Nieuws

Lee Soo Man van SM Entertainment aangesteld als onderzoeksprofessor aan het Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST)

Volgens berichten op 25 februari SM-entertainment 's hoofd producerLee Soo Manis aangesteld als onderzoekshoogleraar bij Korea Geavanceerd Instituut voor Wetenschap en Technologie (KAIST) .

Lee Soo Mans overweging voor hoogleraarschap werd op 17 februari door de raad van bestuur goedgekeurd en hij zal vanaf 1 maart als professor aan de KAIST School of Computing dienen. KAIST is een gerenommeerde onderzoeksuniversiteit die in 1971 door de Zuid-Koreaanse regering werd opgericht als de eerste openbare, op onderzoek gerichte wetenschappelijke en technische instelling. De School of Computing van KAIST herbergt afdelingen die zich bezighouden met informatica, visuele informatica, kunstmatige intelligentie, informatieservice en informatica met betrekking tot de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen.

Eerder in 2021 ging SM Entertainment een strategische samenwerking aan met KAIST voor onderzoek op het gebied van metaverse concerten/optredens. Tijdens de ceremonie van de partnerschapsovereenkomst hield Lee Soo Man een toespraak voor KAIST-onderzoekers rond 'De toekomst van entertainment' .

Er is ook gemeld dat SM Entertainment en KAIST besprekingen zijn begonnen over de oprichting van een onderzoeksfaciliteit gewijd aan de studie van de Metaverse binnen de KAIST-campus.