Mv & Album Recensies

[Album & MV Review] Taemin - 'Druk erop'

TaeminTAEMIN - 'DRUK OP'

Tracklijst:
1. Druppeldruppel
2. Druk op uw nummer
3. Soldaat
4. Al
5. Raad eens wie?
6. Een voor een
7. Mysterieminnaar
8. Seksualiteit
9. Tot vandaag
10. HypnoseWe hebben geen album gezien van SHINee's Taemin sinds zijn debuutalbum ' Ace ' een paar jaar geleden. Nu gaat hij ' Druk erop ' met een volledig album, 10 nieuwe tracks om de oren te strelen. Dit is niet alleen zijn eerste volledige album, maar ook zijn eerste optreden als tekstschrijver: hij schreef de tekst van zijn titelnummer en we horen hem cross-genres op zijn nieuwste LP.

Het album trapt af met ' Druppel Drop ,' een soort funknummer met technostijlen. Het tempo schommelt heen en weer van snel en hectisch naar gemakkelijk en uitnodigend. Taemin 's tenor verandert; het ene moment is hij mysterieus en flirterig, het andere moment hectisch en agressief. Als je nieuwsgierig bent naar de titel, kunnen enkele teksten je helpen:


'Bewolkt weer is prima als je erbij bent'
Grijze wolken worden een comfortabele schaduw
Je regendruppels worden mijn zee'


De Bruno Mars -geproduceerd ' Druk op uw nummer ' is een vlot danspopstuk, en het begint traag, maar pakt tijdens het refrein op. Er zijn hier enkele moordende tijdsveranderingen die zijn zang mooi laten uitkomen. De teksten, geschreven door Taemin zelf, laat een man zien die pijn heeft; hij draait haar nummer, maar voelt haar met de dag verder weg worden. Hij martelt zichzelf met herinneringen aan haar, en er zijn enkele suggestieve beelden.

' Soldaat ' is een nummer dat echt zijn bereik laat zien, een ballad die gaat van stil en oprecht tot luid en gekweld. Het begint met een eenzame piano en bouwt al snel op tot volwaardig orkest en koor. De teksten zeggen het niet expliciet, maar je krijgt bijna het gevoel van een breuk van het deuntje. Hij wil opdagen en haar beschermen.Het vierde nummer, ' Al ,'is een geschenk van Jonghyun en een glad en gepolijst soft rock nummer, dat na het eerste couplet wat meer energie krijgt. Het begint met wat space age synths en maakt al snel plaats voor rinkelende piano en fijn getokkelde gitaar. Hij doet hartzeer goed, en het doordrenkt zijn zang. Het gaat over een breuk, hoe houdt hij het goed, maar ik heb het gevoel dat hij dat niet is.

' Raad eens wie ' begint griezelig, met wind, voetstappen, geweergeluiden en een schreeuw. Absoluut binnendringen in VIXX grondgebied. De teksten zijn ook griezelig en passen mooi bij de intro. Zijn tenor lijkt wellustig en gevaarlijk, en het refrein is wat gesis. Hij lijkt zichzelf af te schilderen als een moordenaar:
'Raad eens wie ik ben (Raad eens wie)
Schiet voor mijn hart
Wie staat er op de dansvloer
(Schreeuw voor mij)'' Een voor een ' begint met een gekwelde gitaarriff, die al snel wordt opgeslokt door vlotte washes. Hij volgt de basismelodie van de riff terwijl hij zingt, maar steeds meer dingen zijn gelaagd als overdubs en de gitaar wordt bijna overstemd. Wanneer het refrein verdwijnt, komt de riff weer naar voren. Ik hou ervan hoe dat werkt -- het is gewoon geniaal. De tekst is van hem en legt uit dat hij en het meisje de enigen voor elkaar zijn.

Ik was een beetje verontrust door de muziekdoos riffs op ' Mysterie minnaar ', en bij herhaald spelen krijg ik er nog steeds koude rillingen van, en niet op een goede manier. Dit zou een goed kader zijn voor een lied over een vampier of moordenaar of iets dergelijks. Hij reikt diep voor de zang op deze. Het nummer zelf gaat over een ontmoeting met een vrouw die hij nog niet heeft ontmoet, en hoe spannend het zal zijn als ze samen zijn.Met diepe bassen en lange synth-washes die overgaan in explosies en pulsen, is deze verleidelijke ' Seksualiteit ' straalt sensuele feelz uit. Het heeft een aura van mysterie eromheen dat je naar binnen trekt, en zijn stem nodigt je uit. Ik zal je drie keer raden waar dit lied over gaat.

