Nieuws

Werknemers van SM Entertainment uiten hun bezorgdheid terwijl het gebouw van het bedrijf zwaait

nieuws.nate.com

Het Acro Seoul Forest-gebouw, dat momenteel veel zakelijke huurders heeft, waaronder: SM-entertainment , meldde het deinende gebouw op de middag van 20 januari. Terwijl de andere bedrijven die het gebouw huren hun werknemers hebben opgedragen om thuis te werken of eerder te stoppen met werken, werd gemeld dat SM Entertainment geen specifieke kennisgeving heeft gegeven.

Op de avond van 21 januari, dochteronderneming van SM Entertainment SM C&C stuurde e-mails naar zijn werknemers om hen op de hoogte te stellen zoals gewoonlijk op kantoor te komen.

Een medewerker die anoniem wenst te blijven, zei: 'Het bedrijf zorgde voor de veiligheid van het gebouw en verplichtte alle medewerkers om zoals gebruikelijk het kantoor binnen te komen. Er waren veel medewerkers die niet alleen van links naar rechts, maar ook van onder naar boven zwaaiden. Thuiswerkend of niet, het bedrijf toonde geen medeleven met zijn betrokken medewerkers. Ik was teleurgesteld toen ik die reactie vergeleek met de andere bedrijven in ons gebouw die andere maatregelen namen.'

Ondertussen starten bouwbedrijf DL E&C en het ministerie van Land, Infrastructuur en Transport een onderzoek om de veiligheid van het gebouw opnieuw te beoordelen. De resultaten worden later bekend gemaakt aan het publiek.