Blogs

Op Weibo is een opname uitgelekt die mogelijk de onschuld van Kris Wu zou kunnen bewijzen?

[Gebruikersbericht]

Onlangs een hashtag met de titel dumeizhu-opname is viraal gegaan Weibo . Het is al meer dan 9 miljoen keer bekeken. Hoewel de hashtag vreemd genoeg geen trend vertoonde na het overtreffen van de weergaven van de huidige # 1 trending hashtag, krijgt het nieuws nog steeds aandacht.

Kris Wu wordt sinds 31 juli 2021 door de politie vastgehouden, nadat Du Meizhu online beschuldigingen gepost waarin Wu wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van meerdere vrouwen.

De inhoud van deze hashtag gaat over Li En en Liu Meili (goede vrienden van Du Meizhu die haar ook hielpen Kris Wu te ontmaskeren in juli 2021). Ze deden een live-uitzending waarin ze spraken over de leugens die Du Meizhu maakte over het schandaal van Kris Wu.

Op 2 maart verklaarden ze dat hun vriend Du Meizhu (DMZ) afgelopen zomer getekend had bij een bedrijf voor 20 miljoen yuan (3,17 miljoen USD) en deed alsof ze een slachtoffer was en Kris Wu erin luisde voor verkrachting om geld en roem te verwerven. Ze kondigden toen aan dat ze DMZ in een gezamenlijke livestream zouden ontmaskeren omdat ze legitiem bewijs in handen hebben.

(Bron: https://m.weibo.cn/status/4742686319577625 ? & https://m.weibo.cn/status/4742... die gezamenlijke livestream die werd uitgezonden op douyin-account @lienjiayou , verklaarden Li En en Liu Meili dat hun vriend Du Meizhu massaal liegt over het schandaal. De dingen die ze tijdens de live-uitzending zeiden, zijn onder meer:
-
uitleg over hoe Du Meizhu eigenlijk heel goed kan drinken, en ze viel niet flauw tijdens de feestavond met Kris Wu. Anders dan in haar Netease-interview, waarin stond dat ze flauwviel na twee glazen wijn,
-
Du Meizhu doet alsof haar depressie. De tijd dat ze zei dat ze naar elektrotherapie ging voor depressie, werd eigenlijk besteed aan het doen van de plastische chirurgie van haar gezicht,
-
er is nooit een ander vermeend slachtoffer geweest dat hem beschuldigde van aanranding, behalve Du Meizhu, in tegenspraak met haar post over hoe ze zei dat ze vecht voor andere slachtoffers,
-
de reden dat Du Meizhu dit allemaal doet is voor roem en geld,
-
Du Meizhu chanteert en chanteert direct Kris Wu, en ze leveren het bewijs hiervan in een stemopname hieronder:
De volgende dag reageerde Du Meizhu op de beschuldiging en gaf toe dat het haar stem was, maar de audio was bewerkt. Haar verklaring werd onmiddellijk ontkend door Li En toen ze nog een livestream deed en ze de opname rechtstreeks vanaf haar telefoon afspeelde, wat aantoont dat het allemaal pure telefoonopname is zonder enige bewerking. Op de datum van de opname stond dat het was opgenomen op 12 juli 2021.Sommige mensen vroegen zich af waarom Kris Wu werd gearresteerd als de zaak uit leugens bestond? Het kan worden verklaard door de inhoud van het politierapport van zijn arrestatiebevel.

politierapport(bron: https://weibo.com/u/5556545776... verklaarde daar dat hij is gearresteerd voor online / netizens-rapporten, zoals hoe het ook verder wordt uitgelegd door het Legal Network Public Opinion Centre in hun bericht hieronder:

informatie van het Juridische Netwerk Publieke OpiniecentrumZoals we uit de eerdere verklaring van de politie weten, verklaarden ze dat er geen slachtoffer aan hen rapporteerde, inclusief Du Meizhu die hem rechtstreeks beschuldigde van beschuldigingen van verkrachting. Het politierapport herhaalt steeds dezelfde zin dat het wordt veroorzaakt door een online bezorgdheid en online rapport zonder dat slachtoffers een juridisch rapport bij het politiebureau komen indienen.

Nieuws van Beijing Youth Daily

(Bron: https://m.weibo.cn/status/KpXh... )De bron van het online rapport zou afkomstig zijn van een massaal e-mailrapport door de netizens aan de politiewebsite. Er zijn bewijzen dat internetgebruikers massaal melding hebben gemaakt van een gekopieerd en geplakt formaat van het Douban-forum en een klachtmail naar de politie hebben gestuurd. Het bericht was per augustus 2021 verwijderd, maar er zijn nog screenshots.

de uitzichten van 'dumeizhu-opname' berichten worden voortdurend op mysterieuze wijze verwijderd sinds de dag dat het werd geplaatst, het daalde van 5 miljoen views naar 250 duizend, maar het slaagde erin om het aantal views terug te krijgen tot 9 miljoen voordat het rond middernacht weer werd verwijderd. Het wekte de nieuwsgierigheid van internetgebruikers naar wat er werkelijk gebeurde met het schandaal van Kris Wu en waarom de standpunten worden verwijderd.