Blogs

[ALBUM & MV REVIEW] TWEE KEER - 'Formula of Love: O+T=<3'

[Deze recensie weerspiegelt de mening van de auteur en niet noodzakelijk die van annemieturtelboom.]


Tracklijst:

1. WETENSCHAPPER

2. MAANLICHT

3. ICOON

4. WREED

5. ECHTE JIJ

6. F.I.L.A (Fall In Love Again)

7. LAATSTE WALTZ

8. ESPRESSO

9. TERUGSPOELEN

10. CACTUS

11. DUWEN & TREKKEN (JIHYO, SANA, DAHYUN)

12. HALLO (NAYEON, MOMO, CHAEYOUNG)

13. 1, 3, 2 (JEONGYEON, MIJN, TZUYU)

14. SNOEP

15. De gevoelens

16. WETENSCHAPPER - R3HAB Remix

TWEEMAAL keert terug met hun derde volledige album, formule van L deze : O+T= <3 , maar liefst 16 nummers uitbrengen . Met als hoofdtitel ' WETENSCHAPPER, ' als speerpunt van het album keert de groep terug met een veelzijdige reeks nummers die zeker velen ONCE wereldwijd zullen plezieren.

Dat gezegd hebbende, ' WETENSCHAPPER ' had niet het gedenkwaardige aspect dat veel van TWEEMAAL 's singles zijn meestal voorzien van. Een beetje meer Top 40-pop dan normaal, dit nummer heeft een ultra-memorabel refrein maar laat niet zo'n diepe indruk achter als ik zou willen. Gelukkig voor ons, de rest van Formule van liefde: O+T=<3 staat vol met een aantal ongelooflijke releases.

' MAANLICHT ' is de eerste van genoemde ongelooflijke releases. Vergeleken met hun eerder uitgebrachte Engelse nummer, 'De gevoelens ,'' MAANLICHT ' is op zoveel manieren funkier. Er is een licht nostalgisch gevoel dankzij de toevoeging van de synths, en het refrein is ultra-verslavend om op te starten. Dit nummer pronkt TWEEMAAL 's kenmerkende aantrekkingskracht naast het brengen van een niveau van frisheid met zijn veerkrachtige gevoel. ' MAANLICHT ' is een nummer waar je naar terug gaat.

' ICOON ' is een contrast met het typische bubblegumgeluid waar de groep voor kiest. Mid-tempo met een krachtige beat die de aandacht opeist, het nummer is energiek en krachtig zonder te intens aan te voelen. ' WREED ' misleidt de luisteraar vervolgens door te denken dat het een ballad is voordat hij onmiddellijk overschakelt naar een gezaghebbende dansbeat. Met dreunende bas en torenhoge falsetto's, buigen de meiden hier echt vocaal.

' ECHTE JIJ ' houdt deze hoge energie gaande met een over-the-top dansconcept. TWEEMAAL heeft herhaaldelijk een verbeterde en geheroriënteerde kracht in hun zangvaardigheid getoond op dit album, en ' ECHTE JIJ ' is daar een bewijs van. Hoewel het nummer niet zo sterk afsteekt tegen de rest van de tracklist, mag hun dynamische uitvoering niet worden gemist.

' F.I.L.A (Fall In Love Again) ' brengt die disco- en funkkoorts terug. Hoewel de overgrote meerderheid van de releases van vorig seizoen voor dit geluid ging, moeten we toegeven dat ' FILA ' heeft een flair die niet te ontkennen valt. Ji Hyo specifiek geeft echt haar beste vocale prestaties. De inspanning gaat door op ' LAATSTE WALTZ ,' een popsong met een ogenschijnlijk eenvoudig concept en geluid. ' LAATSTE WALTZ ' schittert op zijn gedenkwaardige refrein - een springerig lied met een vocaal bereik dat zich uitstrekt over heel Zuid-Korea.

' ESPRESSO ' heeft een veel klassieker K-Pop- en JYP-geluid. Toegegeven, ' ESPRESSO ' schittert niet tegen enkele van de meer opvallende en pakkende nummers op de release, en van de nummers op de tracklist, ' ESPRESSO 'voelt het minst als' TWEEMAAL . Dit gevoel duurt niet lang, dankzij ' TERUGSPOELEN ,' een lief R&B-nummer. De vrouwelijke en zachte zang van TWICE is fenomenaal in deze stijl van nummers, en aangezien dit het eerste downtempo-nummer van het album tot nu toe is, kunnen we niet anders dan welkom zijn ' TERUGSPOELEN ' met open armen. ' CACTUS ' heeft een op rock geïnspireerd geluid dat deze emotioneel ontroerende tracklist wil voortzetten. Echter, mijn probleem met ' CACTUS ' is dat het ondanks de zware liveband-ondersteuning heel veel zomerkamp-talentenshow-vibes afgeeft.

Van alle nummers op dit veelzijdige album is ' SNOEP ' is een aanrader om te luisteren. Er is een onmiskenbare R&B-invloed uit de jaren 90 die gewoon verrukkelijk is om te consumeren. De lyriek is luchtig en romantisch. In feite is het nummer gewoon serotonine gepersonifieerd. Behalve ' De gevoelens ' en DJ, R3HAB remix van ' WETENSCHAPPER ,' TWEEMAAL is verdeeld in subunits voor drie nummers uit de tracklist.


JI HYO , SANA , en DAHYUN samen voor chic en funky' DUWEN TREKKEN .' NAYEON , MOMO , en CHAEYOUNG sloegen de handen ineen voor een onbeschaamd en trendy hiphopconcept op ' HALLO .' JEONGYEON , DE MIJNE , en TZUYU combineerden hun powervocals voor op het eiland geïnspireerde, ' 1,3,2 '. Van deze concepten, ' HALLO ' had de meest levendige kleur. ' HALLO ' had een brutale en zelfverzekerde kant die echt fenomenaal paste bij de synergie van de subeenheid. TWEEMAAL de vrijlating, Formule van liefde: O+T=<3 , toont veel bereik, maar bepaalde nummers waren betere voorbeelden van dit bereik dan andere.

MV BEOORDELING

Patronen, patronen, patronen en nog eens patronen. TWEEMAAL is teruggekeerd in een aantal trendy ensembles voor hun nieuwste release, ' WETENSCHAPPER .' Deze MV beschikt over: TWEEMAAL 's kenmerkende bubblegum roze gevoel, en de outfits voelen erg geïnspireerd door Cher van Clueless. Van de geruite combi-sets tot de eigenzinnige accessoires, er is een overweldigend gevoel van schattigheid. Ondanks de opgewektheid en plezierige houding van alle leden, kan ik het niet helpen dat ik enigszins teleurgesteld ben dat de MV het 'wetenschapper' / 'kantoor'-concept dat ze in de teasers presenteerden niet helemaal volgde. Het zou leuk geweest zijn om te zien dat TWICE een meer volwassen concept belichaamt. En... om het erbij te zeggen: waarom deden ze Dahyun's haar zo? Ik wil gerechtigheid.

MV-SCORE:

MV-relevantie…..7

MV-productie…..8

MV-concept……..7

MV-score: 7.33

ALBUMSCORE:

Albumproductie…...8

Albumconcept……...8

Tracklisting…………...8

Albumscore: 8

Totaal: 7.7

Luister op Apple Music