Algemeen

Stellar open eerlijk over waarom ze geen andere keuze hadden dan de sexy route te gaan

Wanneer Kpop-fans de naam horen sterrenbeeld , hun eerste gedachte is niet het schattige en eigenzinnige concept waarmee de meisjes debuteerden, maar eerder de provocerende sexy concepten die een enorme buzz en natuurlijk weerslag veroorzaakten.


Stellar debuteerde in 2011, maar het duurde tot 2014 voordat ze een bekende naam werden. Tijdens hun vroege jaren maakten de meisjes liedjes als ' Raket Meisje ', ' UFO ', en ' Studie ', die leuk en pittig waren, maar geen grip kregen. Toen kwam 2014 en maakten de meiden hun comeback met ' Marionet ', het nummer dat hen in de schijnwerpers zette vanwege het erotische karakter van hun outfits, choreografie en muziekvideo.


Via een interview met No Cut-nieuws , gingen de meisjes zitten voor een eerlijke hart-tot-hart-sessie, openhartig onthullend wat leidde tot hun verandering in concept en waarom ze doorgaan met het promoten van dit provocerende sexy imago dat veel terugslag krijgt.
' Marionet ' (Februari 2014)


Q: Het lijkt erop dat er veel problemen zijn geweest vanwege opeenvolgende mislukte releases.


Junyool: We hadden geen geld voor ritten, en het was een moeilijke situatie tot het punt dat we één bestelling eten onder ons allemaal moesten delen. Er waren veel trieste gevallen. Ooit gebruikten we de oefenruimte die een beroemd choreografieteam zou gebruiken. Maar als we vroeg gingen en wachtten, zouden ze ons aankijken. Maar in die tijd hadden we geen geld om naar een café te gaan of ergens anders te gaan wachten.

Minhée: Het was de koude winter en om de tijd te doden [voordat we de oefenruimte konden gebruiken] speelden we een spelletje steenpapierschaar om te bepalen wie er een stap zou zetten. Dus op deze manier hebben we een uur nodig gehad voor een reis die maar 5 minuten duurt om er te komen. Als we een beroemde meidengroep in hun busjes voorbij zagen komen, zouden we ons uit schaamte verbergen.


Q: Heb je daarom besloten om de schokkende blootstelling aan de huid op je te nemen?


Minhée: We moesten alles op het spel zetten. We waren niet in een positie om na te denken over wat er daarna zou komen. Het succes van 'Marionette' zou het bestaan ​​of de ontbinding van het team gaan bepalen.

Junyool: Ik bereidde me voor met de gedachte dat dit ons pensioenalbum zou worden. Ik keek naar andere sunbae-teams die het sexy concept overnamen en mijn mes slijpen.

Gayoung: Eerlijk gezegd vonden we onszelf niet sexy. Zelfs ons bureau vroeg zich af of dit bij ons zou passen. Maar terwijl we oefenden, realiseerden we ons dat we [sexy] konden zijn.


Q: Destijds kreeg je veel kritiek op het seksuele karakter van je concept. Wat dacht je?


Gayoung: 3 van onze leden hebben eerder aan ballet gedaan, dus toen we onze outfits voor het eerst zagen, dachten we gewoon 'Oh, ze zien er gewoon uit als maillots'.

Hyoeun: Klopt. We waren [comfortabel] tot het punt dat we rondrenden en op de set speelden. Maar toen de lichten eenmaal aan waren, was onze huid transparant zichtbaar en zag het er erotisch uit.

Minhée: Onze videoclip was vooral erotisch. We wisten niet eens dat het zo erotisch zou zijn. Het script zei net: 'Ga in bed liggen en ga rechtop zitten' 'Drop melk terwijl je drinkt terwijl je naar iemand verlangt'. We waren geschokt toen we hoorden wat al deze verwijzingen betekenden, pas na het lezen van de opmerkingen die we ontvingen. Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat we onschuldig waren.


Q: Dus was het resultaat bevredigend?


Gayoung: Bij ons pakte het heel goed uit. We kregen tonnen liefdesoproepen voor verschillende evenementuitvoeringen en ons negatieve [bank]saldo werd positief. We hebben ook een auto en een slaapzaal. We kregen ook een oefenruimte die we konden gebruiken wat we wilden.


' Masker ' (augustus 2014)


Q: Dankzij het succes kon je weer een nummer uitbrengen. Het lijkt alsof je de hoeveelheid huidblootstelling hebt afgezwakt.


Minhée: In plaats van sexiness wilden we onze oprechtheid in de release ['Mask'] gieten.

Gayoung: We hebben in de teksten opgenomen waarom we geen andere keuze hadden dan het sexy concept voor 'Marionette' te doen. We wilden uitleggen dat we het deden om liefde van het publiek te krijgen.

Hyoeun: Maar niemand leek geïnteresseerd in onze oprechtheid. Het was zo ver dat ze niet eens wisten dat we een comeback maakten. Degenen die naar het nummer luisterden, zeiden dat het goed was, maar mensen wilden het niet eens luisteren.

