Mv & Album Recensies

[Album & MV Review] Red Velvet - 'The Red'ROOD VELVET - DE RODE


Tracklijst:

1. Domme Domme
2. Huff n Puff
3. Kampvuur
4. Rode jurk
5. Oh jongen
6. Vrouwenkamer
7. Tijdslip
8. Wacht niet langer
9. Dag 1
10. Coole wereldSM 's rookie meidengroep Rood fluweel is terug met hun eerste volledige album, ' Het Rode .' Ze waren een hot topic rond de tijd van hun debuut en hebben deze keer niets van hun momentum verloren, wat zowel liefde als haat veroorzaakte voor hun teasers. ' Het Rode ' bevat 10 gloednieuwe tracks, waaronder de titelsong ' Stom stom ' door het Britse compositorische team LDN-ruis , wiens andere kredieten omvatten: SHINee 's ' Getrouwd met de muziek ' en ' Visie .'

Het titelnummer ' Stom stom ' begint met een energieke hook en hoornstoten. De hoofdverzen worden aanvankelijk gezongen en het gezang maakt uiteindelijk plaats voor riemen. Die meiden hebben zeker longen! Het geheel komt samen om een ​​mooie zoete danstrack te maken. Dit nummer heeft ook slimme teksten. In het bijzonder verwijst een vers naar zowat elke Michael Jackson enkel.' Huff n Puff ' wordt ingeleid door lage synth toeters en een big beat-achtige drumbeat. Alle meisjesstemmen combineren om het te laten klinken alsof een klein meisjesleger voor je zingt. De teksten gaan over vervoerd worden naar een andere wereld, een Alice in Wonderland-locatie. Ik vind het beter dan het eerste nummer, om eerlijk te zijn. �

Met name vlotter dan de vorige nummers,' Kampvuur ' heeft een beetje een retro gevoel, een soort mashup van de jaren '70 en '50 tegelijk. Het is een riskante onderneming, maar wordt hier vakkundig voor elkaar gekregen. De krachtige zang hier maakt dit een opvallend nummer, het beste dat ik tot nu toe op deze LP heb gehoord. De teksten gaan over de nacht van liefde bij een kampvuur.' Rode jurk ' neemt de hoge energie en schopt het op met hoornblasten en indringende zang. Het refrein vertraagt ​​het met een hooky refrein en soepele levering. Het is een interessant contrast binnen het nummer, en laat opnieuw een aantal superieure songcraft zien om dit voor elkaar te krijgen. Het nummer zelf gaat over je goed voelen en gekleed zijn om te doden.

' Oh jongen ' begint met het refrein en verandert in een swingend, op R&B geïnspireerd dansnummer. Een ander soepel refrein laat je weten dat ze afstand hebben genomen van de excessen van ' Ijstaart ' naar een meer experimentele modus. Het tweede couplet haalt de danselementen naar boven en maakt dit tot een geweldig, lichaamsbewegend nummer. �Het nummer is natuurlijk een ode aan een jongen die ze leuk vinden.het speelse ' Dameskamer ' heeft wat synth-golven en een soepel refrein. Er zijn enkele zoete croons en het deuntje is eenvoudig en toegankelijk. Het nummer is ook erg catchy. De titel deed me eerst grinniken -- de 'dameskamer' in mijn deel van de wereld is een toilet. In dit geval blijkt het een feestzaal te zijn, mogelijk zelfs een hotelsuite voor de dames.

' Tijdslip ' begint een beetje uitgekleed met een heel basale synth-lijn. Het gaat over in gezang en de synth krijgt meer bas. Het is duidelijk een knipoog naar hiphop zonder strikt hiphop te zijn. Het refrein is een zijdezachte harmonie die je niet wilt beëindigen. Perfect voor het thema over de tijd die wegglijdt.Het volgende nummer, ' Wacht niet langer ,' heeft een paar overeenkomsten met het titelnummer, het herhaalde refrein en het non-stop karakter van de zang. Het is nog steeds vrij goed zijn eigen nummer, en het is een leuk deuntje, ook al is het erg kort. De teksten geven aan dat de meisjes de man vertellen niet meer te wachten en ze gewoon mee uit te vragen.

Doet me veel denken aan een dagboekaantekening, ' Dag 1 ' is een springerig, speels deuntje. Het beschrijft de gevoelens en gedachten van de eerste dag van officieel daten. Het tartte een gemakkelijke classificatie, het deed me veel denken aan een Een roze tune en, beurtelings, ook een retro showtune. Het is zeker gemakkelijk in de oren.' Coole wereld ' is het laatste nummer en een absoluut vlotte intrede met synthgolven en mooie harmonieën tijdens de brug en het refrein; het heeft een beat en een hook waardoor je binnen de kortste keren meezingt. Het nummer zelf gaat over fantaseren en je terugtrekken in jezelf.

interessant, Rood fluweel heeft met deze LP een meer experimentele benadering gekozen. Er zijn meer knipogen naar synthpop hier, met wat EDM-elementen en andere genres. Daarentegen zijn er maar heel weinig nummers op deze LP die als opvuller kunnen worden aangemerkt. In plaats daarvan is het album als geheel een puur auditief genot, vooral met ' Coole wereld ' rond deze verzameling nummers af. Een pluim voor de schrijvers en producenten voor het maken van een behoorlijk geweldig comeback-album.

MV BEOORDELING

Uitchecken Rood fluweel dingen doen die zowel griezelig als schattig zijn in hun nieuwe MV.

Bekijk ze terwijl ze dansen als poppen, kostuums en kapsels aantrekken waardoor ze eruitzien als klonen, schaken, in een bus rijden, ronddansen en schitteren in een mooie cray cray-video.De kostuums waren vreemd en ze wisselen te vaak van kleding om te kunnen optekenen. Er zijn danssequenties waarbij het ene been bedekt is en het andere bloot. Er zijn popachtige kostuums met stroken, met verschillende snitten en verschillende kleuren, afhankelijk van de opname.

Het dansen was wat we gewend waren. Het is energiek en ze doden de bewegingen die ze krijgen. Er wordt korte metten gemaakt met de danssequenties. Ik wilde eigenlijk meer zien. Ach, misschien brengen ze een performance-versie uit.En zelfs nadat ik het heb bekeken, weet ik nog steeds niet zeker wat ik heb bekeken. Het is een orgie van felle kleuren en heldere muziek, een botsing tussen schattig en raar. Ik weet niet zeker of ik geamuseerd of onrustig moet zijn. Het is echter te bekijken, zij het eigenzinnig, en ik moest kijken om te zien of ik wat orde in de chaos kon rukken. En misschien is er geen rijm of reden. Misschien duurde een brainstormsessie te lang en namen ze gewoon alle ideeën op het klembord en stampten ze door elkaar. Ik weet het niet zeker. Het is echter nog steeds leuk om naar te kijken, zelfs om erachter te komen wat je in godsnaam ziet.