Blogs

De 'CHEESE BALL'-rage in Zuid-Korea

AKPOPHEF

Zuid-Korea is een land dat echt van zijn kaas houdt. Om de een of andere reden hebben Koreanen een rare obsessie met kaas - of dat nu het toppen is van je pittige (of zelfs niet-pittige etenswaren), en natuurlijk, het land kennende dat hun trends overtreft, is Korea terug met een ander menu-item dat een 'CRAZE' ervaart. Deze keer is het kaasballetjes.


En het is niet alleen een 'bolletje kaas' - het is typisch mozzarella-kaas (of gearomatiseerde kaas) in een gebakken beslag. Het beslag is typisch taaier en heeft mochi-beslag doordrenkt met het beslag. Kaasballetjes zijn niet alleen populair vanwege hun smaak, maar ze helpen ook om pittige smaken in pittige gerechten te bemiddelen, zoals pittige rijstwafels of kip. In plaats van dat het volledig mozzarella-kaas is, hebben de meeste kaasballen een subtiel zoete smaak omdat Koreanen dol zijn op hun snoep.


Nu hebben de meeste kippenketens en zelfs andere fastfoodketens (zelfs gemakswinkels!) hun eigen versie van kaasballetjes opgezet - sommige zien er heerlijk uit, andere zien er twijfelachtig uit. Bekijk de lijst met kaasballetjes en laat ons weten wat je ervan vindt! Wil je er een paar proberen?

1) BHC - Bbooring Kaasballen

2) Pelicana - Churros Kaasballetjes


3) Puradak - Zwarte Kaasballen

4) Moms' Touch - Krokante Roomkaas Ballen

5) BBQ Chicken - Golden Egg Cheese Balls

6) 60 Kip - Chewy Cheese Balls

7) Ministop - Kaasballetjes

8) Myungrang Hot Dog - Taaie & Zoete Kaasballen

Zie je hoe veel van deze kaasballetjes 'zoet' in zich hebben? Korea is absoluut vreemd als het gaat om smaken, maar ze laten het werken - op een goede manier! Wat denk je dat jouw favoriete kaasbal zou zijn? Eventuele smaken die je zou proberen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!