nummer met de meeste luisteraars

1.BTS-lentedag

2.EXO-grommen

3. Bigbang-Bang Bang Bang

4.Zico-Elk nummer

5. Shine-weergave

6.Beast (hoogtepunt) - op regenachtige dagen

7.BtoB-je missen

8. Zeventien-Nice

9.g.o.d-One Candle

10.G-Dragon-Untitled,2014

11.Winnaar-echt echt

12.Blok B-Her
13.Wil je er een

14.TVXQ-Mirotic

15.Infinite-Be Mine

16.FT Eiland-smoorverliefd

17.iKON-liefdesscenario

18.Kyuhyun-At Gwanghwamun

19.Baekhyun-Droom

20.Chen-mooi tot ziens

21.2AM-Laat je nooit meer gaan

22.2PM-Hartslag

23.Super Junior-Sorry Sorry

24.Shinhwa-Gloednieuw

25.B1A4-Wat gebeurt er?

26. Taeyang-ogen, neus, lippen

27. Minho-angstlied

28.CN Blauw-liefdeslicht

29.NCT 127-Kick It

30.Six grind paar

1.[+73,-6] In de hoogtijdagen van Bigbang gebruikten mensen Cyworld + Toen ze begonnen te promoten, was het Melon's downloadgeneratie + In 2016 maakte hun laatste album een ​​ingang naar het begin van het genereren van streams. En ze staan ​​al 5 jaar stil. Geweldig.

2.[+47,-7] Ik vraag me af wie van Bigbang kan winnen als ze terugkomen.
MADE volledig album met 3 nummers toegevoegd in 2016
(G-Dragon's) Kwon Ji Yong-album in 2018
(lied) Bloemenweg in 2018
BTS en EXO doen het goed, maar dit te doen in een periode van 5 jaar pauze is geweldigㅋㅋㅋ

3.[+39,-1] Maar zeker... Het aantal Melon-gebruikers is enorm toegenomen sinds het midden van de late jaren 2010... Je kunt verschillende generaties niet vergelijken omdat de nummers die populair zijn in de hitlijst te wijten zijn aan fan streamt nu.

4.[+31,-1] Meloen is de afgelopen jaren flink gegroeid. Er zijn zoveel idolen op de kaart waar ik nog nooit van heb gehoord. De telling is gebaseerd op cumulatieve streams, maar ik denk dat er veel problemen zijn bij het verdelen van idolen op basis hiervan en beschouw het als een maatstaf voor populariteit.

5.[+28,-6] Waarom zijn vrouwelijke idolen er niet? Ben je bang voor Blackpink?

6.[+22, 0] In de eerste plaats waren er ongeveer 6 miljoen Melon-gebruikers, maar in feite is het aantal gebruikers de laatste tijd aanzienlijk gedaald, hoe is het mogelijk om meer dan 6 miljoen te krijgen, zelfs als alle gebruikers het horen?

7.[+21,-9] Fans wachten gewoon in de rij om het onbeperkt te streamen. Wat betekent dit?

8.[+18, 0] Er was geen streamingcultuur in de 1e en 2e generatie. En er moet rekening mee worden gehouden dat er veel mensen waren die naar liedjes luisterden via illegale MP3-downloads.

9.[+17, 0] De Koreaanse muziekmarkt is zo gegroeid dat de nummers in de tweede helft van het decennium voordeliger zijn dan in de vroege jaren 10. Super Junior en TVXQ, die destijds de bestverkochte albums hadden, hadden in hun hoogtijdagen 200 tot 400.000 exemplaren verkocht. Dat werd toen als enorm beschouwd. Maar tegenwoordig verkopen groepen als Seventeen en NCT, die niet eens de top zijn, meer dan 1 miljoen. Nieuwe groepen zoals TXT en The Boyz verkopen in hun eerste week minstens 300K. De muziekmarkt groeit elk jaar constant. Vergelijking van getallen is zinloos

10.[+17, 0] Hoe krijg je honderden miljoenen unieke luisteraars in een land met een bevolking van 50 miljoen?

11.[+16, 0] De vroege jaren 2010 waren niet het tijdperk van streaming, maar het tijdperk van downloaden, dus het is onredelijk om ze op dezelfde lijn te vergelijken. Daarom staat Gangnam Style op dit moment niet eens in de top 100 van Melon.

12.[+15, 0] Wow, ik had niet gedacht dat Mirotic er zou zijn. Het is een nummer uit 2008. Er waren veel meer illegale downloads dan officiële downloads~~~ Er waren toen nog geen smartphones, dus er waren veel illegale downloads.

13.[+14, 0] In 2017 was Winner's Really Really het eerste mannelijke idoolnummer dat 100 miljoen streams bereikte. Hoewel de nummers van Bigbang allemaal de jackpot troffen en PSY's Gangnam Style over de hele wereld explodeerde, konden ze het niet bereiken omdat de streaming zo anders was dan vandaag. Dat is de reden waarom liedjes van de oude generatie niet kunnen worden opgenomen.