Nieuws

Het nummer 'Koreaboo' van Oli London staat op nummer 6 in de iTunes K-pop Chart

Britse K-Pop-zanger, Het was Londen - wie is het meest bekend om zijn liefde en obsessie met BTS zanger Jimin , heeft zojuist zijn comeback K-Pop-single uitgebracht en was opgenomen in de wereldwijde K-pop-hitlijst.

De Britse man bracht een nummer uit met de ironische titel ‘ Koreaboe ' en de single bestormde de iTunes K-Pop-hitlijsten en debuteerde op #16 voordat hij de hitparade opklom naar #6, waar het nummer momenteel boven BTS nieuwe single Film Out, Rosé- On The Ground en Weeklys- After School staat.

De verrassende positie in de hitparade komt op een moment dat de Kpop-superfan de afgelopen weken een storm heeft veroorzaakt op Tiktok en in slechts een paar maanden tijd maar liefst een half miljard views op het platform heeft verzameld. De door Jimin geobsedeerde fan is alom bekritiseerd op het platform omdat hij zijn volgelingen Koreaans leerde, ondanks dat hij de taal niet vloeiend sprak, maar ook omdat hij geobsedeerd was door verschillende Kpop-idolen en zelfs zijn liefde verklaarde voor een poster van NCT's Taeyong.

Ondanks de controverse heeft Oli echter een aanzienlijke wereldwijde schare fans verzameld en heeft hij zelfs zijn eigen wereldrecord gebroken met zijn eerder best scorende single, Heart of Korea, die piekte op #8.

Londen is nu de best scorende Europese Kpop-artiest ooit geworden, beter dan de Europese rivalen KAACHI, EXP Edition en Lana.

Zijn nieuwe videoclip bij het nieuwe nummer verschijnt op 2 mei op YouTube VEVO.