Op-Ed

[OP-ED] Opnieuw opstarten? Wat rebooten?: Het falen van 'The Unit'

diversen

In september 2017 vroeg ik me af of 'The Unit' zou?succesvol zijn . ik had�twijfels, maar ik had ookhoopt. Voor talloze idolen was dit immers een geweldige kans op een tweede kans. Het werd echter al snel duidelijk dat dit niet het geval zou zijn.�Het eerste grote teken dat dit niet was wat mensen verwachtten, waren de verschijningen van nooit debuteerde idolen, modellen en net debuteerde idolen.
Van de 126 deelnemers,bijna een kwartwaren idolen die ofwel in 2017 debuteerden of nog nooit debuteerden. Twee van de meisjes waren modellen. Kijkers warenverward en boos, en terecht. Wat is er gebeurd met het hele punt om idolen een tweede kans te geven die niet helemaal konden schitteren? Misschien is dit de reden, maar nadat de eerste twee afleveringen een behoorlijke beoordeling van 5-6% hadden, daalden de beoordelingen en bleven dalen tot het bereik van 2%. Best triest, vooral als je bedenkt dat ' Produceer 101 ' had aan het einde een beoordeling van 5%, ook al was het op de kabel ... en 'The Unit' is op de grootste zender van Korea KBS .


Maar dat was niet het enige probleem. De show was gewoon... niet interessant om naar te kijken. Het probeerde drama te creëren door middel van paren zoals Lee Hyun Joo �en Hyosun , net zoals Euijin �en Seyong , maar het sloeg niet helemaal aan. De montage was niet geweldig - scènes werden onhandig afgebroken en achter de cuts was niets interessants te zien. De meeste afleveringen lieten kijkers zich afvragen waarom de scènes zelfs werden getoond. Wat kijkers wilden zien waren trieste verhalen van jongens en meisjes die hun best hadden gedaan maar het niet haalden - wat ze in plaats daarvan kregen waren stagiaires die grappen maakten. Hoewel dat schattig was, was dat niet precies waarom mensen naar de show wilden kijken.


Niemand keek - en uiteindelijk kwamen de stemmen niet in de buurt van de miljoenen die 'Produce 101' had. Het werd nog erger omdat fans van 'Produce 101' de duidelijke overeenkomsten tussen de twee zouden hebben opgemerkt. Natuurlijk is het onvermijdelijk dat er tussen twee shows met vergelijkbare doelen overeenkomsten zijn - maar 'The Unit' had zelfs de stoelen gekopieerd.


KBS probeerde leven in de show te blazen. 'De Eenheid' ging verder met ' Muziekbank ' voor meerdere weken. Ze gingen door KBS ' ' Gayo-festival 2017 '. De ' KBS Drama Awards '. ' Gag-concert '. Maar niets hielp het. Had de show kunnen worden gered als hij zich aan zijn oorspronkelijke plan had gehouden? Niemand kan het vertellen. Maar wat deed �happen zijn resultaten waar niet veel mensen blij mee zijn.�


Eenheid G �is een goede line-up, allemaal gemaakt van leden met debuterende ervaring. Sommige van de meisjes zoals Yoonjo , Woehoe , en Yang Jiwon , die geen groepen hebben om naar terug te gaan, wisten een broodnodige kans te grijpen. (Dal Shabet van Woohee beweert niet officieel uit elkaar te zijn gegaan, maar de kans dat de groep herenigd wordt is klein, aangezien zij de enige is die nog op haar label staat.) Yebin , Hyunjoo , en Euijin �zijn de meisjes die het laatst debuteerden in 2015, en er zijn meisjes zoals Yang Jiwon , Woehoe , en Yoonjo , die helemaal terug debuteerde in 2012. Het is duidelijk dat niet iedereen blij is met het feit dat meisjes zoals Euna Kim �of Niks �Heb het niet gehaald, maar iedereen in de groep verdiende het opnieuw opstarten. (Overslaan van het feit dat Hyunjoo oorspronkelijk hadverliet april om actrice te worden.)
Het probleem komt echter bij de jongens. Terwijl FeelHond �debuteerde in 2012 en� juni , Euijin , Daewon , en Hojeong debuteerde in 2014, de rest van de groep bestaat uit idolen die debuteerden in 2017. Chan �debuteerde in mei 2017, Kader debuteerde in augustus 2017, en Kijoong debuteerde in september 2017 ('The Unit' begon ook met opnemen in september 2017). Hansol heeft geen debuterende ervaring. Het is duidelijk dat deze vier idolen ongelooflijk getalenteerd zijn en veel liefde verdienen, maar ze hoefden niet opnieuw te worden opgestart.�


idolen zoals Seyong �en Donghyun , die allebei debuteerden in 2011 (wat betekent dat hun contracten in 2018 zouden aflopen), verloren wat eigenlijk hun laatste kans was. Fans zijn nog meer overstuur omdat Donghyun eigenlijk geen schermtijd had gedurende alle afleveringen, en Seyong werd gebruikt in een poging om wat drama te creëren.


Voor iemand als Donghyun, die veel internationale steun had, voelt de situatie nog oneerlijker. Het volgende is een screenshot van het aantal 'harten' dat elk 'The Unit'-idool had voor hun laatste teaser. Donghyun had de meeste door bijna het dubbele van de tweede plaats.
De resultaten hebben een slechte smaak achtergelaten in veel monden, waaronder Koreaanse netizens die opmerkingen achterlieten als�' Kreeg Timoteo in het begin niet nummer 1 en zo? Euna Kim ook... Dit is raar, ' ' Wat is er aan de hand met Donghyun en Timo die de jongensgroep niet halen... Euna voor de meisjesgroep... De ranglijst... ', ' Ik ben zo boos dat Donghyun het niet haalt. Hij was de hele tijd high en werd 6e zelfs toen hij naar beneden werd geduwd.. Hij werd uitgeschakeld? Ik was zo boos dat ik bijna mijn tv brak ', ' Ik ben zo verdrietig over Timothy en Donghyun. ', en meer.


Als 'The Unit's bedoeling was om een ​​idol-eenheid te creëren, dan is dat gelukt. Maar dat was het niet. De bedoeling was om idolen die reboot nodig hadden nog een kans te geven. En daar is het bij de jongens niet in geslaagd.


Het valt nog te bezien of de twee eenheden uit deze show succesvol zullen zijn, maar tot nu toe hebben hun nummers lang niet de impact gehad van ' Produceer 101 ' liedjes (seizoen 1 of 2). Heb je de uitzending gevolgd? Wat vind je van het einde?