Blogs

Team #HanJiPyeong: 5 redenen waarom de meeste 'Start-Up'-fans wilden dat Dal Mi voor Ji Pyeong koos

[Waarschuwing: bevat spoilers]

' Beginnen ' is misschien officieel voorbij, maar fantheorieën zijn nog maar net begonnen. In de loop van het drama werden fans verdeeld over twee teams over wie de mannelijke hoofdrol zou moeten zijn: Nam Do San, gespeeld doorNam Joo Hyuk,of Han Ji Pyeong, gespeeld doorKim Seon Ho. Totdat een van de acteurs met hun nieuwe projecten naar buiten komt, zal het debat waarschijnlijk een verhit onderwerp van discussie blijven. Hoewel Kim Seon Ho zelf toegaf dat Nam Do San degene is voor Dal Mi, ondanks het verleden dat Ji Pyeong met haar deelt, hebben Netizens een aantal verschillende meningen. Hier zijn 5 solide redenen waarom Dal Mi idealiter bij Ji Pyeong had moeten eindigen.

Mr. Good Boy houdt onbaatzuchtig van Dal Mi

Ji Pyeong wordt ernstig verkeerd begrepen en de grootmoeder van Dal Mi is de enige die door zijn stoere uiterlijk kan breken om de zoetheid van binnen te onthullen. Nadat Ji Pyeong Dal Mi voor het eerst in jaren ontmoet, wordt hij meteen gegrepen door haar charme. Het is duidelijk dat hij haar geest herkent uit de brieven die ze deelden, zelfs voordat hij haar van gezicht of naam herkende. Sindsdien zorgt hij voor haar en het enige waar hij echt om geeft, zelfs voordat hij zich realiseert dat hij misschien verliefd is, is haar geluk, dat verweven is met dat van haar grootmoeder. Tegen de tijd dat hij zich realiseert dat ook hij als Do San op kan treden, wordt de echte Do San geslagen door Dal Mi en komt hij zelf opdagen. Dat weerhoudt Ji Pyeong er echter niet van om de situatie tot een goed einde te brengen, omdat hij gewoon het beste met haar voor heeft. Ji Pyeong zoekt geen bevestiging voor het helpen van Dal Mi en evenmin dwingt hij zijn gevoelens aan haar op totdat hij weet dat het te laat is, en voor wat het waard is, hij wil gewoon bekennen.

Ji Pyeong is Dal Mi's, eerste liefde

Do San mag dan Dal Mi's noodlottige liefde zijn geweest, onbewust georkestreerd door haar grootmoeder, maar Ji Pyeong is Dal Mi's eerste liefde, degene die haar door de slechtste tijd van haar leven heeft geholpen, degene die haar zo opgewekt, gelukkig en positief als ze is, degene die zo compatibel is met haar dat ze verliefd werd zonder ooit zijn gezicht te zien. Het vertrouwen dat ze in Do San stelt – haar baan opzeggen om een ​​bedrijf te starten, de CEO van zijn bedrijf worden, hen naar succes leiden – wordt allemaal ondersteund door hoe veilig hij haar door die brieven liet voelen. Do San was misschien op het juiste moment op de juiste plaats verschenen, maar het zou nooit zo magisch werken als het deed als Ji Pyeong niet de perfecte omstandigheden had gecreëerd om ervoor te zorgen dat Dal Mi gelukkig zou zijn. Do San wil een misverstand waarmaken, Ji Pyeong en de herinneringen aan hem vervangen. Toch wil Ji Pyeong dat Dal Mi hoe dan ook gelukkig is, zelfs als dat betekent dat hij zijn eigen gevoelens moet opgeven om de illusie in stand te houden waarin Dal Mi gelukkig is. De kracht van Dal Mi's eerste liefde was zo sterk dat ze zich onmiddellijk kon verontschuldigen Do San omdat ze liegt over het feit dat ze een hotshot CEO is en zelfs Samsan Tech kiest voor haar team als ze zich realiseert dat terwijl ze het als CEO heeft gemaakt, Do San dat niet deed. Dit alles zou niet mogelijk zijn geweest als de brieven haar niet hadden doen voelen zoals ze deden. Ondanks dat haar grootmoeder deze relatie had gecreëerd, waren de gevoelens die de twee deelden oprecht en ernstig, vooral vanwege wat ze op dat moment doormaakten. Nu, dat is niet iets dat zomaar kan worden vervangen.

