Blogs

[ALBUM & MV REVIEW] TXT - 'The Chaos Chapter: FIGHT OR ESCAPE'

[Deze recensie weerspiegelt de mening van de auteur en niet noodzakelijk die van annemieturtelboom.]


Tracklijst:

1. LO$ER=LO♡ER

2. Anti-romantisch*

3. 0X1=LOVESONG (I Know I Love You) feat. Seori*

4. Magie*

5. IJs

6. Wat als ik die PUMA* was geweest

7.Geen regels*

8. MOA-dagboek

9. Beste Spoetnik *

10. Vorst*

11. 0X1=LOVESONG (I Know I Love You) feat. Seori (emocore-mix)

* geeft nummers aan die eerder zijn uitgebracht op Het Chaos-hoofdstuk: Freeze

MORGEN X SAMEN keert terug met hun herverpakking van hun tweede studioalbum, Het Chaos Hoofdstuk: FREEZE . Deze keer, het nieuwste album van de groep, Het Chaos-hoofdstuk: VECHT OF ONTSNAPPING , bevat de acht eerder uitgebrachte nummers met de toevoeging van drie nieuwe tracks: ' LO$ER=LO♡ER ,'' MOA-dagboek ,' en een 'Emocore Mix' van hun laatste titel, ' 0X1=LOVESONG (ik weet dat ik van je hou) '.

' LO$ER=LO♡ER ' fungeert als het gekozen titelnummer van het album en met een zeer goede reden. ' LO$ER=LO♡ER ' is door poppunk geïnspireerd en toont een Gen Z-perspectief op de realiteit van de wereld. TXT's gebruik van een live band als begeleiding van hun waanzinnige vocale uitvoering is een deskundige beslissing, omdat het hele nummer een soort van surfrock-geïnspireerde indie-aantrekkingskracht heeft. De groep blijft profiteren van hun unieke geluids- en productiebudget. ' LO$ER=LO♡ER ' is verslavend met een haak die zeker blijft plakken.

' MOA-dagboek ' is TXT's eerste fannummer voor MOA die de onzekerheid van COVID heeft doorstaan. Gezien de tijd van het debuut van TXT, kon de groep niet lang persoonlijk contact maken met hun fans. Dit eenvoudige popnummer is verlegen en jongensachtig, met zelfgeschreven teksten door de leden van de groep. Het doet denken aan het zoete geluid dat ze hadden toen ze debuteerden, het is een nummer dat een enigszins retrospectieve weerspiegeling is van hun reis naar hun huidige geluid. Hoopvol en opbeurend, dit nummer zal fans over de hele wereld zeker opvrolijken.

De laatste toevoeging aan de herverpakking is de Emocore Mix van ' 0X1=LOVESONG (ik weet dat ik van je hou) '. Zwaarder op het rock-aspect van het nummer met grimmige gitaartoevoegingen, is de remix bedoeld om diepere niveaus van emotie toe te voegen. Of het originele nummer deze remix echt nodig had, is een andere vraag. Eerlijk gezegd voelt het alsof de instrumentals en zang slecht gemengd zijn, aangezien het instrumentale aanzienlijk luider lijkt te zijn dan de zang. De Emocore Mix neemt naar mijn smaak te veel weg van hun prestaties.

MV BEOORDELING

Verder gaan met het coming of age-verhaal dat hun vorige MV voor ' 0X1=LOVESONG (ik weet dat ik van je hou) ' vertelde, de MV voor ' LO$ER=LO♡ER ' leest meer als een film dan wat dan ook. Door ervoor te kiezen de verhalen te vertellen van jongens die door de samenleving als de 'loser' worden beschouwd, streven ze ernaar de 'minnaar' te worden van de persoon wiens POV wordt afgebeeld in de MV. Scènes van levensechte situaties worden onderbroken door de 'vecht of ontsnapping'-mentaliteit van de groep en, uiteindelijk, de vijf ontsnappingen in een auto bestuurd door Yeonjun . De MV eindigt op mysterieuze wijze met het gas geven en van een klif schieten. TXT heeft uitstekend werk geleverd door een merk en geluid te creëren dat uniek is voor hen, en deze MV is een geweldige weergave van hun griezelige vermogen om met jongeren over de hele wereld om te gaan.MV-SCORE:

MV-relevantie…..9

MV Productie…..9

MV-concept……..9

MV-score: 9.0

ALBUMSCORE:

Albumproductie…...9

Albumconcept……...9

Tracklisting…………...9

Albumscore: 9.0

Algemeen: 9.0