Sociale Media

Tiffany onder vuur vanwege het gebruik van de Japanse vlag-emoticon + de vlag van de rijzende zon op de onafhankelijkheidsdag van Korea

Tiffany �komt onder vuur te liggen voor het gebruik van de Japanse vlag-emoji op de onafhankelijkheidsdag van Korea.


Op de 15e plaatste Tiffany een foto van zichzelf, Sooyoung , en Joeri �in Japan bij SM Stad de Tokyo-show. Bij de foto stond het onderschrift ' Babes ' samen met de Japanse vlag-emoji en de hart-emoji. Hoewel ze vrijwel zeker de Japanse vlag-emoji gebruikte om aan te geven dat ze in Japan waren, was de emoticon gewoon slecht getimed aangezien 15 augustus Korea's Onafhankelijkheidsdag is - met andere woorden, de dag waarop Korea's onafhankelijkheid van Japan wordt gevierd.Hoewel de emoji op een andere dag waarschijnlijk niet eens een probleem zou zijn geweest, waren netizens woedend over Tiffany's keuze van emoji en eisten ze te weten of ze wist welke dag het was. Misschien heeft Tiffany, als reactie op alle kritiek, nu heb de post aangepast dus er is geen onderschrift. Sommige fans zijn haar te hulp gekomen om te zeggen dat ze de foto eigenlijk heel laat op de 14e heeft gepost, terwijl anderen beweren dat het heel vroeg op de 15e was. Anderen beweerden ook dat ze zich waarschijnlijk niet herinnerde dat het de 15e was.
De situatie verslechterde echter meer vanwege Tiffany's Snapchat . Het onderschrift 'Tokyo Japan' gebruikt de vlag van de rijzende zon, een vlag die symbolisch is voor het Japanse rijk en een pijnlijke herinnering aan de wreedheid van de Japanse heerschappij over Korea. Het patroon zou zelfs niet op Korea's Onafhankelijkheidsdag een probleem zijn geweest, maar het lijkt nog beledigender te zijn omdat ze op 15 augustus postte.
Wat vind je van de situatie?