Blogs

Een professionele choreograaf bespreekt K-pop dansoefenvideo's

K-popfans houden van dansoefenvideo's. Deze video's geven het publiek niet alleen een kijkje achter de schermen, maar ze laten ook een deel van het harde werk zien dat in hun favoriete choreografiemomenten zit. Als je echter, net als ik, geen getrainde danser bent, vraag je je misschien af ​​wat een professional vindt van je favoriete K-popdansen. Voor meer informatie sprak ik met professionele choreograaf Maan Lee om zijn deskundige mening te krijgen over vijf verschillende K-pop-dansoefenvideo's.

Lee heeft meer dan 14 jaar ervaring in de podiumkunsten. Hij werkte zelfs als choreograaf en artistiek leider voor klanten als SM-entertainment, JYP-entertainment, en YG-entertainment . Tijdens een interview bespraken we zijn gedachten over vijf verschillende dansoefenvideo's. Van het identificeren van opvallende bewegingen tot het rangschikken van de complexiteit van elke dans op een schaal van 1-10, dit is wat Lee te zeggen had.

Spin door HOSHI

Allereerst zei Lee bij het zien van de video dat ik enorm veel respect voor hem heb. Hoshi's talent als danser is hier duidelijk. Ik weet dat hij veel choreografieën voor zijn groep doet - dat is moeilijk, merkt Lee op, eraan toevoegend: Je kunt zijn kwaliteit van werk zien. Hij benadrukte ook hoe indrukwekkend de openingsregels van de dans zijn, en benadrukte de atletiek die het vereist. Er zijn niet veel artiesten die dat kunnen, zei Lee. Als het op prestaties aankomt, leidt deze man deze generatie.

Opvallende zet: Openingsbalken

Complexiteitsrangschikking: 8

DDU-DU DDU-DU door BLACKPINK

Lee zei meteen dat hij de choreografie hier leuk vond. De choreografen (Kyle Hanagami en Kiel Tutin) laten veel van hun stijl doorschemeren, maar Lee voegde eraan toe dat BLACKPINK 'er vertrouwen in had hun kunstenaarschap erin te stoppen. In het bijzonder verwees hij naar hoe de groep improviseerde de gedenkwaardige pistoolhandbeweging van het nummer. Het is een in het oog springende keuze die ervoor zorgde dat de dans viraal ging.

Opvallende zet: Geweerhanden

Complexiteitsrangschikking: 4
Snappen door CHUNG HA

Terwijl de video begint, merkt Lee de trendy choreografie van het nummer op. Ik hou van [Chung Ha] als artiest, begint hij. Hij gaat dieper in op de choreografie van het nummer en merkt op hoe de achtergronddansers Chung Ha ondersteunen en haar scherp houden. Volgens Lee helpt de eenvoudige maar stijlvolle choreografie om Chung Ha als solist te benadrukken.

Opvallende zet: Breakout moment met een mannelijke danser

Complexiteitsrangschikking: 4
Thunderous (zanger) van Stray Kids

Vanaf het begin merkte Lee op hoeveel de fysieke vaardigheden van de leden opvallen in deze video. 'Ze doen veel groepsbewegingen,' zei hij, het voegt veel complexiteit toe. De chemie van de groep is ook te zien als ze samen optreden. Hun chemie is al van het volgende niveau. Dat betekent dat ze veel oefenen. Dat is leuk om te zien, voegde Lee eraan toe.

Opvallende zet: De opstelling in de haak

Complexiteitsrangschikking: 7Lucifer door SHINee

We eindigen met een klassieker en hebben SHINee's onvergetelijke dansoefenvideo voor Lucifer. Lee haalde herinneringen op aan het opgroeien terwijl hij naar SHINee keek en luisterde en zei: Het was cool om te zien hoe ze opgroeiden als artiest.' Hij omschrijft de choreografie als 'old school' en benadrukt Taemins centrale podiummoment. Taemin vermoordt het, voegde hij er lachend aan toe.

Opvallende zet: Taemin's openingsmoment

Complexiteitsrangschikking: 5