Blogs

Top 10 drama's over tijdreizen

Heb je ooit de wereld willen ontvluchten en in de tijd willen reizen om een ​​andere generatie te ervaren? Je kunt dit doen door middel van Koreaanse drama's. Lees verder voor een lijst met drama's over tijdreizen om tijdens je vrije tijd te bingewatchen!

1. De koning: eeuwige monarch

  Wanneer Lee Gon, de keizer van het koninkrijk Korea, gespeeld door Lee Minho, een mysterieuze barrière doorbreekt in een alternatieve moderne realiteit waar in plaats daarvan de Republiek Korea bestaat. Hij verwacht geen ontmoeting met detective Jung Tae-eul, gespeeld door Kim Go-Eun. Hij herkent haar van een identiteitskaart die is achtergelaten tijdens de traumatische gebeurtenis van de moord op zijn vader in zijn jeugd, en moet door de tijd en universums reizen om zijn koninkrijk te beschermen terwijl hij onderweg verliefd wordt.

  2. Maanliefhebbers: Scarlet Heart Ryeo

   In de Koreaanse bewerking van deze beroemde Chinese roman speelt IU de rol van een 21e-eeuwse vrouw die tijdens een totale zonsverduistering in Scarlet Heart Ryeo wordt teruggevoerd in de tijd naar de Goryeo-dynastie. Terwijl ze wordt ingehaald door prachtige prinsen gespeeld door EXO's Baekhyun, Lee Joon-gi en Kang Ha-neul, moet ze haar verstand gebruiken om de familiale gruweldaden te voorkomen die in de geschiedenis zijn vastgelegd.

   3. Man van koningin In-Hyun

    Het verhaal van koningin In-Hyun en Lady Jang is verwerkt in vele historische drama's. Choi Hee-jin, gespeeld door Yoo In-na, krijgt de kans om op te treden als Queen In-Hyun in een televisiedrama. Ze verwacht niet dat een slimme geleerde uit het Joseon-tijdperk op mysterieuze wijze naar het hedendaagse Seoul wordt getransporteerd om haar meer over haar karakter te leren terwijl hij zijn best doet om losse eindjes in de geschiedenis aan elkaar te knopen met zijn nieuwe kennis.

    4. Rooftop Prince

     Na de plotselinge dood van de kroonprinses van Joseon, proberen kroonprins Lee Gak en zijn begeleiders een onderzoek te starten om de waarheid te achterhalen, maar ze reizen door de tijd en vallen op het dak van Park Ha. Rooftop Prince is een frisse kijk op de klassieke maar clichématige liefdesdriehoeken die K-drama's hebben gepopulariseerd door het tijdreizen-element toe te voegen!

     5. Splash Splash Liefde

      Splash Splash Love is geïnspireerd op de roman Moonlight Drawn By Clouds, die het liefdesverhaal tussen een monarch en een travestie-eunuch gedetailleerd beschrijft, maar het element van tijdreizen toevoegt om diepte aan het verhaal te creëren! Danbi is een laatstejaarsstudent van de middelbare school die de SAT volgt ter voorbereiding op de universiteit, maar terwijl ze op weg is om het examen af ​​​​te leggen, reist ze door een plas in de speeltuin die eigenlijk een tijdportaal is naar het Joseon-tijdperk. Wanneer ze wordt aangezien voor een paleiseunuch, wordt ze een naaste bediende van de koning, en haar middelbare schoolopleiding maakt haar de meest getalenteerde wetenschapper van het hele land.

      6. dr. Jin

       Als je geneeskunde studeert, zul je misschien genieten van dit drama over een neurochirurg uit de 21e eeuw die beroemd is om zijn 100% slagingspercentage bij chirurgie. Wanneer een mysterieuze kracht Jin-hyuk 150 jaar terug in de tijd duwt tijdens de Joseon-dynastie, krijgt hij de kans om medische apparaten en medicijnen te ontwikkelen met de rudimentaire oude medische technologie om meer mensen te redden. Maar wanneer hij een meisje ontmoet dat precies lijkt op zijn hedendaagse vriendin die momenteel in coma ligt, moet hij moeilijke keuzes maken wanneer zijn acties de geschiedenis gaan beïnvloeden.

       7. Saimdang, het dagboek van het licht

        Wanneer Seo Jiyoon, een Koreaanse professor kunstgeschiedenis aan de universiteit, het lang verloren gewaande dagboek van een historische figuur opent, krijgt ze de kans om terug in de tijd te reizen en een kijkje te nemen in het leven van een buitengewone Joseon-dichter-kunstenaar. Tegelijkertijd moet ze haar naam zuiveren van laster en de waarheid achterhalen die haar leven verbindt met de beroemde Shin Saimdang.

        8. Op de een of andere manier 18

         Als historische drama's niet jouw ding zijn, zijn er genoeg tijdreisdrama's die in de moderne tijd blijven bestaan! Op de een of andere manier 18 vertelt het verhaal van Gyung Hwi, gespeeld door SHINee's Minho, een inwoner van een academisch ziekenhuis. Vanwege pesterijen op de middelbare school deed hij een zelfmoordpoging, maar een mysterieus meisje kwam tussenbeide en voorkwam dat hij stierf. Net zo mysterieus pleegde ze daarna plotseling zelfmoord. Op een dag wordt Gyung Hwi wakker in zijn 18-jarige lichaam en krijgt hij een tweede kans om erachter te komen wat er echt met haar is gebeurd.

         9. Raak de top

          Aan het begin van de Hallyu Wave in 1993 reist K-popidool Yoo Hyun-Jae per ongeluk vooruit naar 2017, en ontdekt dat hij in 1994 vermist is en vermoedelijk dood is. Terwijl hij zich aanpast aan het moderne leven, raakt hij bevriend met een aspirant-muzikant en idool-stagiair, die zijn biologische zoon blijkt te zijn. Hyun-Jae moet erachter komen wat er in het verleden met zichzelf is gebeurd, terwijl hij de carrière van zijn zoon vanaf de zijlijn ondersteunt zonder zijn identiteit te onthullen.

          10. Biechtpaar

           Wanneer een getrouwd stel dat worstelt met hun professionele en gezinsleven de kans krijgt om achttien jaar terug in de tijd te reizen naar het mooiste moment in het leven, hun studententijd, besluiten ze weer van hun jeugd te genieten en andere keuzes te maken waar ze in het verleden spijt van hadden . Deze keuzes hebben echter in de toekomst blijvende gevolgen voor hun familie en vrienden.           Wat is je favoriete K-drama met tijdreizen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!