Ji Pyeong en Do San liegen allebei, maar om totaal verschillende motieven

Ji Pyeong wil niet dat Dal Mi gekwetst wordt door het feit dat het enige dat haar troostte in zo'n moeilijke tijd van haar leven nep was. Dit is wat hem ertoe aanzet om Do San te vinden en van een leugen werkelijkheid te maken. Hij hunkert ook naar de liefde van Dal Mi, maar hij begeert het niet boven haar geluk. Als Ji Pyeong alleen maar een pseudoniem zou gebruiken om haar te schrijven, niet bang voor de gevolgen (die veel minder ernstig zouden zijn geweest dan ze in werkelijkheid bleken te zijn), zou Do San waarschijnlijk geen schijn van kans maken. Do San kiest er echter voor om om twee redenen tegen haar te liegen: hij wil niet dat ze gekwetst wordt, simpelweg omdat het liefde op het eerste gezicht is en niet omdat hij deel uitmaakte van haar ervaring als jongvolwassene, en ten tweede wil hij nu met haar is dan weet hij hoe het voelt om geslagen te worden. Hij vaart weg zonder kaart, maar hij is zelfverzekerd omdat hij weet waar hij heen gaat.

Dal Mi en Ji Pyeong zijn meer compatibel

Zelfs als we de letters negeren, is er gewoon iets aan de Dal Mi-Ji Pyeong-koppeling dat gewoon klikt. Dal Mi is perfect in overeenstemming met het realisme van Ji Pyeong en vindt het niet onbeleefd als hij gewoon feiten vermeldt. Do San daarentegen ergert zich bij de minste opmerking en denkt dat ze uit kwade bedoelingen komen. Ji Pyeong en Dal Mi hebben vergelijkbare meningen over eenvoudige alledaagse dingen, terwijl Do San vaak moet liegen op een manier waardoor Dal Mi denkt dat ze compatibel zijn. Do San kan zichzelf niet identificeren in de brieven van Ji Pyeong en kan zich er ook niet mee identificeren, zelfs als hij het wanhopig probeerde. Die brieven zijn echter jaren geleden geschreven toen Ji Pyeong en Do San allebei tieners waren die op het punt stonden volwassen te worden. Dit toont duidelijk aan dat de emotionele intelligentie van Do San op geen enkele manier op hetzelfde niveau staat als die van Dal Mi. Het lijdt geen twijfel dat Do San tijdens het drama groeit en evolueert, en tegen het einde van dit alles begrijpt hij misschien een deel van wat Dal Mi bedoelde toen ze zei dat wegvaren zonder kaart niet zo slecht was.

Arbeid van de liefde

Wanneer Dal Mi ook maar enige hulp of assistentie nodig heeft, of het nu in verband met Samsan Tech is of niet, Ji Pyeong is er ook voor haar. Hij helpt haar met haar pitch, beantwoordt al haar 461 vragen in een uitgetypte e-mail, helpt haar uitgroeien tot een competente CEO van een dromer met grote ogen, adviseert haar eerlijk waar ze hulp bij nodig heeft, zorgt voor de allerkleinsten tekenen van ongemak, redt haar uit benarde situaties enzovoort. Ondanks dit alles eist Ji Pyeong echter niet haar aandacht op. Hij doet gewoon wat hij kan om ervoor te zorgen dat Dal Mi gelukkig is. Zelfs nadat Dal Mi de waarheid heeft ontdekt en Do San naar San Francisco is vertrokken, maakt Ji Pyeong geen misbruik van hun verleden en laat Dal Mi in plaats daarvan haar eigen emoties begrijpen. In de 3 jaar dat Do San weg was, heeft Ji Pyeong nooit misbruik gemaakt van Dal Mi's kwetsbaarheid om zijn aanwezigheid en Do San's afwezigheid te bevestigen. Nadat Do San is teruggekeerd en hij er zeker van is dat ze naar hem verlangt, doet Ji Pyeong niet alleen een stap weg, maar spoort hij Do San ook aan om vol vertrouwen achter haar aan te gaan, omdat hij weet dat dat het enige is dat haar gelukkig kan maken. Er is immers veel meer kracht en zuiverheid van liefde nodig om los te laten.