Nieuws

AMAZON Dance Crew van Street Dance Girl Fighter, prijst Jimin als topdanseres onder K-POP Idols

Jimin van BTS wordt door andere dansers erkend als de beste danser onder de K-Pop-idolen.

Op 27 januari is de AMAZON Danscrew wie zijn voormalige deelnemers aan de populaire Streetdance meisje vechter , een Zuid-Koreaans dansoverlevingsprogramma, ging met 보이는 이야기 (Visible Story) aan tafel om te praten over de beste mannelijke dansers in K-pop.

In de aflevering spraken ze over opmerkelijke K-Pop-dansers zoals Taemin, Kai, en Jimin . Op de vraag wie volgens hen de beste danser onder de idolen was, noemden ze Jimin: 'Ik hou van het dansen van BTS Jimin-nim. Hij danst zo mooi,' 'Ik hou van BTS en echt, echt van Jimin's dansen.'


De dansploeg ging verder met praten over Jimin's 'IK HEB JE NODIG' solo-optreden van de Melon Music Awards in 2019. Ze beschreven het als: mooi, mooi en artistiek. Zijn uitstekende gebruik van de stof, wat Jimin's idee was, werd benadrukt toen ze zeiden dat hij er zo licht als een vlinder uitzag als hij zo danste.

De dansers spraken ook over zijn danstechniek en -stijl en merkten op dat hij moderne dansstijlen belichaamt door zijn armen te vergroten met brede en grote bewegingen, die ook zijn kracht benadrukken. Ze zeiden ook dat Jimin zich altijd lijkt voor te stellen hoe zijn danslijn eruit zou zien, zelfs met zijn vingertoppen.

Jimin is een geboren danser die onlangs de wereld schokte met nooit eerder vertoonde beelden van zijn pre-debuutdansshowcases. Het is om deze reden dat hij constant lof krijgt van de Just Dance Academy en Core Academy, waar hij dans studeerde. Hij beheerst een breed scala aan genres van hiphop/straat, ballet, modern, hedendaags, acrobatiek en zelfs vechtsporten. Hij is een favoriet onder dansers en werd geprezen door Choreograaf en opnamekunstenaar Brian Puspos, prijswinnende kunstschaatsster Yuzuru Hanyu, moderne dansgenie Kim Seonyi, Lee Joon van Young Street, professionele danser en choreograaf Nicky Andersen, beroemde Engelse choreograaf Sir Matthew Bourne en meer.

KIJK HIER: