Algemeen

Theorie dat Red Velvet's 'One of These Nights' een eerbetoon is aan het Sewol-incident gaat viraal

Een fantheorie die Rood fluweel 's ' Een dezer dagen ' gaat over de Sewol-tragedie die viraal is gegaan.


De theorie is gepost door blogger freyr25 , die de MV zag en dacht dat het heel erg verwees naar de Sewol-tragedie. De theorie ging viraal en kreeg niet alleen een heleboel meningen en opmerkingen, maar werd ook gepost op de portaalsites van Korea.Het eerste 'bewijs' waren de papieren bootjes in de teaser. De papieren bootjes waren een van de symbolen van de rouw na het Sewol-incident.�
Plaats �is de enige vervaagd op de albumhoes. Yeri, die dit jaar 18 is, heeft dezelfde leeftijd als de meeste slachtoffers van het Sewol-veerbootincident op het moment van het ongeval.
Aan het begin van de MV worden de meisjes helemaal opgedoft ter voorbereiding op hun reis. Vooral achter Yeri staat een gele vlinder die hoop symboliseert. (Geel is ook de kleur voor het lint van de Sewol-veerboot.) Alle meisjes hebben echter donkere gezichtsuitdrukkingen, zelfs als ze zich opmaken, wat zogenaamd een voorbode is van de tragedie die komen gaat.
De set lijkt meer op de binnenkant van een boot dan op een hotel/motel, vooral door de gebruikte lichten.
Op het bord dat op de achtergrond te zien is, lijkt 'AIS op 15-16' te staan. Het AIS, of het Automatic Identification System, is een automatisch volgsysteem dat wordt gebruikt op schepen en door VTS (scheepsverkeersdiensten) voor het identificeren en lokaliseren van schepen. Het vermoeden was dat de Sewol AIS tussen de 15e en de 16e was uitgeschakeld.
Seulgi �kijkt in het sleutelgat en leert de waarheid kennen. Haar blik in de camera symboliseert zogenaamd dat ze de waarheid beseft, en later probeert ze te vertrekken, maar wordt overal om haar heen geblokkeerd door water, wat alle studenten symboliseert die gered hadden kunnen worden.


Irene , die stil zit, symboliseert de studenten die luisterden terwijl ze werden verteld om gewoon stil te blijven. Vreugde , die de enige overlevende is zoals we later zullen zien, kijkt verdrietig naar haar terwijl Irene gewoon stil zit van buiten het raam.Irene , die haar ogen bedekt heeft, kent de waarheid niet (daarom zat ze gewoon stil.)


Vreugde �aan de andere kant, klimt de ladder op en vertrekt, en slaagt erin te ontsnappen. Ze draagt ​​geel - het symbool van hoop en de kleur van het Sewol-veerbootlint.
Seulgi , wie de waarheid kent, opent het raam voor Wendy , maar het is te laat, want Wendy is al doorweekt. Seulgi huilt als ze dit ziet.

Yeri ligt diep te slapen op een boot die zich begint te vullen met water.

Als ze allemaal bij elkaar zijn, is het scherm licht.Het scherm verandert echter in Joy, de enige overlevende, alleen in het donker. De tekst die op dit moment speelt is 'Let's meet again'.


Seulgi, die had kunnen ontsnappen omdat ze de waarheid kende, faalt als de gangen van de 'boot' vollopen met water. Ze opent de deur naar de hemel, waar de andere leden (behalve Joy) in het wit gekleed op haar wachten.
Wendy ontsnapt aan het druipende water door onder een tafel te gaan. De studenten in de Sewol-veerboot kropen als laatste redmiddel onder tafels.
Van deze scène onder de aurora wordt gezegd dat het een fantasie is waarin alle 5 leden samen kunnen zijn.
Kaarsen worden niet alleen gebruikt om hoop te symboliseren, maar ook om respect te betuigen.
Yeri wordt eindelijk wakker, maar is al doorweekt en haar boot zinkt onder bloedig water.
Water stroomt door het raam de boot in, Irene schrikt ervan.
Ze valt in een kamer gevuld met water (blauw, met zwevende meubels). Een ding om op te merken is dat de zwarte onderkant gekanteld is, wat impliceert dat Irene's vloer eigenlijk gekanteld is zoals de Sewol-veerboot was.�
Joy, de enige overlevende, draagt ​​zwart om eer te bewijzen.
Er is een noodbel en de deur aan de voorkant heeft geen deurkruk aan de binnenkant - wat betekent dat hij niet van binnenuit kan worden geopend.Het laatst overgebleven licht symboliseert de laatste hoop voor de studenten die nog binnen zitten.
De achtergrond van de teaser is de Zwarte Zee. De theorie veronderstelt ook dat de maan achter de wolk de maankalender betekent... die zou aansluiten op de maandatum van het zinken van de Sewol-veerboot - 17 maart. Dit zou overeenkomen met waarom SM de comeback van Red Velvet plotseling een dag uitstelde, ook al noemden ze andere problemen.


De theorie lijkt enige steun te vinden in het feit dat SM Entertainment eerder een Sewol-nummer had f(x) 's ' Rood licht ', waarvan officieel werd bevestigd dat het verwijst naar de tragedie.


Wat denk je? Zijn deze te vergezocht, of is het logisch?