Blogs

De vooruitgang van de Koreaanse variëteit: games versus talkshows, naar welke zou je liever kijken?

Van Koreaanse variétéshows is bekend dat ze veel plezier en gelach brengen bij de kijkers. Met shows zoals 'Running Man', 'Knowing Bros' en 'I Live Alone', die de komische kanten aan de gasten laten zien, en de sneak peeks in het dagelijkse leven van enkele van onze favoriete beroemdheden, kan het bereik van deze shows niet wees verslagen.

Interessant genoeg laten de soorten variëteiten de afgelopen jaren zien dat lucht een nieuwe draai heeft gekregen. In de vroege jaren 2000 en zelfs tot vijf of zes jaar geleden waren veel Koreaanse showprogramma's meer sporadisch in het genre van de shows die werden uitgezonden. Zo was 'We Got Married', dat drie tot vier verschillende idolen en acteurs samenbracht om nephuwelijken aan te gaan, iets heel anders dan 'Running Man' en '2 Nights and 1 Day'. Als we nog verder teruggaan, waren shows als 'X-Man', waar meerdere beroemdheden samenkwamen en verschillende games speelden, variërend van apenrepen tot het houden van mini-talentenshows, anders dan 'Happy Shares Company', waar sterren als YoonA van Girls Generation waren. met een budget van 10.000 won, het equivalent van tien dollar, om eten voor die dag te kopen. Er was zo'n breed scala aan verschillende shows, allemaal met een ander doel, waardoor ze leuk waren om naar te kijken.


De laatste tijd lijkt het er echter op dat veel van de variëteitsprogramma's allemaal iets in dezelfde richting uitzenden. In plaats van dat shows meer gericht zijn op actieve games, hebben ze een wending genomen om het meer op spraak gebaseerd te maken. 'I Live Alone' en 'Mom's Diary: My Ugly Duckling' hebben een vergelijkbare basis waarin kijkers een kijkje kunnen nemen in het leven van popsterren en dergelijke. Maar terwijl 'I Live Alone' zich richt op het onafhankelijke leven van sterren die alleen wonen, laat 'Mom's Diary: My Ugly Duckling' de moeders van de sterren zelf afstemmen op hoe hun zonen hun levensstijl uitvoeren.

Als het niet om een ​​voorproefje van het leven van popsterren is, zijn andere shows die kijkers tegenwoordig vaak zien, degenen die gericht zijn op het verzamelen van een paar beroemdheden die vervolgens ofwel een restaurant of een supermarkt gaan exploiteren. 'Three Meals a Day', 'Bistro Shigor' en 'Unexpected Business' hebben zelfs vergelijkbare castleden die hun opwachting maken.

Hoewel het geweldig is om veel van deze sterren op de een of andere manier samen te zien komen, omdat al deze programma's op de een of andere manier op elkaar lijken, was het eerlijk gezegd niet zo spannend om naar deze shows te kijken. Ik bedoel, waar zijn alle uitglijders? De grappige opmerkingen, grappen en slimme misleiding om het andere team te laten winnen?

Natuurlijk is het interessant om een ​​kijkje te nemen in het leven van beroemdheden over wat ze op hun vrije dagen doen, maar het zijn mensen zoals jij en ik, de dingen die ze op hun vrije dagen doen, is ook wat wij doen. Het huis schoonmaken, boodschappen doen, uitgaan met vrienden en familie, en dergelijke. Maar als mensen het hebben over variétéshows, denk ik meteen aan de grappige en slimme spelletjes, niet 'Oh, deze sterren hebben dit restaurant geopend tijdens deze show'. Het zijn shows als 'Running Man' die ik persoonlijk wil aanbevelen aan vrienden en familie die niets weten van Koreaans entertainment. Door dit soort variétéshows trekken ze hun aandacht en vergroten ze hun interesse in de cultuur en de beroemdheden.

Begrijp me nu niet verkeerd, al deze shows zijn geweldig, maar misschien is het gewoon de nostalgische factor van het zijn opgegroeid met shows als 'X-Man', 'Love Letter' en 'Jihwaza' waardoor ik zo graag wil hunkeren naar meer van dit soort shows vandaag.

Misschien is het gewoon het feit dat trends in de loop van de tijd veranderen, en dat geldt ook voor de inhoud van welke entertainmentshow de massa aanspreekt. Wat de reden ook is, hopelijk kunnen sommige van deze shows in de nabije toekomst terugkeren!

Deel je gedachten. Ben je meer een talkshow- of een variétékijker?