' Tot vandaag ' is een R&B-nummer dat kanalen Michael Jackson en Prins , en toch is het nog steeds onmiskenbaar Taemin . Maar er zijn hier enkele melodieën en instrumentatie die me gewoon aan de jaren 80 doen denken, vooral wanneer hij vervalt in falset. Het is een oprecht lied over een breuk:� 'Tot vandaag zo, schatje, drink ik de hele dag zonder iets te zeggen.'' Hypnose ' is je standaard ballad. Het begint langzaam, op een piano, en dan geleidelijk aan moet hij schreeuwen om gehoord te worden om door alle instrumentatie heen te worden gehoord. Een songtekst vat samen waar dit nummer over gaat: 'Ik hypnotiseer mezelf zodat ik je kan vergeten.'

Ik vind het geweldig hoe sommige nummers op een bepaalde manier beginnen en dan snel een andere richting inslaan. Het is een muzikale goocheltruc die afleidt en verheugt. Als je mijn interesse kunt behouden, dan is dat het halve werk. En hij heeft mijn aandacht, zowel als zanger en nu ook als songwriter. Dit album staat al op #1, dus ik denk niet dat ik iemand anders hoef te overtuigen. Als je een Taemin fan, een SHINee fan, of net als weelderige, rustgevende composities, je bent het aan jezelf verplicht om dit te bekijken.

MV BEOORDELING
Er zijn hier vier muziekvideo's. Vier! Ofwel gelooft SM echt in Taemin , of hem echt promoot -- een van de twee. Om te voorkomen dat dit nog meer een TL/DR wordt dan het al is, zal ik je mijn algemene indruk geven, in plaats van iets waanzinnig gedetailleerds.

TAEMIN - Druk op je nummer Muziekvideo

Dit is een intense MV, en heeft iets wat we niet gewend zijn te zien, de soft-featured Taemin een pistool hanteren. Het is een bizar contrast, aangezien hij niet meer dan een misdadiger wordt, totdat een auto-ongeluk zijn omstandigheden omkeert en hij de man aan de verkeerde kant van het pistool wordt. De danssequenties zijn allemaal van topklasse en er zijn een aantal geweldige visuals. Er is maar zoveel dat je kunt doen met een eenvoudige overvalvideo, maar dit was helemaal niet slecht.

TAEMIN - Druk op uw nummer Performance Video Ver.1


Dit was ook intens, maar om een ​​heel andere reden. Hier Taemin haalt zijn beste danspasjes tevoorschijn, brengt een deel van zijn tijd door in een plas en pronkt met zijn duidelijke fysieke charmes. Het dansen was helemaal op punt. Het enige wat ik had kunnen doen zonder was het constante kruis grijpen / wrijven. Ik denk dat hij een beetje te veel 'drukte'.

TAEMIN - Druk op uw nummer Performance Video Ver.2


Hij heeft precies dezelfde bewegingen als versie 1, maar in een heel andere omgeving. Hier Taemin is in het huis van een chaebol die blijkbaar een museumconservator als binnenhuisarchitect gebruikt. Zeer sierlijke stukken sieren de kamer, gepolijst tot hoogglans. De SHINee lid is onstuimig in zijn gegolfde overhemd en pak, met uitgesproken moderne snitten. Kies dus in principe uw voorkeur bij het kiezen van welke u wilt bekijken: straat of herenhuis.

TAEMIN - Drip Drop_Performance Video


Voor het geval je het zien niet beu bent Taemin dans, vermoordt hij het opnieuw met een geheel nieuwe reeks fancy voetenwerk, en schudt het op door ook achtergronddansers toe te voegen. De dansers zijn een beetje gekleed als misdadigers, terwijl Taemin is min of meer normaal gekleed. De achtergrond is Vasquez Rocks Natural Area Park in Los Angeles County, Californië, dus hij verandert ook het landschap. Zoals gewoonlijk rockt hij wat hij ook draagt.