Drama's

[Drama Review] 'Scarlet Heart: Ryeo' - Aflevering 20 (FINALE)

IU, Lee Jun Ki SCARLET HART: RYEO -- EPISODE 20 (FINALE)


Herfstverkoudheden zijn het ergst!

Hae Soo keert eindelijk terug naar het heden, maar het lijkt erop dat dit niet het einde is...

Hier zijn we dan eindelijk aan het einde, maar was dit de resolutie waar we op hoopten? In plaats van alle bungelende plotdraden in te pakken, vertellen ze een heel verhaal van begin tot eind, bestaande uit maanden, misschien zelfs een jaar of twee, waar Hae Soo huppelt met Jungo (als een vriend), krijgt een baby en sterft kort daarna. Natuurlijk stelt dit vignet ons voor een paar problemen...

De zwangerschap kwam schijnbaar uit de lucht vallen. Echt dun. Vermoedelijk is de baby Dus 's, maar dit is het eerste dat we erover horen. Deze zwangerschap heeft niet alleen geen invloed op het uiteindelijke lot van Goryeo, het is volledig vreemd aan de plot. Ik weet niet zeker waar ze heen gingen met dit. Het meisje kreeg niet eens de naam FFS! En nu Jungo is verantwoordelijk voor het vergroten van dit plotgat -- een leven vol pijn, waarschijnlijk, want elke keer dat hij haar ziet, zal hij herinnerd worden aan Hae Soo .


'Goed nieuws: de stemmen in mijn hoofd vertellen me niet meer dat ik je moet vermoorden.'

Iets anders dat in mijn ogen vreemd was, was dat Soo stuurde een constante stroom brieven naar Dus . Ze werden ongelezen. Jungo deed de kalligrafie op elke envelop opnieuw, en zijn redenering was raar: het kan niet lijken op het handschrift van de koning. Koning So , ervan uitgaande dat de letters gewoon zijn Jungo tegen hem te zeuren, verzamelt ze op een stapel. Nu is in het originele bronmateriaal de kalligrafie belangrijk. Soo geoefend kopiëren Dus zoveel gedichten dat het een tweede natuur werd om zoals hij te schrijven. Ze hebben iets romantisch verpest door het niet eens te noemen.

Het belang van Hae Soo 's terugkeer naar het heden liet ons met meer vragen dan antwoorden. Ten eerste, wat was het punt? Ik bedoel, heeft ze iets geleerd dat haar karakter zou veranderen? Heeft ze een gevoel gekregen dat een leven lang meegaat? Ik denk dat het was om te helpen Dus een goede en wijze koning worden, maar dit is slechts geïmpliceerd. en astronoom Choi 's moderne incarnatie heeft blijkbaar de loterij gewonnen - zijn mooie shirt en vuilvrije uiterlijk staan ​​ver af van de attributen van dakloosheid die hij droeg in de eerste aflevering.


Van lompen tot rijkdom. WTF?

Ik moet wel krediet geven waar krediet verschuldigd is. De oogverblindende effecten op het einde zijn subliem. Toegegeven, sommige zijn precies hetzelfde als in de eerste aflevering, maar ik hou van sommige overgangen en de stroom van herinneringen als ze naar de schilderijen uit die tijd kijkt. Als deze jongens bezig zijn, zijn ze echt goed in hun spel en goed in wat ze doen.

Over het algemeen was de finale echter vol ongemakkelijke momenten en andere dingen die slecht werden uitgelegd, en er waren andere rare dingen waar ik alleen op kan ingaan, zoals de incestueuze implicaties van Baek Ah ontmoeting met zijn prepuberale nichtje (met wie hij in de toekomst eindigt, tussen haakjes), en de volledig willekeurige rit op de rug die aan Soo door Dus helemaal op het einde. Het lijkt erop dat ze het open hebben gelaten voor een vervolg, in de traditie van zijn Chinese voorganger. Hoe moeten we anders interpreteren? Dus 's woorden aan het einde: 'Als we niet van dezelfde wereld zijn... zal ik je vinden... mijn... Soo .' Deze aflevering weerspiegelde min of meer wat er mis was met de serie - het ontbrak focus. Misschien krijgen ze het goed als er een tweede seizoen komt, maar hoeveel mensen gaan in de rij staan ​​om erachter te komen?

Scoren

Verhaallijn ........................5
Prestatie .........6
Pacing ...................6

ALGEMEEN............5.6