Blogs

TOP 4 Must-Watch steegjes op de 'Food Alley' van Baek Jong-won

Het is alweer een paar maanden geleden sinds de introductie van de nieuwe vrouwelijke MC Geum Sae Rok Aan De eetsteeg van Baek Jong Won . De show had zijn beste dagen in 2018~2019 (gek hoe snel de trend verandert!), En hoewel het niet zoveel buzz genereert, staat het nog steeds bekend als een populaire en geliefde show. Het is geliefd omdat het een gevarieerde show is die probeert de stervende Koreaanse restaurantindustrie te redden. Meer specifiek bezoekt de show kleine steegjes die ofwel niet goed bekend zijn of het economisch niet goed doen. Deze uitstervende restaurants krijgen oplossingen en advies over hoe ze het restaurant kunnen veranderen van de grote man Baek Jong Won zelf, en de show zendt de reis van een maand met Baek uit en portretteert de comeback van de restaurants van bijna-faillissement en zelfs meer tragische verhalen. Het kan een beetje worden vergeleken met Gordon Ramsay's Kitchen Nightmares, maar Baek is niet zo brutaal.

Vanaf 17 junie,2021, de show heeft 33 steegjes bezocht en ze zenden momenteel de 34 . uitesteeg. Onnodig te zeggen dat deze show velen in de restaurantindustrie hoop heeft gegeven. Bekijk de top drie steegjes die de meeste buzz op dit gezonde programma genereerden!


#4) Jisepo Port Geoje, Gyeongsangnamdo

Dit is een steegje dat je gezien moet hebben, want dit was toen Food Alley op zijn hoogtepunt was. Het was de eerste keer dat het restaurant een steegje filmde buiten het grotere gebied van Seoul. Het steegje was vooral grappig omdat de show de drie eigenaresse afschilderde als sterke karakters omdat ze in het zuiden wonen.

Het bleken allemaal lieve dames te zijn - hun uitdrukkingen zijn iets anders vanwege het dialect. Het steegje eindigt met een gezonde afdronk, en het was vooral zinvol omdat het Cho Bo-ah's laatste steegje van de serie was.

De drie aanbevolen restaurants hadden allemaal een moeilijke start, maar eindigden uiteindelijk met een happy end met een gezonde oplossing die voor alle drie de restaurants werkte. Mensen uit het hele land bezochten het kleine steegje op het platteland van Geojedo, wat de invloed van deze variété illustreerde. Bekijk dit steegje en de verhalen van de eigenaar hieronder!


#3) Spoorwegsteeg, Gongneung-dong, Nowon-gu, Seoul

Dit steegje is het enige steegje dat in deze lijst is terechtgekomen zonder vrouwelijke MC Cho Bo Ah. Jung Insun is de vrouwelijke MC in dit steegje, en dit steegje kreeg veel aandacht omdat het geen schurkeneigenaar had (een eigenaar die niet luistert of niet meewerkt met Baek). Het was buitengewoon gezond en een van hun afleveringen was de 10e meest bekeken aflevering in de hele serie. Alle steegjes die in de top 10 stonden, waren tijdens het Cho Bo Ah-tijdperk, wat aantoont dat dit steegje inderdaad erg populair was.

Het restaurant dat de meeste aandacht kreeg was het jjigae (stoofpot) en baekban restaurant. De eigenaresse van in de zestig werd afgeschilderd als een onbaatzuchtig personage die niets anders weet dan te geven aan de lokale bevolking. Kijkers prezen haar onbaatzuchtigheid en wilden het restaurant steunen. Kort daarna werd dit restaurant zo druk en populair dat ze een tijdsbestek van een uur moesten instellen waar alleen stamgasten en de lokale bevolking kunnen dineren. Dit was haar manier om ervoor te zorgen dat zelfs haar vaste klanten niet worden vergeten, ondanks de stijgende populariteit.


