Nieuws

'Produce X 101'-deelnemer en soloartiest Oh Sae Bom onthult zijn diagnose van kwaadaardige lymfoom

Oh Sae Bomis gediagnosticeerd met maligne lymfoom.

De soloartiest ging op 9 mei KST naar zijn persoonlijke sociale media om het nieuws rechtstreeks aan zijn fans aan te kondigen via een brief die hij opnieuw vertaalde in een aantal talen. Het bericht luidt als volgt:


'Hallo! Dit is Sae Bom!

Allereerst, het spijt me en mijn excuses voor het begroeten van u met slecht nieuws als dit!


In januari van dit jaar werd bij mij maligne lymfoom, een vorm van bloedkanker, vastgesteld. Ik was sinds 2021 vooral moe en had koortssymptomen als ik 's nachts sliep, maar ik dacht er niet veel aan omdat ik dacht dat het kwam door mezelf te overspannen...


Het kostte me twee maanden om de definitieve diagnose van lymfoom te krijgen. Ik deed veel tests... dus ik had veel gedachten.

Ten eerste kon ik het de mensen om me heen niet vertellen omdat ik bezig was met het afmaken van het werk dat ik al had beloofd en gepland te doen, en hoewel het laat is, kon ik me een beetje ontspannen en dit bericht plaatsen!

(Als ik niet eerder contact met u heb opgenomen en u via dit bericht over mijn toestand vernam, begrijp dan mijn situatie met een genereus hart.)


Tot nu toe heb ik mijn tweede ronde van chemotherapie voltooid en ik ben in goede vorm! In de toekomst zal mijn lichamelijke conditie verslechteren als ik chemotherapie krijg. Maar tijdens mijn behandeling zal ik er alles aan doen om het te overwinnen en terug te komen! Hartelijk dank voor uw aandacht en steun! Ik zal vanaf nu vaker over mezelf updaten! Nogmaals bedankt allemaal om mij te steunen! :)'

Ondertussen stond Oh Sae Bom voor het eerst bekend als een populaire straatmuzikant uit Hongdae, die covers speelde met zijn dansploeg MAXXAM . Hij verscheen later als deelnemer op Mnet 's 2019 jongensgroep overlevingsprogramma' Produceer X 101 ,' vertegenwoordigend MAXXAM-entertainment en eindigend op #69. Later debuteerde hij als soloartiest en bracht hij de single ' Binden ' op 17 december 2019. Zijn meest recente single, ' Vlinder ,' werd uitgebracht in juli 2021.