Blogs

SPOILER 'Vincenzo' samenvatting: Vindt de maffia-adviseur verlossing?

Vincenzo is eindelijk, en tot groot ongenoegen van miljoenen fans over de hele wereld, afgelopen. Deze cast is tot het einde toe genuanceerd en verdient alle lof ter wereld. In feite is zo'n ongelooflijke synergie zo zeldzaam in drama's, en de show verdient zeker een seizoen twee. Het einde is zo bevredigend en het hele team, van de schrijvers tot de producenten en de crew, bewees hun moed als een absolute eenheid. Er is een reden waaromSong Joong Kiis ongeëvenaard, Jeon Yeo Been is onnavolgbaar,Ok Taecyeonis een van de meest veelzijdige spelers in de industrie,Kwak Dong Yeonis een meester in de kunst, en Kim Yeo Jin is een veteraan in de ware zin van het woord en die reden klinkt door in wat ze van 'Vincenzo' maakten. Het zou echter lang niet de dimensie hebben bereikt die het deed zonder de rest van de geweldige cast.

In de voorlaatste aflevering van Vincenzo wordt het thema van de buitengewone helden die schuilgaan achter heel gewone gewone mensen opnieuw geïntroduceerd en versterkt. Vincenzo heeft zijn zaken in Italië met 80 miljoen euro (96,1 miljoen USD) 'afgehandeld' en is precies op tijd teruggekeerd om zijn fort te beschermen. De zaak van Babel tegen de bewoners van Geumga Plaza wordt teruggedrongen met de hulp van officier van justitie Jung In Kuk, die in zijn oorspronkelijke tijd wordt hersteld door het Guillotine-bestand als hefboom te gebruiken.

Er is constant duwen en trekken, en Vincenzo dwingt rechter Heo om ervoor te zorgen dat de straf van Jang Han Seok niet wordt verlengd. Bijna alles verloopt volgens plan en bijna heel Babel wordt meegesleept en achter de tralies gezet, behalve Choi Myung Hee, Jang Han Seok, Jang Han Seo en Han Seung Hyeok, wiens gezichten wazig zijn in de ontmaskerende video die wordt gepresenteerd als bewijs. Ze concluderen snel dat dit komt omdat Vincenzo van plan is ze vroeg of laat te doden. Han Seung Hyeok probeert met Jang Han Seo te redeneren om te proberen in zijn goede boeken te staan ​​om zijn eigen leven te redden, maar Han Seo heeft andere plannen.

Te midden van al deze chaos wordt ons getoond en verteld hoe en wanneer er voor het goud is gezorgd. Nu meneer Cho gegijzeld werd en Seo Mi Ri gedwongen werd de kluis te openen, dacht bijna iedereen dat het goud eindelijk uit de rechtmatige handen zou glippen. Eerder werd Vincenzo echter door de monniken geconfronteerd met de elektrische schokken die ze tijdens het mediteren steeds voelen, wat wijst op een elektrische lekkage. Bij onderzoek ontdekten ze de kluis onder de vloerplanken. Vincenzo kan de waarheid niet meer verbergen en schakelt de monniken in om het goud elke dag beetje bij beetje te verplaatsen. Tegen de tijd dat Mi Ri de kluis opent voor algemeen directeur Kim, de rechterhand van presidentskandidaat Park Seung Jun, is al het goud veilig verplaatst naar een geheime locatie.

Vincenzo en Hong Cha Young delen hier en daar enkele intieme maar zorgvuldige momenten van kwetsbaarheid, waardoor de groeiende spanning van 'zullen ze of niet' nog wordt versterkt. Ook al lijkt het soms veel te laat, deze momenten zijn veel kostbaarder dan welke voor de hand liggende romance dan ook, vooral in de gegeven omstandigheden.

Zoals gewaarschuwd, neemt Vincenzo aanklager Jung het leven vanwege zijn voortdurende verkeerde interpretatie van de wet en terwijl we hiervan bijkomen, worden we in de laatste boog van het verhaal geduwd. Choi Myung Hee heeft alle verantwoordelijkheid voor de wandaden van Babel op zich genomen en heeft Jang Han Seok stilletjes vrijgelaten.

Eerder had Vincenzo Jang Han Seo geadviseerd het land even te verlaten omdat het duidelijk was dat hij het eerste doelwit van Han Seok zou zijn. Hij stond erop te blijven en zijn mannetje te staan, maar wat hij niet besefte was dat die tijd eerder zou komen dan verwacht.

