Blogs

[ALBUM & MV REVIEW] SHINee - 'Bel me niet'

[Deze recensie weerspiegelt de mening van de auteur en niet noodzakelijk die van annemieturtelboom.]


Tracklijst:

1. Bel me niet

2. Hartaanval

3. Met jou trouwen

4. KOUD

5. Ik wil je echt

6. Kus Kus

7. Lichaamsritme

8. Aandacht

9. Soort

SHINee is terug! Dit is SHINee 's eerste comeback na een pauze van 2 en een half jaar en ze aarzelden niet om een ​​goed afgeronde tracklist met nummers tot de nok toe gevuld met SHINee het kenmerkende geluid. De gekozen titel van de groep, ' Bel me niet, ' voelt als een moderne kijk op SHINee typische muzikale styling, doet me bijna denken aan NCT of SuperM . Hoewel dat aspect een beetje vreemd aanvoelt, heeft SHINee zo'n hoog vermogen en talent dat de titel niet misplaatst of geforceerd aanvoelt. Ik las meerdere recensies waarin de recensenten niet gek waren op dit nummer omdat het niet resoneerde met de typische SHINee-stijl, maar ik waardeerde de pogingen om hun klassieke stijl te moderniseren en iets uit de normale doos te doen.

' Hartaanval ' is het volgende nummer van het album, een bewijs van hoe genre-buigend dit album is. Het nummer is springerig en groovy met natuurlijk harmonieën om voor te sterven. Taemin en Onew Vooral de zang komt goed tot zijn recht in dit nummer. ' Met je trouwen ' volgt als een prachtige downtempo popsong geleid door een ongelooflijk feel-good melodie en falsetto. ' Met je trouwen ' is ongetwijfeld een nummer dat je zonder het te beseffen laat meezingen. Geïnspireerd door de R&B uit de jaren 90, is dit nummer een favoriet van mij. Misschien is dat de reden waarom de groep dit nummer als B-kant koos.

' KOUD ' is een diepe house beat met een resonerende en duidelijke bounce. Dit nummer is een klassieker SM geluid dat heel erg waar is SHINee 's persoonlijke kleur en stijl. Vooral het krachtige refrein doet denken aan en nostalgisch aan SHINee gouden tijdperk. ' KOUD ' is zwoel maar leuk - een verfijnde en volwassen kijk op vintage SHINee groepsenergie. 'I Really Want You' is ineens een vrolijk en drumzwaar nummer. Deze doordringende popsong voelt wat meer up-to-date, maar heeft zo'n aanstekelijk en energiek refrein dat je makkelijk laat glimlachen. Er is een zekere nostalgie verbonden aan het luisteren naar SHINee , en ' Ik wil je heel graag ' past echt bij die nostalgie. Het is alsof dit een nummer is dat SHINee treedt al jaren op, ondanks dat het gloednieuw is! ' Ik wil je heel graag ' is een nummer dat in de loop van de tijd aan je groeit, dus wees niet verbaasd als je het in het begin niet voelt. Je komt langs.

' Kus kus ' is een andere persoonlijke favoriet van mij. Het nummer heeft zo'n leuke retro vibe en voelt als een nummer waar iemand naar kan luisteren als ze in een cabriolet op de snelweg rijden. Retro 70s en 80s geïnspireerde tracks zijn populair in de industrie, dus ik was niet verrast dat ze een van die aard hebben toegevoegd, maar de uitvoering is over het algemeen uitstekend.

SHINee heeft echt laten zien dat ze volwassen zijn geworden met ' Lichaamsritme, ' een op reggae geïnspireerde popsong. Minho, in het bijzonder, heeft zo'n bevredigend vers dat sonoor is en een genot om naar te luisteren. Insgelijks, Sleutel maakt echt een vocale impact op het refrein voorafgaand aan de onvermijdelijke perfecte harmonieën van de groep. ' Aandacht ' is een funky clubbeat met een sexy en strakke feel. Het nummer is levendig en energiek en heeft enkele van de beste vocale opdrachten en progressie van het hele album. Het schattige fluitje van de track plakt echt als lijm aan je geheugen. Ik weet dat ik meerdere nummers als een van mijn favorieten heb genoemd, maar ' Aandacht ' spant de kroon voor nummer één. Beveel ten zeerste aan om naar deze te luisteren, zelfs als je nog nooit hebt gegeven SHINee een poging - ik garandeer je dat je dit leuke nummer leuk zult vinden. Ik kijk er naar uit om deze ooit in de toekomst live te zien.

Het album eindigt met ' Vriendelijk ,' die een interessante gefilterde en gesynthetiseerde inleidende stem heeft die leidt tot een soort piano-gebaseerde ballad. 'Kind' voelt aan als een fannummer dat bij Shawols overal goed zal resoneren. Er is een goede reden waarom SHINee als onaantastbaar wordt beschouwd, en één steekt boven de rest uit en hun vocale vaardigheden op dit nummer zijn uit de hand gelopen! Met hoogvliegende zang en feilloos uitgevoerde loopjes en harmonieën is er nog geen groep die hen hierin heeft kunnen overtreffen.

MV BEOORDELING

' Bel mij niet ' had een interessante MV die aanvoelde als een modernisering van de klassieker SHINee afbeelding. Een beetje volwassener en veel meer 'bad boy', 'Don't Call Me' liet me een beetje overweldigd, maar erg vermaakt. De video begint met een shirtloze cowboy Minho (niemand klaagt hierover) en Key verklaart: 'Ik wil je niet terug, bel me niet.' We zijn dan vereerd met een aantal van SHINee 's meest dynamische choreografieën tot nu toe, waaruit blijkt dat ze een van de grootste jongensgroepen aller tijden van K-Pop zijn om te blijven. Ik had een paar aarzelingen over samenhangende stylingbeslissingen in deze MV, maar over het algemeen was het concept van de video vermakelijk, vooral gezien het feit dat we in een SHINee zo lang droogte. Video-effecten en qua esthetiek is de video humeurig, dynamisch en een must voor degenen die ervaren Shawols zijn of fans van de 4e generatie die op zoek zijn naar een deur naar SHINee's fandom.

MV-SCORE:


MV-relevantie…..8

MV Productie…..9

MV-concept……..8

MV-score: 8.33

ALBUMSCORE:

Albumproductie…...10

Albumconcept……...9

Tracklisting…………...10

Albumscore: 9.67

Algemeen: 9.0