Opnieuw Bekijken

[Drama Review] 'Terwijl je sliep' -- Afleveringen 1 & 2

Suzy, Lee Jong Suk

TERWIJL JE SLAAPT -- EPISODEN 1 & 2


SBS heeft hun nieuwe woensdag-donderdagdrama onthuld' Terwijl je sliep .' En nee, het is geen remake van de Sandra Bullock / Rekening Pullman Film uit de jaren 90. Dit specifieke drama heeft een meeslepend plot en heeft een ongelooflijk sterke start. Maar eerst de spelers:

Jung Jae Chan (Lee Jong Suk)
Derpy aanklager. Hij kwam waar hij is door zijn cijfers te bedriegen, met zijn leraar, Lee Yoo Bum . Hij heeft hetzelfde vermogen als Hong Joo .

Nam Hong Joo (Suzy)
Werkloze verslaggever, vriendin to Yoo Bum . Heeft het vermogen om toekomstige gebeurtenissen te dromen, die altijd uitkomen.

Lee Yoo Bum (Lee Sang Yeob)
Een senior officier van justitie en een slechterik. Zijn naam maakt me altijd aan het grinniken.

Jung Seung Won (Shin Jae Ha)
Jae Chan zijn jongere broer. We zien zijn subplot later.� �

Het duurt de hele eerste aflevering om bij de eigenlijke plot te komen. Al het andere is een voorbode voor Hong Joo profetische dromen. Het komt allemaal tot een hoogtepunt als ze droomt dat ze een ongeluk krijgt dat de dood van haar moeder zal veroorzaken. Ze knipt zelfs haar haar om het incident te voorkomen, in de hoop dat ze door iets in het heden te veranderen de toekomst kan veranderen. Maar nee. Een jonge man ziet dat Hong Joo 's moeder laat de mobiele telefoon vallen en geeft hem terug. Na een Valentijnsdag date, Yoo Bum biedt aan om te rijden Hong Joo naar huis, want het sneeuwt. Ze raakten de barmhartige Samaritaan en crashten met de auto tegen een elektriciteitspaal.

selfie!

10 maanden later, Hong Joo wordt wakker en ontdekt dat haar ongeluk een reeks gebeurtenissen in gang heeft gezet die tot een tragedie leidt. De aardige jongeman sterft, haar moeder moet het schikkingsgeld plus ziekenhuisrekeningen betalen en verkoopt het restaurant. Dan werkt moeder zichzelf non-stop, zelfs niet om te slapen, en stort op het werk in en valt tot haar dood van een trap. Wat is erger: Hong Joo wordt beschuldigd van een misdrijf, omdat iemand (waarschijnlijk) Yoo Bum ) heeft al het bewijsmateriaal veranderd waardoor het lijkt alsof zij de bestuurder van de auto was.

Ze besluit zelfmoord te plegen en slaagt erin zichzelf van het dak te werpen, maar op dat moment ontdekken we dat een deel hiervan alles is. Jae Chan 's droom. Hij komt erachter dat zijn droom mogelijk profetisch is en probeert te stoppen Hong Joo van haar leven te verwoesten. Omdat hij haar niet kan stoppen om te vertrekken, crasht hij zijn auto tegen die van hen om de toekomst te veranderen. De aflevering eindigt net zoals de eerste aflevering begon, de twee omhelzen elkaar in de sneeuw, zij gelovend in zijn verhaal dat het allemaal was om levens te redden.

Ze probeerde hem te waarschuwen...

Dit drama is niet het meest originele, maar elk goed plot heeft een raambekleding die de stijlfiguren goed verbergt, wat de broodnodige ontzagwekkendheid toevoegt. Dit heeft het cliché van het auto-ongeluk waardoor onze heldin in coma raakte, ze is in grote moeilijkheden als ze wakker wordt, en ze heeft een of ander magisch vermogen. Het leuke is, de held heeft het ook. En hij weet niet zeker of hij het wel wil.

Deze twee afleveringen samen zijn het bewijs van Suzy 's acteerkarbonades, die in een mum van tijd van diepbedroefd tot grappig tot gewoon goofy kunnen gaan. Wie zegt dat ze niet kan acteren moet kijken' Terwijl je sliep .'

Jae Chan weet wat hij moet doen.

Dit moet een van de beste drama's van het jaar zijn, zo niet de beste. Solide acteerwerk, amusante scherts en genoeg wendingen om me te laten raden. De speciale effecten waren absoluut lief, en de cinematografie heeft hier echt een emotionele impact. Elke aflevering duurt slechts 30 minuten, maar dat zorgt er gewoon voor dat er geen tijd wordt verspild aan opvulscènes. Ja, dit staat zeker bovenaan mijn lijst, tenminste voor nu...

Scoren

Verhaallijn ...........................9
Prestatie ............9
Pacing ...........................10

ALGEMEEN...............9.3