Jang Han Seok koopt Han Seo's bewakers om, stormt zijn kantoor binnen en slaat hem bewusteloos. Aan de andere kant heeft hij Hong Cha Young ontvoerd en vastgebonden. Vincenzo voelt dat er iets niet klopt en voordat we het weten, ontvangt hij een pakket met de bebloede sieraden van Cha Young in een tas.

Hij bereikt snel het hol van Jang Han Seok, zij het schijnbaar ongewapend. Han Seok beveelt Han Seo om Vincenzo dood te slaan als hij in leven wil blijven en terwijl hij de hockeystick oppakt, zwaait hij hem in een fractie van een seconde naar Han Seok, waardoor hij wordt afgeleid van Hong Cha Young. Han Seo wordt in de arm geschoten. Vincenzo probeert Cha Young weg te halen, maar net als ze op het punt staan ​​te vertrekken, richt Han Seok zijn pistool op hem en Hong Cha Young staat in de weg en vangt de kogel op voor Vincenzo.

De personages die echt opvielen in deze aflevering waren ongetwijfeld die van de Jang-broers, Jang Han Seok en Jang Han Seo. Han Seok heeft alle sporen van menselijkheid volledig verloren en het is niet eenvoudig om zo'n personage te portretteren. Ongetwijfeld is het nog moeilijker om het kwaad te portretteren dan om recht te doen aan het goede, voornamelijk omdat het indruist tegen de inherente aard van de acteur.

Ok Taecyeon verdient de hoogste lof voor zijn huiveringwekkende prestatie. Tegelijkertijd is Kwak Dong Yeon, zoals altijd, op zijn zachtst gezegd een spektakel om naar te kijken. Het scala aan gevoelens dat hij kan oproepen is echt ongelooflijk, en je kunt niet anders dan alles voelen wat hij voelt. De karakterboog van Han Seo is misschien wel het meest bevredigend om te zien, vooral omdat het niet overdreven is en zo natuurlijk als realistisch mogelijk verloopt. Hij heeft zijn momenten van zwakte, en Kwak Dong Yeon is echt een meester van zijn emoties om de nuances van zo'n complex personage zo intiem naar voren te brengen.

Aflevering 20 begint met Han Seo die Han Seok smeekt om te stoppen, het op Vincenzo gerichte pistool grijpt en tegen zichzelf houdt. Han Seok aarzelt geen seconde voordat hij dwars door hem heen schiet. Net als hij op het punt staat weer op Vincenzo te mikken, heeft Han Seok geen kogels meer.

Vincenzo grijpt de kans om toe te slaan, maar Han Seok ontwijkt en springt uit het gebouw, dat vermoedelijk minstens twee verdiepingen hoog was. Tegen de tijd dat Vincenzo Hong Cha Young weer kan verzorgen, roept Han Seo hem opgelucht toe. Vincenzo verzekert hem dat hij het verdient om zijn broer te zijn en dat hij het goed heeft gedaan. Met die voldoening en wetende dat hij iemand in het leven heeft geholpen, overlijdt Han Seo. Hoe dringend het verhaal ook moet worden afgerond, het offer van Han Seo verdiende het om langer bij stil te staan. Wat niet op het scherm werd gedaan, werd gedaan via SNS als 'Our Han Seo' wereldwijd trending.

Een opvallende parallel wordt getrokken met de eerste helft van het drama waarbij Hong Cha Young naast Vincenzo bleef terwijl hij bewusteloos lag. Deze keer is Hong Cha Young aan de ontvangende kant van zijn zorg. Hong Cha Young zegt tegen Vincenzo dat hij moet stoppen met zichzelf de schuld te geven van wat er is gebeurd, want ze waren maar een oorlog aan het uitvechten en ze werd toevallig neergeschoten. De twee delen een diep moment van openbaring als ze beseffen dat ze elkaar niet meer zullen zien, omdat Vincenzo zal moeten vertrekken zodra zijn werk erop zit. Hij zweert echter bij zijn woord en belooft terug te komen.

