Nieuws

'Pachinko'-acteur Jin Ha verontschuldigt zich voor het bloggen van foto's van oudere vrouwen zonder hun toestemming en verwijdert zijn Tumblr

www.yna.co.kr

' Pachinko 'acteur' Jin Ha verontschuldigde zich voor bloggen van foto's van oudere vrouwen zonder hun toestemming en verwijderde zijn Tumblr-account.

Koreaans-Amerikaanse acteur Jin Ha, die verscheen in het Apple TV+-drama 'Pachinko', met in de hoofdrol Youn Yuh Jungo enLee Min Ho, is verwikkeld in een controverse omdat bekend is geworden dat hij eerder foto's van oudere vrouwen had gemaakt zonder hun toestemming en provocerende opmerkingen over hen had gemaakt.

Van juli 2010 tot september 2011 plaatste Jin Ha ongeveer 100 foto's van oudere vrouwen die in Koreaanse metro's en bussen waren genomen op zijn blog, en deze foto's werden controversieel toen ze zich verspreidden via online gemeenschappen in Korea.

Op 26 maart plaatste Jin Ha zijn verontschuldigingen in zowel het Engels als het Koreaans op zijn persoonlijke website .

Ondertussen speelde Jin Ha de rol van 'Solomon', de kleinzoon van de hoofdpersoon 'Soon Ja' (gespeeld door Youn Yuh Jung) in 'Pachinko'.