Nieuws

Sam Kim en Indonesische R&B-zanger Raisa vertellen over hun chemie en nieuwe samenwerkingssingle 'Someday'

Sam Kimheeft zojuist een zeer opwindende samenwerkingssingle uitgebracht!

Op 12 november KST, de Antenne singer/songwriter en Indonesische R&B-zangeres Raisa onthulden hun nieuwe single ' ooit ,' waaraan ze allebei hebben bijgedragen, niet alleen als vocalisten, maar ook als songwriters. De single is de eerste keer dat Sam sinds zijn debuut in 2016 zowel als producer als met een Zuidoost-Aziatische artiest werkt.

Tijdens recente perspromoties voor de single spraken de twee met AllKPop over hoe het lied is ontstaan. Volgens de artiesten was de samenwerking het idee van Raisa, omdat ze een grote fan was van Sams muziek. Niet alleen liet ze haar label het zijne bereiken, maar ze nam ook contact met hem op via Instagram om het samenwerkingsidee te pitchen.


'Ik zei alleen: 'Waarom gaan we geen samenwerking met hem aan?' naar mijn label,' Raisa legde het uit. ''Misschien komt onze muzieksmaak overeen. Misschien komen onze stemmen overeen. Ik denk dat dit iets kan zijn.''


Ondanks dat ze elkaar niet persoonlijk konden ontmoeten vanwege de pandemie, slaagden de twee er toch in om snel een hechte band te krijgen omdat ze muzikale invloeden, verschillende ideeën voor het nummer deelden, en ook verhalen uit hun eigen leven die konden worden omgezet in inspiratie voor de songtekst.


'Ik en Raisa, we hebben echt veel gepraat - niet alleen over het lied, maar ik herinner me dat we het hadden over onze ervaringen met liefde,' Sam legde uit hoe hun gesprekken hen door het songwritingproces hielpen. 'Om een ​​nummer als dit te schrijven, denk ik dat eerlijkheid een heel belangrijk punt is, dus het delen van al die verhalen en zo vrij en comfortabel kunnen praten was een belangrijk moment in het proces. Het helpt echt dat Raisa over het algemeen gewoon een geweldig persoon is, dus close met haar worden was echt heel leuk.'


Met die liefdesverhalen als inspiratiebron maakten de twee van 'Someday' een verhaal dat de emoties vastlegde van een koppel dat in conflict was in hun relatie. Als het paar gezond kon communiceren, zou het goed komen; factoren als ego staan ​​echter in de weg.


'Ik denk dat iedereen zich hierin kan vinden - waar je weet dat je van iemand houdt en je weet dat ze van je houden, maar misschien heb je te lang gedatet en het is te comfortabel of misschien zit trots of ego in de weg, zodat je die niet volledig kunt overbrengen emoties,' zei Sam, die het scenario in de songtekst beschreef. 'Dus je vecht. Jullie willen allebei hetzelfde. Je wilt dat liefde beantwoord wordt, maar je wilt het niet eerst doen. En je partner doet hetzelfde. Ze willen laten zien dat je van ze houdt. Daar is een verhaal over.'


De videoclip weerspiegelt de beschreven situatie, met Raisa en Sam in de vrouwelijke en mannelijke rollen. Terwijl het tegelijkertijd in Korea en Indonesië werd opgenomen, was het slim gemonteerd om te lijken alsof de twee zangers alleen een muur tussen hen in hadden. Hun teams slaagden er ook in om soortgelijke truien op te nemen in hun muziekvideo-looks om een ​​naadloos 'paarmode'-moment te creëren.

Als onderdeel van 'Someday'-promoties zullen de twee zangers ook leuke kookcontent uitbrengen, waarbij ze beelden onthullen waarin Raisa Sam leerde hoe hij een traditioneel Indonesisch gerecht moest bereiden. gebakken vermicelli g en Sam leerde Raisa hoe je traditioneel Koreaans maakt japchae via videogesprek.


'Ik wou dat ik het had kunnen proeven' Sam antwoordde speels toen hem werd gevraagd naar Raisa's japchae. 'Ik ben er vrij zeker van dat het precies zo smaakte als hoe mijn moeder het gemaakt zou hebben. De volgende keer dat ze in Korea is, ga ik haar vragen het voor me te maken!'

Ondertussen is 'Someday' niet de enige traktatie die Sam Kim de komende maanden voor fans in petto heeft. De zangeres komt in januari weer terug met een danssingle geproduceerd door wereldwijde DJ/producer R3HAB , die eerder werkte met K-Pop-artiesten zoals Kim Chung Ha , f(x) 's Amber en Maan , en EXO . Meer details over het nieuwe nummer zullen dichter bij de releasedatum worden aangekondigd.

Bekijk hieronder de volledige muziekvideo voor 'Someday'!

Fotocredits: XIN SEOUL, Irfan Hartanto