Blogs

Top 5 werken van 'Squid Game'-acteur Lee Jung-Jae

ActeurLee Jung-Jaewie speelde de hoofdrol (Seong Gi-hun) in Inktvis spel, kreeg internationale erkenning nadat de show een wereldwijd fenomeen werd. Het K-drama kreeg de beste beoordelingen, net als zijn acteerwerk. Maar wat velen misschien niet weten, is dat Jung-Jae al heel lang een topnaam is in de Zuid-Koreaanse industrie en speelde in een aantal geweldige K-drama's en films.

Hij is een zeer begaafd acteur en je moet ook zijn andere werken bekijken. Hier is een lijst van Top 5 werken van Lee Jung-Jae.

#1 - De gezichtslezer (film)


Het delen van de schermruimte met een senior acteur als Song Kang-ho kan een beetje intimiderend zijn, maar Jung-Jae nagelt zijn rol als de Grand Prince Suyang in deze productie uit de periode van machtsstrijd. Hij won zelfs de Beste Mannelijke Bijrol bij de Blue Dragon Film Awards en de Baeksang Arts Awards.

#2 - Stafchef (Serie)


Jang Tae-Joon (Lee Jung-Jae) werkte na zijn afstuderen aan de Korean National Police University als rechercheur. In de zoektocht naar meer macht sluit hij zich aan bij de Nationale Assemblee. Het drama neemt je mee achter de schermen van de Zuid-Koreaanse politiek. De verhaallijn is intens en ambitieus.

#3 - De Dieven (Film)


Deze film brengt je een ensemble van enkele van de beste acteurs. Popeye, gespeeld door Jung-Hae, is een van de criminelen die betrokken is bij een grensoverschrijdende diamantroof. Met meer dan 12,9 miljoen kaartverkoop is The Thieves een van de meest winstgevende films van Zuid-Korea.

#4 - Moord (film)


De setting van de film is van de Koreaanse verzetsperiode van de jaren dertig. Het is een meeslepende film die je op scherp houdt met zijn plot. Lee Jung-Jae schittert in de rol van een onafhankelijkheidsstrijder die de moord op een hoge Japanse functionaris beraamt.

#5 - Luchtstad (Serie)


Lee's acteergeschiedenis gaat ver terug, aangezien hij al heel lang in de industrie zit. Air City zal een goede keuze voor je maken om de acteur beter te leren kennen. Hij speelt de rol van Kim Ji-Sung, een veiligheidspersoneel dat de regels overtreedt.

Hij speelde in veel ongelooflijke films, waarvan sommige hierboven niet zijn vermeld. Je moet zeker kijken naar The Housemaid (2010), The Thieves (2012) en New World (2013).