Minhée: Omdat de resultaten niet goed waren, was onze promotiecyclus kort.

' Gek ' (maart 2015)


Q: Je hebt je stijl volledig veranderd voor deze, en er was geen blootstelling aan de huid.


Junyool: Eigenlijk dachten we dat 'Fool' gewoon een side-song zou zijn, we wisten niet dat we er reclame mee zouden maken.

Gayoung: We dachten dat het nummer niet zo goed was, maar het bureau drong erop aan dat het een nummer is dat mensen doet denken aan hun eerste liefde.

Hyoeun: In die tijd was ToToGa van 'Infinity Challenge' een en al rage...

Minhée: Klopt. Ze brachten zelfs naar voren dat we broeken met wijde pijpen moesten dragen die S.E.S sunbaenims droegen.


Q: Maar helaas waren de resultaten niet geweldig.


Hyoeun: We werden uiteindelijk overgehaald door het bureau, maar het pakte niet goed uit. Later probeerden we zelfs onze outfit te veranderen in een sexy, maar het paste gewoon niet bij het nummer, dus het was een grote mislukking.

Gayoung: Twee weken nadat we met promoties begonnen, vertelde het bureau ons 'Het spijt ons' en 'Vanaf nu zullen we uw mening volgen.'


' vibrato ' (juli 2015)


Q: Ik was geschokt na het zien van je teaserafbeelding [foto hierboven]. Niet alleen ik, maar iedereen was geschokt.


Hyoeun: Eerlijk gezegd waren wij ook geschrokken. We deden het niet omdat we het wilden. Na twee mislukkingen na 'Marionette' hebben we de realiteit geaccepteerd en besloten dat we iets nodig hadden dat een probleem zou worden.

Junyool: We wilden Stellars muziek naar buiten brengen. Toen we geen huidblootstelling hadden, wist niemand dat we een nieuw nummer uitbrachten. Als het niet provocerend is, komt er geen reactie.

Minhée: We kregen zelfs de vraag: 'Waarom zijn jullie niet weer naar buiten gekomen na 'Marionette'?' toen we na dat nummer al twee comebacks hadden gemaakt...


Q: Je krijgt een reactie op het niveau van je 'Marionette'-promoties.


Minhée: Het was geen string zoals veel mensen zich voorstelden. Het was eigenlijk een zwembroekje, maar omdat een deel ervan door de jurk werd bedekt, zag de foto er erotischer uit dan hij in werkelijkheid was.

Junyool: Er is een kans dat zelfs degenen die ons beledigen naar ons lied zullen luisteren. En als ons nummer goed is, kunnen zij onze fans worden. En ik denk dat we als vrouw het recht hebben om sexy te zijn.

Gayoung: In plaats van te proberen elke keer dat er een probleem wordt gerezen over onze seksuele concepten uit te leggen, willen we gewoon doorgaan met vooruitstreven, vertrouwend op degenen die onze inspanningen erkennen.


Q: Maar het lijkt erop dat je nog wat zorgen hebt.


Gayoung: We moeten onszelf promoten, maar ik kon mezelf er niet toe brengen de controversiële teaserafbeelding van ons op mijn SNS te uploaden. Maar we kunnen niet altijd leven door alleen te doen wat we willen. We moeten doen wat het publiek wil dat ze naar ons lied luisteren.

Junyool: Klopt. Natuurlijk hebben we zorgen, maar elke keer als ik het podium op ga, groeit de drang om muziek te maken.

Hyoeun: Als een groep niet van een grootschalig bureau is, is het moeilijk om aandacht te krijgen, zelfs als het nummer en het concept geweldig zijn. Omdat dit de realiteit is, is het jammer als we teams van andere kleinere bureaus ook zien besluiten om sexy concepten aan te pakken om succesvol te worden.


Q: Je kwam terug toen de concurrentie zwaar was. Wat is je doel met deze promotie?


Gayoung: We hopen echt dat het goed komt. Het bureau vertelde ons dat als we een week in de top 20 van de hitlijsten kunnen blijven, ze ons op vakantie naar het buitenland sturen, we hopen echt dat het gebeurt.

Minhée: Ze zeggen dat als je eenmaal in de top 20 zit, je niet snel terugvalt. Als dat gebeurt, zien we [de mogelijkheid] van een volgend album. We hopen echt dat we succes boeken.

Junyool: Als dat gebeurt, wil ik een guerrillaconcert houden in de outfits van onze videoclip.


Q: Als 'Vibrato' succes boekt, leg je het sexy concept dan weg?


Junyool: Ik wil een sexy concept proberen dat [meer afgezwakt] is en gewoon op het niveau van het horen van 'Het is mooi'.

Hyoeun: Ik wil dat we promoten met een nummer waar we allemaal samen van kunnen genieten. Misschien zal er geen overmatige blootstelling van de huid zijn.

Minhée: Het is niet dat we geen onschuldige concepten doen omdat we niet weten hoe we het moeten doen. We zijn normaal gesproken net als andere vrouwen van begin twintig. Ik hoop echter dat Stellar nog een beetje van onze kleur kan behouden.