Vincenzo overhaalt en bedreigt Seung Hyeok om Choi Myung Hee binnen maximaal drie uur vrij te krijgen als hij nog langer wil leven. Han Seok vult munitie aan en zet een bende klaar om te vertrekken. Wusang krijgt een huiszoekingsbevel en Myung Hee wordt vrijgelaten op grond van het nemen van de val onder dreiging van de dood door voorzitter Jang. Vincenzo laat haar snel weten dat haar collega haar net heeft uitverkocht. Seung Hyeok kan zijn huid echter nauwelijks redden omdat hij op klaarlichte dag wordt neergestoken door de mannen van Han Seok.

Aan de andere kant is Choi Myung Hee netjes in het nauw gedreven door Vincenzo, wat opvalt bij de politie. De volgende keer dat we haar zien, is ze in een magazijn; haar tenen zijn bloederig en haar voeten disfunctioneel. Al snel wordt ze levend verbrand op Zumba-muziek. De inwoners van Geumga volgen Han Seok en in de tweede meest pijnlijke scène wordt Cheol Wook twee keer gestoken tijdens de gevechten. Vincenzo is iets te laat, maar hij zorgt ervoor dat hij Han Seok net op tijd neerschiet. Voordat de politie komt opdagen, neemt hij Han Seok mee in zijn auto en rent er naar toe, ondanks dat hij wordt achtervolgd door de politie. Hij ontsnapt op het nippertje en vertelt hem alles over hoe zijn broer Vincenzo hielp hem te vinden.

Verslaafd aan een Russisch martelwerktuig dat 'de speer van verzoening' wordt genoemd, is Vincenzo eindelijk aan het einde van deze langgerekte reis. In tegenstelling tot wat men zou denken, smeekt ook Han Seok om zijn leven en, als alternatief, om een ​​snelle dood. Als reactie daarop zegt hij dat hij zijn broer moet verontschuldigen als hij hem ontmoet, zet hij zijn martelapparaat op 'auto' en houdt zijn horloge als 'trofee'. In een pijnlijke scène, zelfs naar Vincenzo's maatstaven, pikt een raaf naar het lichaam van een halfdode Han Seok.

Vincenzo twijfelt of hij Hong Cha Young moet bellen voordat hij vertrekt, of dat hij haar wens moet honoreren en zonder afscheid moet vertrekken. Hij kiest voor het laatste en gaat ervandoor, maar Hong Cha Young kan hem niet zomaar laten gaan zonder een laatste omhelzing - de omhelzing die samen miljoenen harten deed pijn en luider sprak dan een simpel 'I love you' kan.

In een terugroepactie naar de tweede aflevering zien we een wijngaard die een rol speelt in de naam van Vincenzo. Een jaar later is de familie Cassano Geumga sterker dan ooit en bestrijdt ze corruptie en misdaad met evenveel enthousiasme en passie. Hong Cha Young is prachtig en scherp als altijd, barstensvol leven. Meneer en mevrouw Lee hebben een lieve dochter en zijn een gelukkig gezin, tot onze opluchting. We kunnen eindelijk zien waar al het goud heen is gegaan, beetje bij beetje.

In een galerij vol met de meest ontzagwekkende kunstwerken die er bestaan, was wat de kijkers het meest ontroerde, de vriendelijke reünie van Vincenzo en Hong Cha Young. Een kus, vol van de helderste genezing die mogelijk is, neemt de pijn weg van het zien van het einde van het drama, al is het maar voor een seconde. Een blik tot de rand gevuld met verlangen maar vertrouwen brengt ons aan het einde van dit epos, want dat is precies wat het verdient te worden genoemd. Vincenzo onthult dat hij een privé-eiland in de buurt van Malta heeft gekocht en dat hij nu de baas is van de familie. Het eindigt met Vincenzo die zegt dat hij Vaiśravaṇa is. Geen schurk of aan de kant van justitie, maar een persoon die mensen zal beschermen door het afval te doden.

Komt er een tweede seizoen? Er is hoop omdat het een open einde is. Helaas is er geen nieuws over plannen voor een tweede seizoen, al schreeuwen veel fans er wel om. Zelfs als er geen tweede seizoen is, was ik zeer tevreden over de einde verhaallijn omdat het recht deed aan de schittering van het hele drama. Ik ga de tranen, het lachen, de angst en het geluk missen die Vincenzo wekelijks bracht. Bedankt aan de cast en het personeel voor een prachtig drama. Bedankt iedereen, tot ziens.