#2) Boarding House Steegjes, Cheongpa-dong, Yongsan-gu, Seoul

Dit steegje staat op #2, aangezien drie van de vijf afleveringen in deze steegserie de TOP 10 van meest bekeken afleveringen maakten. De beste aflevering kwam op de 4e plaats, waar maar liefst 10,4% van het land live naar de uitzending keek. Mogen we vermelden dat dit op een late woensdagavond gebeurt, en aangezien de kijkcijfers in de loop der jaren zijn gedaald, was 10,4% buitengewoon indrukwekkend.

'

We moeten ook de #1-steeg eer aandoen, die vlak voor de Boarding House Alleys plaatsvond, en de #1-steeg was wat echt de buzz voor deze show veroorzaakte. Hoe dan ook, dit steegje was nog steeds erg succesvol omdat er een schurk-eigenaar is, die uiteindelijk het eerste restaurant wordt waar Baek het opgeeft.


Niet alleen dat, het burgerrestaurant en het naengmyeon-restaurant worden geprezen voor het serveren van heerlijk eten, en ze kregen een groot deel van de aandacht omdat mensen een uur voor openingstijd in de rij stonden om van deze etenswaren te proeven. Bekijk hieronder waar al dit gepraat over gaat!


#1) Fortuinmarkt in Hongeun-dong, Seodaemun-gu, Seoul


Als je een fervent kijker van deze show bent, kan iedereen het erover eens zijn dat de beste steeg en de meest invloedrijke steeg die deze show heeft gemaakt, de Fortune Market-steeg in Hongeun-dong, Seoul was. Elk van de vier restaurants kreeg veel liefde, maar er zijn hier twee restaurants die dit steegje echt hebben laten schitteren.

De eerste is Hongtak Jip, eigendom van een moeder-en-zoon-eigenaar. Dit restaurant kreeg aandacht omdat Baek de zoon streng uitschold omdat hij zichzelf een eigenaar noemde maar niets deed om bij te dragen aan het restaurant. Baek vond het onaanvaardbaar dat hij zich zo eigenaar mocht noemen en eiste onmiddellijke hervorming. De eigenaar, Kwon Sang-hoon, probeert Baek te misleiden door te beweren dat hij hard heeft geoefend; echter, Baek merkt de leugen en fouten onmiddellijk op en blaast op Kwon. Vanwege dit restaurant breidt het steegje hun serie voor het eerst uit naar zes afleveringen. Veel kijkers respecteerden Baek omdat hij geduld had en het restaurant niet tot het einde opgaf.

Ten tweede is er het legendarische donkatsu-restaurant dat het donkatsu-spel in Zuid-Korea heeft veranderd. Yeondon kreeg aandacht van alle delen van het land toen Baek de donkatsu prees als de beste van het land. De eigenaren hebben ook een diepe passie voor hun bedrijf en donkatsu, wat aantoont dat dit een toonbeeld is van een succesvol steegjesrestaurant in Korea. Het restaurant kreeg ZO veel aandacht dat het stadje klachten indiende dat mensen de avond ervoor kampeerden om in de rij te wachten. De twee eigenaren moesten uiteindelijk hun oorspronkelijke restaurant sluiten vanwege de toenemende klachten, en Baek helpt hen zich te vestigen in de buurt van zijn hotel op het eiland Jeju. Ze beginnen hun nieuwe bedrijf en het krijgt NOG STEEDS zoveel aandacht. Het lijnsysteem is gewijzigd in reserveringen vanwege COVID-19; het is echter nog steeds niet eenvoudig om een ​​plekje te bemachtigen om de beste donkatsu van het land te proberen.

Dat waren de TOP 4 must-watch steegjes van dit restaurant. De show blijft oplossingen bieden voor veel ondervertegenwoordigde steegjes in het land, en het dient echt een goed doel, dus bedankt aan Baek Jong Won en zijn team voor het helpen van een van de moeilijkst te overleven industrieën in Zuid-Korea! Wat was je favoriete steegje? Reageer en laat het ons hieronder weten!