Nieuws

'Pachinko'-acteur Jin Ha verwikkeld in een controverse nadat netizens ontdekten dat hij foto's van oudere vrouwen nam zonder hun toestemming en provocerende opmerkingen maakte

nieuws.naver.com

Koreaans-Amerikaanse acteur Jin Ha , die verscheen in de Apple TV+ drama' Pachinko ,' met Youn Yuh Jung en Lee Min Ho in de hoofdrollen, is verwikkeld in een controverse omdat is onthuld dat hij eerder foto's van oudere vrouwen had gemaakt zonder hun toestemming en provocerende opmerkingen over hen had gemaakt.


Van juli 2010 tot september 2011 plaatste Jin Ha ongeveer 100 foto's van oudere vrouwen die in Koreaanse metro's en bussen waren genomen op zijn blog, en deze foto's werden controversieel toen ze zich verspreidden via online gemeenschappen in Korea.

Jinha introduceert deze foto's als Flowers In Bloom, een fotoserie die is gemaakt om de glamoureuze modetrends van Korea te laten zien, en plaatste foto's van Koreaanse oudere vrouwen zonder hun gezicht te bedekken. De foto's lijken te zijn genomen zonder de toestemming van een van hen.

Vooral zijn seksueel intimiderende opmerkingen die samen met foto's worden geplaatst, worden een probleem. Op een foto van een oude vrouw die op haar zij in een stoel ligt, schreef Jinha: Werken met zo'n provocerend model, vond ik het moeilijk om mezelf en mijn begeerte onder controle te houden .

Op een andere foto van een oudere vrouw, van onderaf genomen, schreef hij: ' Nu hebben we een excuus om rechtstreeks naar haar rechtertepel te staren .'

Daarnaast aarzelde hij niet om seksueel intimiderende en gemene opmerkingen te maken in de bijschriften van deze foto's, zeggende De jongere zus van Kim Jong Il en Lijkt op een eend.


Netizens die dit zagen, uitten hun ongenoegen en zeiden: ' Ik zal niet naar pachinko kijken ,' Een netizen bekritiseerde, ' Foto's maken zonder toestemming is één probleem, maar het is erg ongemakkelijk om hem zijn mening zo te zien opschrijven alsof hij kritiek uitoefent op items.' en ' Hij moet zijn excuses aanbieden aan de slachtoffers en alle foto's verwijderen .'

Deze controverse zal naar verwachting verder groeien doordat het drama 'Pachinko' waarin Jin Ha verscheen een werk is waarin de hoofdpersoon een Koreaanse vrouw van de oudere vrouwengeneratie is die de turbulentie van de tijd heeft doorstaan.

Dit werk is gebaseerd op de gelijknamige roman die in 2017 werd gepubliceerd door de Koreaans-Amerikaanse auteur Lee Min Jin. Het beslaat van de jaren 1910 tot de jaren tachtig en toont het leven van een Koreaanse immigrant die in Japan, de Verenigde Staten en Korea woonde nadat hij tijdens de Japanse koloniale periode naar Japan was verhuisd. Jin Ha speelde de rol van 'Solomon', de kleinzoon van de hoofdpersoon 'Soon Ja' (gespeeld door Youn Yuh Jung).

Foto: Reuters