Nieuws

Producer Bang Si Hyuk wordt een van de top 5 rijkste executives in Korea zodra Big Hit Entertainment naar de beurs gaat

BTShad de top bereiktBillboard 'HOT 100'-grafiek dit jaaren hun agentschap, Grote hit-entertainment (Hierna Grote hit ) is klaar voor een IPO (initiƫle openbare aanbieding).

Er is een mogelijkheid dat Bang Si Hyuk , de oprichter van Big Hit, zou kunnen behoren tot de top vijf van aandelenrijke executives in Korea als zijn bedrijf naar de beurs gaat. Big Hit zal naar verwachting de 3e grote IPO van het jaar zijn na de grote IPO's die SK Biopharms en Cacao Spelletjes uitgevoerd in de 1e helft van 2020.


Ten eerste staat Bang Si Hyuk ongetwijfeld in de top 20 van de aandelenrijke executives van het land. Volgens het Big Hit Securities-rapport van 6 september heeft Bang Si Hyuk een eigen vermogen van 12.377.337 aandelen in Big Hit, wat 43,44 procent van het totale aantal aandelen is.

Als Big Hit wordt genoteerd tegen een IPO-prijs van 135.000 KRW per aandeel (~114 USD), de bovenkant van de openbare aanbiedingsprijs, zal de aandelenwaarde van Bang 1,67 biljoen KRW (~1.405.788.966 USD) bereiken.

Dit bedrag is 2,4 keer groter dan het aandelenvermogen van 710 miljard KRW (~ 597.635.542 USD van de gecombineerde rijkdom van de zeven rijkste beroemdheden. De zeven rijkste beroemdheden omvatten JY Park oprichter van JYP Entertainment (1e plaats met 256,6 miljard KRW aan JYP-aandelen) en Lee Soo Man oprichter van SM-entertainment (2e plaats met 170,7 miljard KRW aan SM-aandelen).

Tegen deze IPO-prijs van 135.000 KRW per aandeel zal Bang Si Hyuk worden vermeld als de 14e rijkste bestuurder in Korea, zelfs als we kijken naar alle beursgenoteerde bedrijven in Korea. Dit betekent dat hij Lee Boo Jin, de voorzitter van Hotels in Shilla , en Lee Seo Hyun , de voorzitter van de Samsung Welfare Foundation .

De positie van Bang Si Hyuk op de lijst zal naar verwachting toenemen, aangezien veel mensen aandelen in Big Hit Entertainment willen kopen. In het geval van SK Biopharm verdubbelde de koers van het aandeel op de eerste handelsdag. Daarna bleef het gedurende twee opeenvolgende handelsdagen nieuwe recordhoogtes neerzetten.

Als de aandelenkoers voor Big Hit een vergelijkbare stijging vertoont als die van SK Biopharm na de IPO, zullen de aandelen van Bang Si Hyuk in Big Hit maar liefst 4,344 biljoen KRW (3,6 miljard USD) waard zijn.

De BTS-leden zullen naar verwachting ook een groot deel van de aandelen ontvangen. Vorige maand had Bang Si Hyuk in totaal 478.695 aandelen toegewezen aan de zeven leden. Als de openbare aanbiedingsprijs wordt vastgesteld op 135.000 KRW, hebben de leden aandelen ter waarde van ongeveer 9,2 miljard KRW (7,7 miljoen USD) per lid. Als de aandelenkoers een vergelijkbare stijging bereikt als SK Biopharm, zal elk lid 24 miljard KRW (20,2 miljoen USD) aan aandelen hebben.